Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanabrzydula

CZY JEST JEJ CZEGO ZAZDROSCIC ?

Polecane posty

Gość zalamanabrzydula

mam kolezanke ktora jest w tym samym wieku co ja, 22 lata kumplowalysmy sie w lo teraz tylko czasami sie spotkamy gdzies na miescie ale jak juz na siebie wpadniemy to gadamy conajmniej godzine.. spotkalam ja w sobote jak robila zakupy na swieta i oczywiscie wpadlysmy w gadkę.. poczatkowo bylam troche zawstydzona. przez wiekszosc rozmowy to ona opowiadala o sobie bo ja nie mialam nic ciekawego do powiedzenia.. ona ma narzeczonego zakochani w sobie sa od 5 lat, w sierpniu biora slub, przygotowania do wesela ida pelną parą, maja dom od jej rodzicow na przedmiesciach, jest szczuplutka i zgrabna twarz tez ma całkiem ładna i miłą, modnie ubrana, usmiechnieta.. zrobilo mi sie smutno jak tego wszystkiego sluchalam zdalam sobie sprawe z tego ze w tym wieku ludzie juz maja poukladane zycia a ja nie mam nic - nie mam faceta mieszkam z rodzicami w bloku, nie jestem ładna, jedyne co mam to lepsze studia od niej bo ona jest na polonistyce a ja na finansach :( mam doła, gdzie popelnilam bląd ?

Pociesz się, nie tylko Ty tak masz. Ja niby jestem starsza i mam swoje mieszkanie, ale jestem po polonistyce, nie mam faceta, przyjaciół i życia poza studiami i prowadzeniem jednoosobowego gospodarstwa domowego.

kiepski. Miasto nieakademickie, bez zakładów pracy, szkół wyższych, perspektyw. Niby Śląsk, ale daleko i do Katowic i do Krakowa.

jeśli Katowice, to niezbyt daleko, ale fakt, a dokładniej? bo był zamiar przenoszenia się na śląsk, ale niezbyt skonkretyzowane- głownie w zamyśle byl Wrocław

Gość dziewczynko
masz 22 lata, ja jestem w tej samej sytuacji a mam 26 lat. Z wiekiem ta swiadomosc jest coraz bardziej straszna.

Gość zalamanabrzydula
ej dziewczyny pocieszcie mnie :( czy naprawde jest jej czego zazdroscic ? tego slubu, domu, narzeczonego ?czy to moze tylko moja obsesja ?

Gość oczywiscie ze jest czego zazdr
jesli teraz cie to boli w wieku 22 lat to znaczy ze chcialabys poukladac zycie. A z kazdym mijajacym rokiem to bedzie bolec coraz bardziej.

Gość takie tam duperele
Nie ma co rozpaczać bo los bywa przewrotny :D Za kilka lat wspomnisz moje słowa, gdy Ty będziesz górą a ona doliną :)

to twoja obsesja. kazdy ma co innego w zyciu, a ona może się chwalić, a tak naprawde nie wiesz, czy z narzeczonym się nie żre, czy rodzice nie marudzą, że muszą do ślubu dołożyć, czy ona sie nie martwi, że w jednym pokoju będzie musiała z mężem mieszkać na starych garnuszku albo czy nie skapcanieje w takim wieku albo za 3 lata, będzie miała czwarte dziecko w drodze. ty jesteś wolna, nic nie blokuje-masz to samo co ja, ten sam wiek, pracę, mieszkanie ze starymi i ja już działąm sama, do ogolnego samozawodolenia kompletnego. Rhovanion, szkoda. a blisko Wrocławia chociaż?

to twoja obsesja. kazdy ma co innego w zyciu, a ona może się chwalić, a tak naprawde nie wiesz, czy z narzeczonym się nie żre, czy rodzice nie marudzą, że muszą do ślubu dołożyć, czy ona sie nie martwi, że w jednym pokoju będzie musiała z mężem mieszkać na starych garnuszku albo czy nie skapcanieje w takim wieku albo za 3 lata, będzie miała czwarte dziecko w drodze. ja się tak zawsze pcoieszam:P ty jesteś wolna, nic nie blokuje-masz to samo co ja, ten sam wiek, pracę, mieszkanie ze starymi i ja już działąm sama, do ogolnego samozawodolenia kompletnego.

Taa, w ogóle nie mam jej czego zazdrościć. Tego, że jest kochana, układa sobie życie, niebawem pójdą na swoje z pomocą rodziców. 22 lata to jeszcze nie tragedia, ale mimo wszystko to najlepszy wiek, żeby zacząć sobie to życie układać. Za chwilę może być za późno.

Gość O tak, posłuchaj koleżanki wyż
nie masz czego zazdrościć, bo za kilka lat jej sie pewnie życie popieprzy:O Nie ma to, jak bycie empatycznym, uroczym człowiekiem:O A czy jest czego zazdrościć? Pewnie jest skoro zazdrościsz. Ja w tym wieku miałam inne priorytety:)

przestań. każdy ma inne priorytety. masz dopiero 22 lata, jeszcze studiujesz. wszystko w swoim czasie...

Gość ja cie pocieszac nie bede
Bo wiem jak doskwiera samotnosc. I ze zeby mozna zjesc na tym pocieszaniu sie ciagle i wkrecaniu sobie bajek i mrzonek, ze w koncu sie zjawi, na pewno, bedzie super, bla bla bla. A wcale nieprawda. Ja mam 36 i jakos sie nie zjawil, a pocieszalam sie tym (zena kazdego przyjdzie czas) i wmawialam sobie to przez ostatnie 15 lat. W zyciu trzeba byc realista. Zbytni optymisci zle na tym wychodza.

poza tym powiedzcie mi ,czy jest możliwość, że mając 1100 zł mc wynając kawalerke i nie wcinać tylko byba z dżeme z biedroonki??

Gość katt
mam 19 lat, widze ze za 3 lata bede musiała zaczynac sie martwic jak nie poukladam sobie zycia z facetem.

Gość zalamanabrzydula
dzisiaj mam 22 lata jutro bede miala 30 i jedyne co mi zostanie to praca w banku i samotne wieczory.. pewnie ona wtedy bedzie miala juz dziecko i swietne zycie, a ja co ? bede stara panna

Gość zebys wiedziała
Z czasem kolezanki tez znikna, bo beda mialy swoje zycie. I wtedy lipa.

Gość tak to już jest
że ładne mają łatwiej w życiu. Ja mam 25 lat i powodzenie u facetów zerowe. Poza tym nie mam pojęcia co bym chciała w życiu robić. Dlatego nie skończyłam studiów, mam byle jaką pracę. Zaczynam oswajać się z myślą, że się z nikim nie zwiążę.

Gość ja tez mam 25 lat
ale studia w dwoch kierunkach, fajna prace. I tez jestem sama, bez perspektyw.

Gość po4jot4ijbi
mam dokladnie to samo wiek 25:o bez pracy po pedagogice:o bez perspektyw bez chlopa z rodzicami mieszkam nadwaga:/