Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekoladkaa milkaa

czy ktoś daje dwulatkowi mleko modyfikowane?

Polecane posty

Gość czekoladkaa milkaa

i jakie. Ile w tym wieku dzieci wypijają mleka? Nie piszcie mi że można podawać zwykłe kartonowe, bo moja córa do tej pory była na bezmlecznej diecie (alergia) a teraz pediatra zdecydowała że możemy spróbować modyfikowanego jakiego chcemy. Więc jakie macie doświadczenia z mlekiem dla dzieci od 2 lat i starszych

Gość mój syn ma 3 lata i 4 miesiące
i nadal pije mleko modyfikowane (na wieczór) daję mu Nestle naturalne bez cukru

Gość hhjgbhj
Wszystko masz na opakowaniu mleka-dziecko i tak wypije ile będzie chciało lub wcale:).Zacznij od zwykłego bebika-jest chyba smakowo najlepsze(a próbowałam wielu...:) )i było kiedyś stos.tanie.Zobacz czy będzie chciało dziecko pić.Juniora powinny pić dzieciaki do ukończenia 3 r.ż lub dłużej.

Gość czekoladkaa milkaa
właściwie to fajnie by było jakby zasmakowała w jakimś, ale przecież mi nie powiecie które będzie akurat jej smakowało :D Myślałam że spróbuje bebiko, bo właśnie jest tanie, a dopiero się okaże czy go będzie tolerować czy nie jak spróbuje.

ja nie daję,bo syn nie chce,a szkoda :( mało je i bym była szczęśliwa gdyby chociaż mleka się napił i dostarczyłczegos wartościowego organizmowi

Gość czekoladkaa milkaa
majoweczka: a jakie?

Gość enfamil 3
ja podaje swojej 3 latce , enfamil 3 . Mleko tej firmy pije okąd skończyła 7 misiesięcy . Aktualnie na noc wypija : 270 ml wody + 9 miarek mleka .

Gość enfamil 3
jestem zadowolona że chce jeszcze pić, bo warzyw i owoców to nie specjalnie , to chociaż w mleku ma jakieś witaminy , zwlaszcza teraz zima.

Gość czekoladkaa milkaa
ładnie, duża butla :) moja by tyle na pewno nie wypiła

Gość mireczkaa
ja daje bebiko. Ma 2,5roku. Planuje do 3roku zycia dawac modyfikowane. Próbowałam niedawno kartonikowego i skończyło sie wysypką.

Gość czekoladkaa milkaa
co dziecko to inaczej :) to i my będziemy próbować

Bebiko 4 wprowadzilam teraz bo w styczniu konczy dwa latka,mieszkamy w Uk,ale kupuje Pl mleko ,mala wypija 300 ml na dobe..

Ja daję na noc 210 ml mleka zwykłego z kartonu, a rano 210ml modyfikowanego i jest wszystko ok.

Gość morfologia24
ja daje swojej ma 23 miesiace. Pije bardzo ladnie mleczko modyfikowane Bebilon 3 zaraz na 4 przechodzimy. Wypija 2 razy dziennie po 240ml;) Jednym tchem . Za to zwykle mleko jej nie smakuje za bardzo. Pije tylko kakao ze zwyklym moze z 2 razy w tyg

Moaj córka ma 3 lata i 3 mies i dwa razy dziennie pije Nestle Junior. Wszystkie wersje smakowe jej odpowiadaja. Od momentu odstawienia od piersi (14 mies) dostawala wlasnie to.

Mój kończy w styczniu trzy latka i bije Bebilon 4. Wieczorem 180 ml ( po kolacji), w nocy 240 ml i rano tyle samo.

Gość gerdka
moja ma 2 lata i pije 2x180ml bebiko 4

Gość mama ma alergię i dziecko też
A jakie dawałaś wcześniej? My byliśmy do 2rż na Bebilonie Pepti,więc przeszliśmy na Bebilon.

Gość czekoladkaa milkaa
pierwsza próba to lipa niestety.Mała do tej pory piła mieszankę sojową dla alergików i smak zwykłego mleka jest jej obcy. Kupiłam nestle junior z miodem, ale po jednym łyku z miną obrzydzenia mi powiedziała " nie da sie to jeść". To już po niej wiem, że za nic się nie da przekonać, bo albo jej coś podejdzie albo nie. Poza tym mam pytanie, bo nie wiem, może mi się jakieś wadliwe trafiło czy co, bo jak spróbowałam tego mleka to tak mi smakowało jakby starym olejem trochę. Data ważności ok.

za duza jest na wprowadzenie smaku mleka modyfikowanego. mozesz jej juz nie namowic. sprobuj jesszcze humane bananowo-waniliowa. jest chyba najbardziej zjadliwa z mlek modyfikow. mozesz sprobowac domieszac pol banana zmiksowanego. ale szalu nie oczekuj. moze w jakiejs kaszce przemycisz tez.

Gość o rany--
wy podajecie tak duzym dzieciom mm? do autorki-przeciez mozesz podac mleko bez laktozy jak dziecko ma alergie.

a dlaczego nie? nietolerancja laktozy trwa do 3 roku życia ja nikomu nie bronię dawać zwykłego mleka, wiec niech nikt się nie dziwi, ze daję mm chociaż czasami budyń na zwykłym dostanie

Gość qweq
mm jest wartościowe? dokształćcie się mamy bo krzywdzicie własne dzieci.

Gość atopowa mamcia
Spróbuj mieszać z tym które podawałaś do tej pory. za każdym razem dawaj mniej tego sojowego a więcej modyfikowanego. my tak przechodziliśmy z nutra na bebilon. bo jak pierwszy raz spróbowała to powiedziala,że to mdłe i ona nie chce bo ją 'mglić' będzie. Nutramigen śmierdzi i jest gorzki i sądziłam,że się ucieszy z normalnego smaku. ale nic na siłę,powoli. nasza lekarka stwierdziła,że to nawet wskazane żeby stopniowo przechodzić,bo przecież jak się przechodzi z 1 na 2 to też na początku się miesza oba.

Mój syn na 2lata i 4 miesiące. Pije mleko krowie (teściowie mają krowy), rozcienczone trochę wodą. Jako niemowlę miała alergię na krowie mleko (dostawał mm og 6 -go miesiąca życia, pij Nutramigen). Jak skończył roczek - alergia minęła. Jak miał 1,5 roku zaczęliśmy mu dawać mleko krowie.

A i jeszcze dodam, że pediatra pozwoliła. Powiedziała, że skoro krowa jest "nasza" i wiemy, czym karmiona - to nawet lepiej :)