Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anetalkjhgf

Kiedy pozbywacie się wózków 3w1?

Polecane posty

Gość anetalkjhgf

Jestem kolejną już niedoświadczoną mamą, która myślała, że wózek 3w1 to rewelacja, a potem okazało się że to ciężka i wielka cholera. Mam koleżankę, która bardzo chętnie go ode mnie w kwietniu kupi (pomimo tego, co jej mówię), ale wtedy moje dziecko będzie miało dopiero 11 miesięcy. Czy to nie za wcześnie na jakąś lekką spacerówkę? Bo chyba bez sensu kupować spacerówkę, która będzie równie ciężka i wielka. Proszę o rady bardziej doświadczonych mam :)

nie, to nie za wcześnie, ja właśnie jakoś jak córka była w podobnym wieku przerzuciłam się na lekką spacerówkę, było lato, ciepło więc okazja sprzyjająca i już nigdy nie wróciłam do wózka 3 w 1, który jak dla mnie to porażka:-(

Ja też mam 3w1, jest wygodny, solidny i nie narzekam, stosunkowo lekki jak na ten typ wózka, ale synek z wózkiem już waży ponad 20 kg- a ja muszę targać to na wysokie drugie piętro. Podoba mi się solidność wózka, duży kosz i to że jest bardzo przytulny, na zimę go zostawiam i na wiosnę (synek na początku marca skończy rok) kupię lekką spacerówkę- parasolkę. Czemu nie? Zakładałam ostrą zimę i dlatego nie zmieniałam wcześniej, teraz i tak jeździ w spacerówce przecież, jak zaśnie to ją kładę, na pewno kupię też w miarę solidną, tylko leciutką. No i wtedy już w razie większych problemów z dojściem gdzieś będę mogła wózek w jedną rękę, dziecko za drugą wziąć.

Gość mama dwojeczki
No ja akurat nie uwazam, ze wozek 3 w 1 to przeklenstwo ;), ale wracajac do twojego pytania, nie 11 miesiecy to nie za wczesnie i spokojnie maluch moze jezdzic w spacerowce (parasolce).

Gość mama dwojeczki
A jeszcze dodam, ze moj synek zaczal jezdzic w spacerowce jak mial rowne 10 miesiecy, bo akurat jechalismy na wczasy i taka parasolka byla bardzo wygodna do samolotu.

Gość anetalkjhgf
Dzięki dziewczyny! Teraz pozostaje mi już tylko wybrać spacerówkę. Czyli kolejne tygodnie spędzone na forach i Allegro :D

Gość Nasturcja Mama
moj syn ma 11 miechow i bedziemy zmieniac na spacerowke dopiero za jakies 3 miesiace, mamy wozek 3 w 1 i dla nas to akurat jest super - w gondoli był do 5 miesiaca, potem wiadomo ze nie wsadzilabym 5 miesiecznego dziecka do zwyklej spacerowki tylko tej dużej z zestawu 3 w 1. Wiec dla nas taki wozek to akurat super sprawa, służy nam już prawie rok i jeszcze tak jak wspomnialam do wiosny spokojnie posłuży.