Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalinkaaaamaja

Jak pomóc przyjaciółce, którą zdradził mąż????

Polecane posty

Gość kalinkaaaamaja

Moja przyjaciolka niedawno dowiedziała się ze mąż zdradzał ją od kilku miesięcy. Wyprowadził się (na jej prośbę), a ona jest w totalnej rozsypce. Nie potrafi poradzić sobie z tą sytuacją. Ma kilkumiesięczne dziecko, którym musi się zajmować i chyba tylko to trzyma ją jako tako w pionie. Całe dnie siedzi w domu sama z dzieckiem i się dołuje. Nie wiem jak jej pomóc. Sama mieszkam 40km od niej i mam swoje dzieci i rodzinę i nie mam możliwości byc u niej stale, ale bardzo się o nią martwie. Zaproponowałam jej psychologa, mam nadzieję, że się zdecyduje, na pewno by jej to pomogło. Najgorsze, że ona popada teraz w taką głupią świadomość bycia beznadziejną, nie godną miłości, obwinia się za wszystko... choć była naprawdę wspaniałą żoną i matką, starała się, poświęciła wiele, by stworzyć ciepły dom dziecku i temu FRAJEROWI, a jednak poleciał na jakas małolatę i teraz lata po dyskotekach a ją ma głeboko w dupie, jeszcze kiedy tylko mu się zachce jakby nigdy nic przychodzi sobie do syna z nią nie zamieniając nawet słowa, jakby nie nalezalo jej sie chocby zwykle przepraszam, albo jakieś słowa wyjasnienia... masakra!

Gość Eleeena
Kalinko -nie wiem, czy mozna wiele pomoc.Moze sama swiadomosc kolezanki , ze jestes , ze bedziesz obok , kiedy zlapie doly, pomoze jej.By zdecydowac sie na psychologa , trzeba czuc taka potrzebe.Moze jej nie ma, moze nie chce zrobic sobie prania malzenskiego zycia, moze nie jest czas , ku temu jeszcze. Nie przezylam bezposrednio zdrady , posrednio jedynie. I wiem, ze to moze nawet wieksza trauma, niz smierc bliskiej osoby. Tu mija czas zaloby, zycie wraca na jakies tory , a zdrada i jej swiadomosc placze sie w zyciu do konca -zapewne? Moze sa osoby, ktore umieja sie szybciej podniesc z takiego kopniaka od partnera? Nie wiem , moze po prostu, badz przy niej .