Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nympho

Niedoczynność tarczycy, jak ratować włosy?

Polecane posty

Gość Nympho

dokładnie rok temu miałam długie, mocne gęste włosy, zaczeły wypadać jak szalone.okazało sie ze mam niedoczynnosc tarczycy. Biore EuthyroxN25 ale z włosami wcale nie jest dobrze, sa słabe, suche, jest ich mało co..obciełam je jakies 20cm, mam straszne przeswity na głowie..i źle sie z tym czuje... wlosy są matowe i dalej wypadają, Jak je ratowac?

Gość kuici
Mi pomogły leki zawierające saw palmetto. Ale wzmacniają się nie tylko włosy na głowie np. brwi, rżesy itp...:))

Gość niedoczekanie
tez musialam sciac krotko i raczej nie zapowiada sie, ze kiedys znow bede miec dlugie. leki same nie pomoga, musisz przestac o tym myslec, podobno :O sila mysli jest bardzo sprawcza, niestety i cigle myslenie jakie mam beznadziejne wlosy, wclae nie pomaga :O

Gość Nympho
JEstem prawie łysa...... moze jakas dieta specjalna bogata w ..........co? co jest przy niedoczynnosci tarczycy???

Gość myszaaaaaaaaaaa
jeśli Cię stać, to mezoterapia, mojej mamie BARDZO pomogła a włosy ma bardzo lichutkie. Ale dobry jest też Radical w ampułkach, jest w aptece :)

Gość też miałam piękne włosy
a teraz przez chorą taeczycę mam byle co

Gość Nympho
stosowalam dercos amineksil vichy, i ograniczyl wypadanie wlosow, teraz chce by zaczely rosnac.. co to jest mezoterapia?

Gość mariah
jak uregulujesz hormony tarczycy powinno wszystko wrócić do normy, ja leczę tarczycę od 3 lat a mam piękne , grube , długie, włosy, używaj też dobrych kosmetyków do włosów , dobry szampon, obowiązkowo odżywka, pianka , żeby sprawiało wrażenie, że włosów jest więcej, ważna też jest dieta pełna witamin.

Gość Nympho
Jakie srodki farmakologiczne szybko wspomagaja wzrost wlosa?