Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem z palcem.

jaka powinna byc wielkosc pierscionka??

Polecane posty

Gość problem z palcem.

Mój pierścionek przy zakupie był ciasnawy w sumie, ale, że nigdy nie nosiłam pierścionków to uwierzyłam na słowo sprzedawcy, że jest w porządku, że pierścionek nie powinien być luźny, że jest ok. Sama nie wiem bo wchodził na palec może nie swobodnie, ale też bez większych trudności mogłam go zdejmować i zakładać, nie zsuwał się, siedział na miejscu. Ale po miesiącu noszenia zaobserwowałam w miejscu pierścionka ślad, a na dodatek jakby mi się skóra odparzyła, bo mi w tym miejscu schodzi i jest podrażniona. Na dodatek teraz paluch tak spuchł, że mogę wsunąć pierścionek tylko do kostki:o. Więc teraz pytanie iść i powiększać go na rozmiar aktualnego palca? czy to może być tylko taki chwilowy objaw i za kilka dni zejdzie i będę mogła go normalnie dalej nosic. Bo z drugiej strony jak go powiększe to boje się, że mi będzie spadał. No sama nie wiem na ile luźny pierścionek powinien byc na palcu by nie było obawy ze spadnie gdzies i sie go zgubi

Gość problem z palcem.
jak Wam dziewczyny pierścionki leżą na palcach? luźno, możecie nimi swobodnie np. krecic? czy raczej ciasno i się nie przemieszcza? bo sama nie wiem jak powinno byc. Nie chce go zgubic.

Gość problem z palcem.
bo nie wiem czy iść do zakladu go powiekszac weźcie napiszcie mi co to za problem.

Najlepiej sprawdzić wielkość pierścionka rano, gdy palce nie są jeszcze nabrzmiałe (jak to może dziać się w ciągu dnia).

Gość aaaaaasasdzzcxczx
a masz uczulenie na skladnik którys i dlatego tak się dzieje

Gość problem z palcem.
miesiac nosilam i nic sie nie dzialo. To jest złoty pierscionek. Mam uczulenie np. na kolczyki, ale takie tanie. Prawdziwe srebro i zloto nigdy mnie nie uczulalo. No i nie ma zadnych krostek tylko skora schodzi i jest czerwony slad.

Gość problem z palcem.
tez podejrzewam, ze jest za maly, ale jubiler powiedzial, ze taki ma byc :o zeby nie zsuwal sie. A jaki wy macie swobodnie wchodzi, bo ja go swobodnie wsuwam do kostki, a za kostka musze juz go troche wcisnac. To chyba pojde powiekszyc tylko nie wiem na jaki rozmiar nawet.

Nie noszę nic prócz obrączki, ona jest niestety za mała i nawet nie próbuję jej zdjąć :D Jak pójdziesz do złotnika powiększyć to da Ci takie kółka z metalu w różnych rozmiarach i sama ocenisz, który Ci najbardziej odpowiada :)