Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość veressa

przyspieszony kurs jak zajmować się 7 miesiecznym dzieckiem! proszę o pomoc

Polecane posty

Gość veressa

mam zająć się 7 miesiecznym dzieckiem, a nigdy nie miałam z małymi dziećmi styczności. proszę o zwiazłą instrukcje. jak przewijać? zdjąć pieluche i co dalej? umyć wodą i mydłem? potem oliwka, puder - talk? a co z obsrana pieluchą do kosza ? czy ja wynieść z domu by nie śmierdziała? oczywiscie wiem że po karmieniu nalezy dziecko nosic az beknie. myc to chyba go nie będe, ale tez wiem ze łokciem sie sprawdza temperature. cos jeszcze z takich waznych uwag?

Gość lkngwepognfwo
hehe

Gość veressa
no proszę o pomoc co z tymi pieluchami.to czym umyć? wiem że są te chusteczki, ale to chyba nie wystarczy by umyc ?

Gość prowo jak nic
A nawet jakby nie,to kto Ci takie dziecko pod opieką zostawi i dlaczego?

musisz zapytac osoby ktora opiekuje sie dzieckiem. ja swojemu wycieralam pupe nawilzonymi chusteczkami a potem smarowalam odrobina kremu (jak byl wiekszy to kremu uzywalismy tylko jak widzialam zaczerwienienie). mylam tylko jesli sytuacja byla poza kontrola i byl bardzo upaprany(albo jak cos bylo zaczerwienione). ale sa mamy ktore myja za kazdym razem i sa takie ktore nawilzaja woda waciki i tym czyszcza.

Gość dsada
Rano myję tyłek wodą z kroplą mydełka i wacikami, wycieram pieluchą tetrową i smaruję kremem na odparzenia; Zasikaną pieluchę zdejmuję i wycieram dziecko chusteczkami Jak widze, żę jest kupa to kładę pieluchę tetrową na łóżko, na niaą dziecko; przygotowuję miseczkę z wodą +kropla mydła; wyciągam 2 chusteczki, 3 waciki; rozpinam pieluchę, zgarniam z grubsza kupę z tyłka, wycieram chusteczkami, wyciagam pieluchę na bok, myję tyłek wacikami; waciki i chusteczki zawijam w pieluchę i zapinam rzepami; tyłek wycieram i smaruję kremem. Pieluchy zbieram w takim specjalnym kubełku i trzymam w korytarzu, raz dziennie wynoszę do worka na zewnątrz;