Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ketreleczka

niemowlę ssie rączke-co robić

Polecane posty

Gość ketreleczka

córka ma 3 mies. od pewnego czasu nawet gdy nie jest głodna ssie całą rączkę. niedrapki tez ssie jak jej załoze

Gość Kubuś i Jego mamusia
mój synuś to samo mówią ze to na ząbki go dziąsełka swędzą

Gość ketreleczka
tak wczesnie???

Gość ketreleczka
tak fajnie by smoka ssala ale ona nawet na niego nie chce patrzec

Gość Aśka38
to naturalne, zostaw dziecko w spokoju

Gość lubi ssać
teraz już wiesz dlaczego lepiej dac dziecku smoczek do ssania, dziecko samo wymusza podawanie smoczka, ale jak wolisz pozwolić na ssanie rączki to twój wybór Bardzo nowoczesna mama chwyta wszystkie modne nowinki , w tym tez takie żeby dziecku nie dawać smoczka bo....no, bo co?

Gość co robic co robic co robic!
twoje dziecko normalnie sie rozwija i poznaje swoje cialo za pomoca ust i rak!! to okropne zrob z tym cos bo jak tak dalej bedzie robilo to zacznie wsadzac do buzi wszytko co mu wpadnie w rece: grzechotki, klocki, pluszaki i dopiero bedzie klopot!

Gość Aśka38
lubi ssać smoczek nie ma nic do tego, bo to naturalny etap. Dziecko tak poznaje świat najpierw rączki, potem nóżki i wszystko inne

Gość Kubuś i Jego mamusia
Kubuś sie smoka i nic nie daje od 2 dnia życia mu go podawałam mały ssie rączkę napuchnięte ma dolne dziąsło i pani doktor mówi ze właśnie to ząbki i do tego strasznie się ślini

Jeżeli ciąga piąstkę z potrzeby ssania to walcz o to by podać smoczek, jażeli wkłada rękę possie i wyjmuje to pewnie przejdzie. Jeżeli zacznie trafiać kciukiem do buzi to walcz o smoczek! U mnie też mówiono poznaje świat, wyrośnie z tego. Niestety z czasem zamiast piąstki do buzi wędrował palec, najpierw wskazujący potem kciuk. Teraz mała ma dwa lata ssie palca i nic nie pomaga by przestała to robić (żadne cuda gorzkie paluszki itp.) a zgryz już się psuje.

Na moje dziecko ssanie dziala niczym 'srodek przeciwbolowy'..za kazdym razem kiedy ma problemy z brzuszkiem,namietnie ssia piastke lub cokolwiek sie nawinie.Uspokaja go to.Nigdy nie bylam zwolenniczka smoczkow,jednak widzac w jak kojacy sposob dziala to na mojego synka,zaczelam mu takowy podawac.Oczywiscie na poczatku reagowal niechecia,po jakims czasie jednak 'zalapal'.Dodam ze nie ssie smoczka 24godziny na dobe,tylko kiedy ma gazy w brzuszkiu i jest obolaly badz tuz przebd snem. Moje Slonce skonczy niedlugo dwa tygodnie. Ps.jesli nie podasz smoczka,zacznie ssac kciuk,co jest znacznie bardziej szkodliwe dla zgryzu.

Gość ketreleczka
ona nie chce smoczka. wrzesczy strasznie jak ją chce nauczyc