Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juyytt

od kiedy inne posiłki niż mleko?

Polecane posty

Gość juyytt

moja córka ma nieco ponad 3 miesiace.karmie ja sztucznym mlekiem...od kiedy powinnam wprowadzic inen posilki i jakie?

Gość magrog
Poczekaj az dziecko skonczy 4 miesiace. Na poczatek mozesz dac lyzeczke soku z jablek lub odrobine marchewki. Pozniej to juz marchewka z ziemniakiem, jablko, ziemniaczek itd. jezeli zamierzasz gotowac sama to mozesz pomoc sobie ogladaniem sloiczkow aby zobaczyc co w ktorym miesiacu mozna wprowadzic. Ale na sam poczatek marchewka i jablko bo sa najdelikatniejsze. Ja dodatkowo po kazdym nowym produkcie odczekiwalam 2-3dni z wprowadzeniem kolejnego aby zobaczyc nie wystapi reakcja alergiczna.

Ja mam 7 miesięczną córcie. Wprowadzaj wszystko co jest dozwolone po 4 mies tylko nie wszystko na raz. Najlepiej na początek zacznij od słoiczków bo gotować się nie opłaca. Ja np mały słoiczek miałam na 3 dni a to dlatego, że mały żołądeczek musiał się dostosować do nowych rzeczy :) aha po marchewce może mieć zatwardzenie, zresztą nie tylko po niej, ale to normalne przy nowościach. Zaopatrz się w jabłuszka, albo w słoiczku albo normalne zetrzyj na drobnej tarce i daj do zjedzenia. My teraz już nie kombinujemy z tak wolnym wprowadzaniem nowych rzeczy. Mojej małej wszystko smakuje i załatwia się 4 razy na dzień. Powodzenia bo przy zatwardzeniach może boleć brzuszek :(

Gość bolące lewe kolano!!!!!!!!...
ja wprowadzałam małemu od 4 miesiąca. np.marchewka,przerwa 2,3 ddi i obserwacja czy nic mu nie dolega i do marchewki kolejny składnik np.jablko i znów przerwa i obserwacja.Aktualnie mały ma już dość szeroką dietę (9 miesięcy) i mleko pije tylko 3x na dobę.