Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama ząbkującego

Problem stary jak świat- ząbkowanie- pomocy!!

Polecane posty

Gość mama ząbkującego

Witam Mojemu synkowi właśnie idą ząbki- jest płaczliwy, marudny, nie chce jeść- ogólnie nie do wytrzymania :( Stosuję bobodent, dentinox nie pomaga. Polećcie mamuśki jakiś naprawdę skuteczny środek, bo zwariujemy oboje nim te nieszczęsne ząbki wyrosną... :(

Gość zajaczeklubiburaczki
moj tez byl taki placzliwy ale odkrylismy ze jest placzliwy nie z bolu tylko z glodu.skoro bola go zaby to nie chce butelki.i caly czas jest glodny.dajemy mleka tyle ile pociagnie za jednym ciagiem a potem robimy z tego kaszke i dajemy sloiczki.problem z glowy

Gość mama ząbkującego
mój nie chce ani mleka, ani kaszki, ani obiadku- nic. Wszystkiego po łyżeczkę dwie i koniec :(

Gość mama ząbkującego
jak podam mu paracetamol to jest troszkę lepiej- ale przecież nie będę kilka dni faszerować dziecka paracetamolem...

Gość mamama27
u nas lekarka kazała smarować dziąsła tantum verde - spray - ma właściwości znieczulające - karm łyżeczką

Gość oniki
właśnie mam ten sam problem:( mały nic nie je,jedno dobre bo possa pierś a z obiadków i kaszek to po 2,3 łyżeczki uda mi się mu wcisnąć i to na tyle,nie chce spać jest marudny...

Gość oniki
ja smaruje DentinoxN i specjalnej poprawy nie widze,mały miał przedwczoraj ponad 38stopni(ale to pewnie jakiś wirus)wczoraj miał 37,1.

Gość a mozeeeeeeee
czopki viburcol i kropelki Camilia

Gość a mozeeeeeeee
no właśnie u nas pomagają te kropelki.Żele do smarowania nic nie dają.

Gość oniki
viburcol (czopki)słyszałam ze jest dobry musiałabym spróbować

Gość u nas pomogl
calgel

Czopki Viburcol zawsze na noc stosuję przy ząbkowaniu czy jakiejś chorobie. Świetnie działają. A przy silnym bólu na noc podawałam Paracetamol.

Gość oniki
paracetamol podałam mu wczoraj na noc,

Myślę, że przez kilka dni jak podasz tylko na noc to się nic nie stanie. Ja córce podaję paracetamol w czopkach, bo jest bezpieczniejszy. A poza tym ona wszystkie leki wypluwa i to jedyny sposób, żeby coś zadziałało.

Gość ja sprbowałąm
Melise (normalną herbatę nie z Hippa) zaparzyłam delikatnie rozcieńczyłam i dziecko sie wyciszyło, uspokoiło i wreszcie zasnęło. Wstało wypoczęte i uśmiechnięte jak spytałam lekarza to powiedział, że dobrze zrobiłam. Lepiej przecież dać dziecku ziołową herbatkę niż cały czas faszerować lekami przeciwbólowymi

Gość mamama27
tą camille dziecko niecierpiało - a przeciwbólowe dawaj jakie masz - ja częsciej daje ibum bo ma działanie też przeciwzapalne - aa i u nas była 2 razy wysoka gorączka i dawałam wszystko ze od zębów a się okazało raz że była trzydniówka, dwa że była angina - więc radze nie zwalać tylko na zęby a popatrzeć choć do gardła itd

Gość oniki
właśnie gorączka 38 stopni to raczej była infekcja.Po weekendzie wybieramy się na kontrole do lekarza zobaczymy co powie.