Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kajka123

Paczki z darów zamieniają na alkohol

Polecane posty

Właśnie dowiedziałam się, że znaczna część osób pobierająca paczki świąteczne z instytucji charytatywnych wymienia je pózniej na alkohol i papierosy.Wkurzyło mnie to jak diabli.

Gość gęsiareczkaXYZ
No coś ty? A ja wrzucam dla biednych w kosze w marketach, bo myślałam, że do biednych dzieci trafiają

Gość kaskada26
mój mąż to samo mi wczoraj opowiadał,że ucznie jego niby biedni podostawali laptopy z internetem na 5 lat,gimna płaci,ciuchy oryginalne bo sami sobie mieli wybrac jakie chcą.Co więcej,nic z tego nie szanują,pewnie laptopy opylą by mieć na fajki .

Gość kaskada26
uczniowie miało być

Gość powiem i ja .....
no na pewno jest jakaś ilość degeneratów którzy tak robią ale nie można podchodzić do tego tak że wszyscy tak robią bo na pewno tak nie jest ...

Gość kaskada26
ja powiem coś z najbliższego doświadczenia.Moja teściowa ,która ma huuuuu...kasy ale przed ludżmi udaje biedaczkę dostaje takie dary,że mała bania!ksiądz każe jej przyjeżdzać autem w przyczepką,tone żarcia,mąk,mleka,sery,makarony,kasze,kompletnie wszystko!i właśnie takim ludziom pomgacie!ja to znam z autopsji i nie dołoże się nic bo wiem gdzie to trafia.

Gość szlachetna Gośka
znam taka co to ma trzy chaty, trzy samochody i łazi do mopsu:O

Gość powiem i ja .....
jeśli chodzi o paczki od księdza to też wiem że dostają Ci którym się nie do końca należy ....moja szwagierka chodzi do pomocy jak wydają te paczki i mówiła że sama była zaskoczona nie którymi osobami jakie się po te dary pojawiły

Dzieciom to może jeszcze się należy, ale żeby zamiast dla dzieci, trafiło do meliny w zamian za wódę to już szczyt chamstwa

A nie uważacie, że powinno się przeprowadzć jakąś weryfikację tych osób? Dlaczego mają dostawać ci, którym się nie należy?

Gość szlachetna Gośka
no jest weryfikacja:D ale......:D:D:D w mopsie też pracuja tylko ludzie(nie koniecznie uczciwi:D)

Gość kaskada26
kochana wersyfikacja??a myślisz,że ksiądz nie wie,że moja teściowa ma kasę!znają sie kupe lat i dlatego też jej daje tyle wszystkiego a gdzie indziej ktoś naprawdę nie ma co zjeść!

Gość powiem i ja .....
z tego co wiem u księdza dostanie każdy kto przyjdzie..... a w MOPSIE dostają tylko Ci którzy nie mają dochodu albo jest on bardzo niski ....moja koleżanka jest kierownikiem MOPSU i z tego co kiedyś mówiła zakombinować się nic nie da bo mają kontrole ale fakt jest faktem że czasem dostają pomoc osoby którym jest ona nie potrzebna ale one nic zrobić nie mogą skoro rodzina nie wykazuje żadnego dochodu to wobec prawa im się należy i koniec ...one dobrze wiedzą że taki a taki jak dostanie zasiłek zaraz za niego kupi wódę ale odebrać zasiłku nie można

Gość wcześniej o tym nie
wiedziałaś? :-O Na pewno nie wszyscy, ale duża część osób tak właśnie robi.

Gość jojstika
A człowiek chce być dobry, szlachetny, a wspiera alkoholizm i jeszcze inni się z niego śmieją ,że naiwny

Gość ja też wiem z doświadczenia
że dzieci nawet tych paczek czasami nie zobaczą.....