Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lonely17

da się całkowicie pozbyć wągrów na twarzy?

Polecane posty

stosuję od miesiąca peeling na wągry i specjalny żel. Na dodatek 2 razy w tygodniu robię parówkę, ale dalej mam te syfy. :/

Spróbuj maseczki z papai. Nie jest droga i nawet w biedronce ją kupisz. Otwierasz, wyrzucasz pestki a miąższ miksujesz. Myjesz twarz żelem przez 1 min stosujesz peeling przez 3 min kolistymi ruchami Moczysz ręcznik w gorącej wodzie i nakladasz na 3 min na twarz nakładasz na 15 min miąższ papai (wystarczy 1 łyżeczka) spłukujesz, tonik i krem. 2 razy w tyg tak rób a zobaczysz efekty. Polecam ci preparaty tonik Celia, krem AA cera atopowa i krem na noc z nivea visage young regenerujący. Mi pomogła w 2 tyg.

Gość Zenek z kopalni uranu
Najpierw wyciska się co większe wągry, potem robi się peeling gruboziarnisty. Potem rozszerza się pory myjąc nos gorącą wodą (lub twarz). Potem nakłada się maseczkę z zielonej glinki kaolinowej. Po 20 minutach spłukuje i robi znów peeling. Potem po kąpieli smaruje twarz, kremem nawilżającym Nivea lub Garnier. Dlatego jestem taki piękny :)

Gość Zenek z kopalni uranu
Peeling i glinka St. Ives.

Dodam że nie mozesz wysuszasz twarzy bo wtedy ona produkuje wiecej mazi i robia sie wagry. Jeśli wągry masz na nosie to też jest sposób. Mieszasz mleko 1 łyżkę z łyżeczką żelatyny i na 10s do mikrofalówki. Mieszasz to i nakładasz na nos. Czekasz aż zaschnie i zdzierasz jak maseczkę peel off.

Gość i takie pytanie zadajee
e tam jest lepsza metoda i mniej czaso/praco/pieniadzochlonna

i widze ze nikogo nie interesuje :P

Gość szczerze to sie nie da
interesuje :D ale pewnie bedziesz cos chciała w zamian :P

ja od siebie dodam ze moje wagry sie troche zmniejszyly jak zaczełam brać biogal :D ale jeszcze nie jest idealnie :)

to ? napiszesz ?:) :P

pytam bo juz tu była kiedys taka jedna która miała niby metode na pryszcze ale nie chciałą sie nia podzielic twierdzac ze "wiedza kosztuje " :D i ta metoda OCM pomogła Ci w 100 % ? :) nie masz ani jednego wagra ?:?:P

bardzo wiele kobiet ma problemy z cera nie z powodu chorob skory czy problemow z np hormonami, ale z powodu zlej pielegnacji, zlych kosmetyków. zapychają: oleje mineralne (parraffinum liquidum, mineral oil, petrolatum itp) talk isopropyl palmitate (dodatkowo często bardzo zaognia zmiany) caprylic/capric truglycerides (ale dużo mniej niż poprzednie) nie zawsze służy też glikol propylenowy (wysusza, może zaogniać zmiany)

dlaczego mój post został skasowany? :O metoda OCM nie jest dla każdego, w każdym razie ja nie znalazlam takiego wariantu dla siebie :( jeśli masz naczynkową cerę, to nei będzie dla Ciebie, ale poczytaj o tym :) z tego co czytam, to jest bardzo skuteczne :)

no własnie usuwa czesc postów niewiadomo dlaczego ?:O juz zdazyłam na wizazu przeczytac ze to metoda nie dla mnie :P ja mam cere naczynkowa :( ale dzieki moze komus sie przyda :D

a jakich kosmetyków używasz? kurcze, może jest jakaś wersja dla naczynkowców? :D bo z tego właśnie powodu nie mogę :(

do mycia twarzy cethapil:P do nawilzania zamiast kremów olej z nasion ogórecznika badz olej z avokado i czasami peeling migdałowy :P i to wszystko :D tylko podkład mam dosyc mocno wysuszajacy :O nie umiem znalesc jakiegos fajnego kryjacego i nie wysuszjacego :P

leichner albo dermacol :classic_cool: moze jakies mineralne wyprobuj?

Gość Kas93
Żadne specjalne żele, żaden peeling. Zwykłe mydło.

lily lolo moze? bo moze jednak za tluste na dzien oleje uzywasz?

tak, taki ale porcelane mam :D ale to nie jets na co dzien podklad :O jest na bazie parafiny wiec nie dopusci do wysuszenia, ale jest ciezki, bardzo. ostatnio wyczailam cos takiego jak podklad nawilzajacy BYS, ciekawa jestem, zamowilam sobie, musze wyprobowac

na noc :P i to nie zawsze martwi mnie ze na dzien nie mam zadnych filtrów :O ale kazdy krem mnie zapychał i powodował zaskórniki no dosłownie kazdy :O

ja jestem zadowolona z kremow alterra, sa tanie :P albo moze jakis BB cream? moze sie sprawdzi u Ciebie?

parafina :P mnie zapcha :p co sadzisz o składzie tego ?: cyclomethicone, aqua, dimethicone, propylene glycol, trimethylsiloxysilicate, sodium chloride, dimethicone copolyol, trihydroxystearin, magnesium sterate, laureth -9, methyl-propyl-butylparaben, diazolidinyl urea, parfum.

glikol propylenowy mnie strasznie uczula :P gdyby nie to, to jako podklad bym sie nie bala, ale jako krem nigdy, bo ma silikony

to podkład :pierre rene skin balance :D chyba nie ma idealow 😭 :P bb cream boje sie ze ma zbyt male krycie jak na moja cere :O :P

a ten BYS ma water, titanium dioxide, 2-ethylhexyl palmitate, glycerin, caprylic acid, cyclomethicone, dimethicone, cetearyl alcohol, steareth-21, 1-glyceryl stearate, stearic acid, tocopherol, retinol, xanthan gum, hydroxyethylcellulose, diazolidnyl urea, PVP, methylparaben, propylparaben jak na podklad za 9 zł to mnie skład nie przerazą :p

przepraszam, za 13 zł :classic_cool: