Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość konwalia7930

przezierność karkowa NT - czy robić?

Polecane posty

Gość konwalia7930

poradźcie mi czy robic to badanie? mam 33 lata, w rodzinie nie było wad genetycznych, ZD itp. Wczesniejsza ciaza prawidłowa - dzidziuś zdrowy

Gość ddsa
przecież to nie żadne specjalne badanie tylko zwykły pomiar podczas usg w ok. 12tc plus kość nosowa.

Gość dokłądnie jak napisała osoba
wyżej - to standard w każdej ciąży

Gość za to pomysl o tescie pappa
to testy z krwi . np u mnie w klinice gdzie robiłam usg genetycznie odrazu było pobranie krwi do tego badania.

Gość konwalia7930
ok, a bede mogła to zrobic u swojego gin? czy musze isc do specjalisty, genetyka itp..?

Gość trzydziestoletnia mama
Nie koniecznie. jak u niej gin ma słaby sprzęt to może wysyłać na prywatne koszt ok. 200zł. my robiliśmy i nie żałuję,jestem spokojna.

Gość moniśkaa
dziwne pytanie, oczywiście, że robić!tylko gin.musi być odpowiednio przeszkolony

Gość mamaZosieńki
to badanie można wykonać między 10 a 13 tc. tylko i wyłącznie. po tym badaniu, już nie konieczne jest później usg połówkowe

Gość za to pomysl o tescie pappa
autorko samo usg genetyczne moze ci zrobic twój gin jesli tylko ma sprzet , i wtedy okresla przeziernosc itp. natomiast badanie z krwi to czesto dodatkowy koszt...i ceny sa rózne. ja wpierw zrobiłam samo usg genetyczne, było ok wiec lekarz mi nic nie mówił o tym z krwi. kosztowało to u niego dodatkowo 500 zł!! dla swojego spokoju - zapisałam sie wiec do kliniki genetycznej i tam mi zrobiono i usg i krew za 300 zł odrazu.

Gość konwalia7930
ok dziekuje Wam

Gość mamaZosieńki
to zwykły pomiar przy usg, nic specjalistycznego, u jakiego genetyka? to nawet nie chodzi o wiek bo nawet 18tkom robi się to badanie. masz drugie dziecko i nie wiesz o tym?

Gość mamaZosieńki
oczywiście gin musi mieć dobry sprzęt...będzie dobrze, tylko czy mieścisz się w przeciągach tygodniowych, bo jak późniejszy tydzień ciąży to dziecko może być za duże na pomiary

Gość konwalia7930
teraz jestem w 9tyg 2 dni, wizyte mam za12 dni, wiec bede w 11tyg. zapytam gina czy u niej sie to robi, jesli nie to gdzie mam pójsc. w pierwszej ciazy byłam młoda i przyznam ze nie bardzo sie interesowałam wszystkimi badaniami. oczywiscie robiłam wszystkie jakie mi zlecono, i było ok wiec sie nie przejmowałam. pamietam ze kosc nosową mierzyli mi, wiec moze te przeziernosc tez. wiem-głupio mi, ale nie pamietam. dzieki za wszystkie odp.