Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

żabulllinek

Dlaczego właściwie ci którzy nie wierzą w Boga obchodzą Boże narodzenie?

Polecane posty

Gość paweł 86......
dobre pytanie :D Poprostu chcą się nażreć , prezenty dostać i popić bo są 2 dni wolne od roboty. Polskie piekiełko ehhh szkoda gadać.

Gość Ewaryst Kaznodziecki
bo chwalą słońce niezwyciężone, katolski złodzieju 🖐️ )))

Gość zostanę starą panną
no bo co by ludzie powiedzieli jakby nie obchodzili świąt :D

Gość bhvgy
Obchodzę święta bo bardzo je lubię - atmosferę, spędzanie czasu z bliskimi, prezenty, jedzenie... Nie wierzę w Boga, tak więc nie uważam abym bluźniła przeciwko czemuś obchodząc święta :) Nie modlę się razem z rodziną przed Wigilią, nie chodzę do kościoła na świąteczne msze.

w sumie to jest tylko tradycja.A spędzać czas z bliskimi można zawsze w domu. co tu mówić to jest tylko medialne święto.

Gość a ja wierze i obchodze
swieto narodzin boga Mitry :) nie wiem tylko dlaczego chrzescijanie tak bardzo chcac obchodzic swieto narodzin swojego boga, zamiast wymyslec sobie chociaz inna date skoro nie wiedza kiedy sie dokladnie chrystus urodzil, beztrosko zayebali sobie date narodzin innego boga :)

Gość KUWAAAAAAAAA
Kiedy wy się nauczycicie! Bóg się uroedził w LIPCU!!! W grudniu obchodzi się święto PRZESILENIA ZIMOWEGO. Sianko pod obrusem, prezenty ,choinka - to ZWYCZAJE POGANSKIE. NIC nie robimy chrześcijańskiego w "ŚWIĘTA". NIC.

Gość brzydkiiiiiii
bo tak rodzice kazą

Gość masz za luzna pipe
poganskie nie poganskie fajnie jest co nie ? wiec po co te wypociny ? cos złego jest w swietach ?

Gość masz za luzna pipe
gdyby nie siweta takie jak sw. zmarłych wielu by nawet nad zmarłymi nie mialo czasu podumac , a co dopiero na groby isc , gdyby nie wigilia wielu bi nigdy przy wspolnym stole nie zasiadło

Gość medzusta
Bo tak.

Gość ja obchodzę, tradycyjnie
bo wierzę w Dieda Maroza, mój luby w Weinachtsmanna, kuzynka w Aniołka i tak tradycyjnie od lat świętujemy.

Gość yklpio;[lk
masz za luzna pipe poganskie nie poganskie fajnie jest co nie ? wiec po co te wypociny ? cos złego jest w swietach ?] i to wlasnie obrazuje UPADEK inteligencji ludzkiej :) to co ladnie wyglada w telewizji (filmach i reklamach) jest dla ludzi najlepsze. byle najbardziej smierdzace gowno czlowiek przelknie byle bylo opakowane w ladsny papier, bo tak mowia w TV :) od lat, obnizenie poziomu nauczania, w szkolach, przedszkolach ba! nawet w bajkach i grach! powoduje tylko, ze latwiej jest sterowac masa. NIC juz nie ma znaczenia, wazne jest to co ladnie wyglada i tyle.

Gość jjhkjkjkjkjkjk
żabulllinek Bóg się uroedził w LIPCU-po pierwsze nie Bóg tylko jego syn.] nie jego syn, tylko bog (bog sie rodzi, moc trucheje itd), sa 3 osoby boskie: bog, syn bozy i duch swiety. jezus jest ludzka istota BOGA, czyli wciaz jest tym samym bogiem.

Gość ja nie wierze w Boga
ale święta to taka tradycja, którą bardzo lubię poza tym nie ma nic złego w dobrych zwyczajach. Dla mnie to jedyny czas w roku kiedy mogę się spotkać z całą rodziną. Nie mieszkam w Polsce całe moje rodzeństwo rozproszone po kraju. Tylko w Święta wszyscy mają wolne w tym samym czasie i możemy się spotkać w rodzinnym domu.

Gość a ja muszę świętować
w kalendarzu te dni zamalowane na czerwono, firmę zamykają i nie pozwalają pracować, to spotykamy się i pijemy wódeczkę pod dobra zagrychę

Gość lafamillija
Bo niektorzy traktują to i chyba po części nawet ci wierzący jako świeto "rodziny", sama chyba tak juz do tego podchodze. Wierze w boga, ale nienawidze kościoła, paradoks? W święta lubie to, że co by sie nie działo rodzina spotka się przy wspólnym stole, są żarty, są kłótnie, ale razem chociaż raz w roku, tym bardziej, że czasy są jakie są i tak cięzko zasiąść wspólnie do stołu z braku czasu. A że to narodziny Jezusa? ...wiem, też mam wyrzuty sumienia z tego powodu bo w jego tez wierze, ale zapominam o tym.