Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwię się powolii

Kiedy wasze dzieci zaczęły siadać ? Moja ma 5 miesięcy i nie siedzi MARTWIĘ SIE

Polecane posty

Gość martwię się powolii

witajcie dokładnie dziś moj aćórka skończyła 5 miesięcy i jeszcze nie siedzi nawet nie próbuje I przeglądając naszą klasę zobaczyłam że córka mojego kolegi która się urodziła we wrześniu już siedzi ! oparta ale siedzi i się zaczęłam martwić :( tak samo syn drugiego kolegi również już siedzi na kolanie ! Strasznie się boję że jest coś z córeczką nie tak czy powinnam udać sie do jakiegoś speckalisty ?

Moja corka sama siadla jak miala 8 miesiecy. Posadzona siedziala na ok. 6. Ale sadzalam na bardzo krotko. A dzieci nie powinno sie sadzac i opierac na poduszkach i podpierac z kazdej strony bo tylko mozna im kregoslupy pokrzywic jesli same nie siedza. I po co to? Zeby zrobic zdjecie na nk?

Gość hvmjolka
Mój synek zaczął sam siadać jak miał 8 m-cy, w 7 miesiącu siedział z podparciem. 5 miesięczne dziecko i siadanie ??? chyba tylko, żeby zrobić zdjęcie na nk litości...

Gość martwię się powolii
Ja zaczęłam siadać dosyć pózno bo jak miałam 7 miesięcy to dopiero wtedy zaczęłam ale ja byłam wcześniakiem więc chyba jest to wytłumaczenie... A córka urodziła się w samą porę i tak samo zaczęła pózno podnosić główkę do góry jak leżała na brzuchu

Gość martwię się powolii
no naprawdę dziewczynka urodziła się jakoś w środku września a ten chłopczyk na początku sierpnia też wydało mi się to dziwne ale mimo to zaczęłam się martwić

Gość chyba masz bardzo nikłe
pojęcia na temat rozwoju dziecka najbardziej właściwe i prawidłowe SAMODZIELNE siadanie dziecka jest to z RACZKOWANIA a chyba nie widziałaś dziecka, które raczkuje mając zaledwie 5 miesięcy? dzieci naprawdę samodzielnie zaczynają siadać dużo później niż w 5 miesiącu życia

Gość martwię się powolii
ja to wiem ze zaczynaja siadac pozniej ale po prostu mnie to zdziwilo ze tamte dzieci juz siedza

Gość kalinkakalinka
Moja córka siadała w tym wieku, ale nie jest to nic zdrowego, kręgosłup jest jeszcze za młody, znam dziewczynę, która ma już blachy w kręgosłupie, a zaczęła chodzić tak jak moja w wieku 9 m-cy, nie zazdrość, lepiej później niż na wyścigi. ja swoją musiałam stopować. Teraz ma 7 lat i na szczęście jest ok.

Gość doktor_kinsej
kazdy odpowiedzialny ortopeda Ci powie, ze zadnego sadzania poki dziecko samo nie siadzie a kazde rozwija sie indywidualnie Twoi znajomi sami dzieciom gotuja ich los...

SPOKOJNIE bo dziecko ma jeszcze czas! Dzieci SAME siadają średnio w 8-9 miesiącu. Lepiej później a mieć zdrowe dziecko niż wcześniej na siłę a potem jeździć od lekarza do lekarza.

Gość absolutnie nie ma powodu do
zmartwień :)

Gość lopppppppewrvvv
moja sama aczeła siadać jak miała 6 miesiecy, wtedy tez zaczela raczkowac i stawac kolo szafek. Do niczego nie zmuszalam sama z siebie to robila. Glowa do gory. Nie matw sie. Twoje dziecko ma jeszcze czas :)

Gość oopiuiyhgjuhk
moje dziecko ma 8,5 miesiaca i siada ale z podparciem-z pozycji leżacej ,nie raczkuje jeszcze ,ale z kazdym dniem coraz wyzej pupe dzwiga ,nie stoi samo,a o prowadzeniu za dwie raczki nie ma mowy,trzyma je sztywno,tez nie ,,spręzynuje,, i sie nie martwie, wszytskow s woim czasie.

Gość gość
Mój mały zaczął siadać mając 5 miesięcy i nie wiem czemu ludzie się dziwią Jedne siadają wcześniej a inne później.

Gość jjkjjk
5 miesiecy miala a 7,5 miesiąca miala gdy juz zaczela smialo chodzic

Gość tikal
przeciez to prowokacja:)

Gość Mania tutaj jest mowa o
SAMODZIELNYM SIADANIU przez dziecko ,a nie że Ty posadzisz i dziecko siedzi

Gość a ja.....
mój syn po skończonym 6 raczkował i siadał sam z pozycji do raczkowania, ale tak naprawdę za normę uznaje się siadanie do 10miesiąca

ja tez sie martwie bo moja panna ma 6,5miesiaca i nie siedzi...tym bardziej ze ja osobiscie siedzialam sama jak mialam 3,5miesiaca a chodzilam w wieku 7,5miesiaca az wszyscy lacznie z lekarka sie dziwili... boje sie ze cos nie tak...