Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hop hop to ja...

rana po usuwaniu pieprzyka

Polecane posty

Gość hop hop to ja...

Może ktoś napisać jak wyglądała jego rana ok tygodnia po zabiegu? Czy miejsce zrośnięcia skóry było dużo ciemniejsze od zdrowej skóry?

Gość hop hop to ja...
Ale ja nie mam strupka, moja rana goi się przez rychłozrost i właśnie w miejscu zrośnięcia skóra jest ciemniejsza więc zastanawiam się czy gdy rana się całkiem zagoi ta "kreseczka" zjaśnieje

Gość hop hop to ja...
mogłam dodać w tytule, że chodzi mi o chirurgiczne usuwanie

Gość a ja mam pytanie tez o myszke
no wiesz kazdy ma inna skore i cialo. u mnie gdy sobie rozwale reke itp. blizny sa zawsze ciemne , jasnieja dopiero po paru latach. natomiast u mojego brata blizny praktycznie od poczatku sa blade i raz dwa jasnieja.

Gość hop hop to ja...
czyli to normalne, że miejsce zrostu jest ciemniejsze? Nigdy nie miałam żadnego zabiegu chirurgicznego więc nie wiem jak powinny wyglądać tego rodzaju rany i zastanawiam się czy to miejsce powinno być takie ciemne jak jest, czy może coś niedobrego robi się z raną

Gość hop hop to ja...
bo blizny jescze nie mam, narazie zrosły mi się brzegi skóry

Gość a ja mam pytanie tez o myszke
no pisze ci ze u kazdego czlowieka jest inaczej. jesli wszystko ci sie tam zagoilo, nie ma "zywej" rany ktora krwawi, kup sobie masc na blizny np. CEPAN i smaruj :) wtedy blizna bedzie jasniejsza i gladsza.

Gość hop hop to ja...
nie rozumiesz o co mi chodzi, ja nie mam blizny i nie o jej wygląd pytam. Chodzi mi o to jak powinna wyglądać rana gojąca się przez rychłozrost ok tygodnia po zabiegu, ona nie krwawi - naczyńka zostały zamknięte elektrokoagulacją i nie było żadnych wycieków, brzegi skóry (bez krwi) zostały ze sobą złączone i się wstępnie zrosły, i w miejsce tego zrostu (ok 1 mm grubości kreseczka) jest ciemne, a ja chcę wiedzieć czy to normalne

Gość hop hop to ja...
hmm, widocznie nikt nie zna odpowiedzi