Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zacha samocha ha

Wozek idelany na zimę, nierowne chodniki i do lasu

Polecane posty

Gość Zacha samocha ha

Od pierwszych dni życia.Jaki polecacie? Do 2 tys za 3 w 1. Interesują mnie wasze doświadczenia. Czy warto zrezygnować ze skrętnych kol?

Gość jsnaj
Warto zrezygnować ze skrętnych kół jak najbardziej. Wcale nie manewruje się takim wózkiem ciężko. A warto zrezygnować na rzecz wahaczy, szczególnie jak zamierzasz jeździć po nierównym rerenie. Dzieckiem nie trzebie jak szmacianą lalką tylko łagodnie buja. Ja mam roana maritę i jestem bardzo zadowolona. Córka rodzona w czerwcu w gondoli jeździła całą zimę aż do marca a potem się przesiadła na spacerówkę. Teraz ma 1,5 roku i na zimę znowu wróciła do ciepłego roana:)

Gość jsnaj
Warto zrezygnować ze skrętnych kół jak najbardziej. Wcale nie manewruje się takim wózkiem ciężko. A warto zrezygnować na rzecz wahaczy, szczególnie jak zamierzasz jeździć po nierównym rerenie. Dzieckiem nie trzebie jak szmacianą lalką tylko łagodnie buja. Ja mam roana maritę i jestem bardzo zadowolona. Córka rodzona w czerwcu w gondoli jeździła całą zimę aż do marca a potem się przesiadła na spacerówkę. Teraz ma 1,5 roku i na zimę znowu wróciła do ciepłego roana:)

Gość jedo bartatina
swietny:)

Roan Marita. Wiem co mowie,bo mieszkam "w terenie" :)Sprawdzil sie na 100%.Ja mialam jeszcze do niego swietny spiworek,wiec nie musialam dziecka zima okrywac kolderka.Nie uzywalam wcale poscieli do wozka.Dziecko urodzone we wrzesniu,cala zime tak przejezdzil.

tez mam roana i rewelacyjnie sie sprawdza na nierownych chodnikach i sniegu :)

Gość jsnaj
Też mam ten śpiworek z owczej wełny do kompletu i nawet teraz, gdy córka ma 1,5 roku go używamy:)

zdecydowanie ten: http://tablica.pl/oferta/bebecar-adventure-wozek-pompowane-kola-IDsEgJ.html mam taki, tyle że na stalowym stelażu (cieżki :() ten tu widzę ma też łamaną rączkę (wygodne w windzie) i lepsze resory. Poza tym duże, dymane koła - na nierówności jak znalazł, żaden wysoki krawężnik mi nie straszny. Skrętność kół można włączyć i wyłączyć (przy włączonym zakręca niemal w miejscu. Do windy polecam wyłączyć, bo stanie wpoprzek przy próbach wyjeżdżania tyłem ;) ). Wszystkie pokrowce (prócz budy) można zdjąć i wyprać (budę gąbeczką niestety). Jedyna wada to wersja gondola :/ Dla noworodka musieliśmy dokupić nosidło, coś w tym stylu: http://allegro.pl/gondola-nosidlo-i1995112519.html Aha - i elegancko się składa :) Po odczepieniu kół wchodzi pod łóżko Ogólnie: jeśli nie bedziesz musiała go nosić pod pachą, to polecam. Natomiast stanowczo nie polecam trójkołowców i małych kółeczek :/

Gość mamama27
oj skrętne koła to mega podstawa!!! zresztą zawsze można je zablokować i są nie skrętne ale to jest naprawde podstawa wózka - jeździłam takim i takim i jest wielka różnica - dla ciebie i dla dziecka - pomyśl że na każdym zakręcie musisz podnosić wózek z dzieckiem żeby przekręcić koła - ty się umęczysz a dzieckiem chwiejesz ja mam tako jumper x - polski - tani - świetny - stabilny - wygodny minusy- ciężki i fatalny kosz na zakupy ma- ale mieszkam w domu więc nie nosze go po schodach dziecko go uwielbia - i ja też

Gość a ja.....
mamama27 no niestety w terenie ze skrętnymi kołami absolutnie nie da się jeździć. Miałam tako i po asfalcie rewelacyjny, natomiast w lesie, na polnej drodze porażka, koła musiałam blokować, nie ma wahaczy i ciężko się jeździ po wertepach. W teren tylko wózek z wahaczami jak roan

" oj skrętne koła to mega podstawa!!! zresztą zawsze można je zablokować i są nie skrętne ale to jest naprawde podstawa wózka - jeździłam takim i takim i jest wielka różnica - dla ciebie i dla dziecka - pomyśl że na każdym zakręcie musisz podnosić wózek z dzieckiem żeby przekręcić koła - ty się umęczysz a dzieckiem chwiejesz" Nie rozumiem.Serio.Ja mialam 2x roana m. i nigdy nie podnosilam wozka na zadnym zakrecie.Krawezniki tez nic strasznego-lekkie nacisniecie na raczke i unosza sie przednie kola.Dziecko w tym wozku ma taki komfort,ze nawet tego nie odczuje.Nie iwm o co chodzi z tym podnoszeniem.