Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rijeka

Koniec roku i czas pomyśleć o swojej przyszłości

Polecane posty

Gość Rijeka

Jakie kierunki najbardziej się teraz opłacają? Jakich języków warto się uczyć? Czy warto iść do szkoły policealnej czy lepszym rozwiązaniem są studia?

Gość Rijeka
Refleksja : żyjemy w kraju, w którym człowiek nie może zajmować się w życiu tym, co lubi. Musi iść na jakieś nudne studia, wykonywać nudną robotę i potem jeszcze popada w depresję, bo nie jest zrealizowany do końca... To właśnie Polska Tuska, heh...

Gość gosc.0
Rozważalam to samo co ty dwa lata temu........ wybralam studia zaoczne bardzo fajny kierunek, mam nadzieje ze oplacalny.... jednym blędem jaki popelnilam to wlasnie studia zaoczne... my myslalam ze jak pojde na nie to znajde sobie prace i będe pracować od poniedzialku do piątki a sobota i niedziela szkola.... i co wyszlo? pracy nie ma.... wszędzie liczą się tylko znajomości;/ teraz nawet w biurze siedzą babki po zawodówce.... nic innego sie nie liczy tylko znajomości.

Gość Rijeka
Mnie ludzie non stop wytykają, że mam nierealne plany na życie. Że chcę studiować kulturoznawstwo, filologię rosyjską lub kierunek stricte artystyczny zamiast któryś z tych perspektywicznych kierunków, o których tyle się teraz mówi. Ale przykro mi bardzo - nie umiem studiować czegoś, co mnie nie interesuje. Mam swoją działkę, maluję, rysuję, fotografuję, projektuję, ale co z tego, skoro teraz tacy ludzie jak ja nie mają znaczenia?

Gość Rijeka
Strasznie mnie denerwują ścisłowcy, którzy tak mocno plują jadem po humanistach. Fajnie, że macie takie świetlane perspektywy i znacie się na matmie czy fizyce (sama bardzo lubię chemię), bo tacy ludzie są aktualnie potrzebni, ale też nie wrzucajcie wszystkich do jednego worka. Ludzie są różni.