Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Odźwierny

Pomógłby ktoś z Was w śmierci drugiej osobie?

Polecane posty

rolusiakrak Cześć. Nie bałabyś się konsekwencji? Wyrzutów sumienia, albo tego, że mogłabyś siedzieć za to?

Gość Tak i niee.
Tak w odpowiedzi na pierwsze pytanie Nie - nie balabym się.

tylko wyrzutów , siedzenia nie - i tak moje zycie bez blioskiej osoby byłoby złamane , mówie tutaj o osobie najblizszej ,nie dobrej kolezance.

Gość ewdfgsad
pomoc w samobójstwie jest karalna jedyny powód dlaczego jest taki przepis to HIPOKRYZJA ze strachu też żaden polityk NIGDY nie wyjdzie z inicjatywą likwidacji tego zapisu

chwila , rozmawiamy o pomocy w samobójstwie czy o eutanazji ,bo to kolosalna różnica .Odzwierny do tablicy !

Gość himena x
no właśnie

Tak i niee. Dziękuję za odpowiedz. rolusiakrak Jako połówka to nie życie w pełni.;) ewdfgsad Podobnie uważam . Dziękuję za wypowiedź. Rolusiakrak, rozmawiamy o pomocy w samobójstwie.

takiej pomocy bym absolutnie nie uidzieliła ,ale stanęłabym na rzęsach ,sprzedała dusze diabłu by znów ta osoba zobaczyła promyk słońca ,a wierz mi to możliwe ,ze wsparciem bliskiej osoby możliwe... Dobranoc wszystkim , idę nynać.

Dziękuję za krótką rozmowę. Dobranoc Rolusiakrak, Tak i niee., Ewdfgsad, Himena x Trzymajcie się

Gość himena x
albo z pomocą psychiatry i lekarstw-depresję (przyczynę samobójstw) leczy się skutecznymi lekami...moja przyjaciółka zabiła się , jak miała 18 lat, ja miałam 16 ; to był głupi wiek, mam pretensje do siebie, że najwyraźniej zbyt mało starałam się odwlec ją od tego... czasami sobie wyobrażam, jakby to było, gdyby nie skoczyła...to było 8,5 roku temu... kończę studia, a ona leży w piachu...

mozna tez pomoc smierci nieswiadomie, albo wbrew wlasnej woli

Gość ewdfgsad
depresja nie jest przyczyną samobójstw depresja to tylko skutek fatalnej sytuacji w różnych dziedzinach życia, jej "leczenie" jest bezsensowne

Gość doles
ewdfgsad taaaa tylko dlaczego 20% ludzi z diagnozą depresji kończy samobójstwem, jakieś 30% ma za sobą nieudane próby a reszta ma myśli samobójcze?

Gość himena x
mylisz się... mnie z depresji wyleczono farmakologicznie... powodem depresji było wykorzystanie w dzieciństwie...