Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaa!!!!! :o

KURVA JAK ONA ZGRZYTA ZĘBAMI!!!

Polecane posty

Mój 32letni maż :o do lekarza nie pójdzie. Owsików nie ma. Jak Go z tego wyleczyć? jakieś nakładki na zęby są? kurva nie wytrzymuje już :o chrapie i zgrzyta zębami :(:(:(:(:(:(:(!!!!!!!!!! 😭[wściekły]

Gość JANUSZEK.....
Do weterynarza_____________uśpić w chooj.

Ale jak może do lekarza nie iść? Przecież to choroba, najprawdopodobniej bruksizm. Nakładki się robi.

Gość Roman Sobieszczański-Pasztęski
ciadz mu cipa na twarz

będzie trzeba :o budzę go a ten z tekstem "wydaję ci się" no ja pierdolę :o:o:o

musztarda też tak uważam, czytałam w necie o tym. Ostatnio u lekarza był 10 lat temu :o na tekst: "kiedy pójdziesz do dentysty (!)" odpowiada: "daj spokój" :o

nie ma czegoś w aptece na to? bez recepty. Te nakładki tylko indywidualnie rozumiem robione są?

W takim razie, kiedy on będzie Ciebie prosił o cokolwiek, seks, zakupy, sprzątanie, obiad, kolację, śniadanie, powiedz... daj spokój...

Gość JANUSZEK.....
A zęby ,to ma swoje czy szczęki????:D

Gość włoszzzkaa
trzeba pobrac wyciski,i zrobią szynę z elastycznego materialu,i bedziesz miała spokój mozna zaoszczedzic i pojsc bezposrednio do pracowni protetycznej czy laboratorium protetycznego i tez to protetyk wykona

Dodam, że robi sobie krzywdę. Jak zrobi pantomogram, zobaczy jak ma "przekoszone" i zjedzone zęby. 🖐️

Gość aaaaaaaaaaaamozeeeeeee
a moze ma gliste ludzka sprawdz to

Gość włoszzzkaa
zgrzytanie czesto występuje w następstwie stresów:) a na chrapanie jest inna szyna,dosc to juz niewygodne i drozsze

musztardo kochana mój mąż omija szerokim łukiem lekarzy, o dentyście mowy nie maił. Jak (Jego zdaniem) miał zapalenie okostnej to łykał 3 dni tablety, zwijaj się z bólu a nie poszedł :o JANUSZKU zęby ma jeszcze swoje :D aaaaaaaaaaaamozeeeeeee jak mam to sprawdzić? ;o;o;o:d

włoszzzkaa w jaką mam Go szynę włożyć żeby nie chrapał? :P Musze spać w stoperach, nie wyrabiam kurva :o

Gość włoszzzkaa
'wydal" z sypialni:P albo niech coś łyka zeby był spokojnieszy w nocy:P

Gość ja tez zgrzytam
to sie bierze od stresow :(

Omija szerokim łukiem? Daj mu ten topik do przeczytania. Zaraz tutaj napiszemy o przypadkach zgonów z powodu zgrzytania zębami. Może to Nim wstrząśnie. :D

Gość gość
Mozna poszukac na allegro nakładek na zęby służace do wybielania.To plastikowe formy-nakładki na zęby. Groszowa sprawa...Oczywiście to sam plastik bez chemii...:)

Mamy jeden pokój 😭 Ja też zgrzytam: a leczysz to jakoś?

Musztardo 🌼 to by powiedział: "weź mi to przełącz" :D Shatyn ciekawy pomysł. Jeśli to zlikwidowałoby ten ohydny dźwięk zgrzytania... :)

Gość gość
Na pewno zlikwiduje ale to nie ma dużej trwałości. Poniewaz kosztuje niedużo mozna kupic parę sztuk i nakładac tylko na góre lub dół...Wypróbowałem to na własnym, dorosłym synu...:D

Gość włoszzzkaa
warto byłoby sie jednak udac do sensownego dentysty ktory cos jarzy w "tem" temacie.bo scieracie sobie zęby,i faktycznie staw obciazacie .. nie wiem jakie sa ceny,ale taka szyna robiona dla konkretnego pacjenta to pewnie z 250zl,

Gość włoszzzkaa
te robione indywidualnie tez sa na czas jakis,a pomysl z tymi nakladkami ok,i tani:)

Shatyn wow, przywróciłeś mi nadzieję normalnie :D już szukam na allegro włoszzzkaa mój mąż nawet z bólem zęba nie idzie do dentysty. Boi się go jak diabeł wody święconej :o

Gość włoszzzkaa
niech robi tak dalej,to za kilka lat bedzie po ptokach:) i po zębach a noszenie protez to zadna przyjemnosc ani wygoda,to ostateczne rozwiazanie taka nakladke z allegro noscie tylko na gorne zęby albo dolne,jak wygodniej bedzie a dentysta to nie gryzie,sa znieczulenia,i gabinety juz na poziomie wiec.... 🖐️

Gość gość
W Krakowie mam dentystkę która leczy zęby bezboleśnie bez uzywania środków przeciwbólowych...Bo jak każdy prawdziwy mężczyzna boję się dentysty a teraz czasem przysypiam podczas wiercenia...

Gość gość
Jesli nie Allegro to może w aptekach gdzie maja takie środki... Albo firmach dentystycznych...Ja kupiłem kiedyś na Allegro.

Gość ja tez zgrzytam
niestety nie ma lekarstwa na stresy, ale z ta szyna na zeby maja racje, kazdy dentysta taka moze zrobic - ja w kazdym razie taka szyne planuje zrobic