Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie do specjalisty!!!!

Stomatolog wypełnił mi zęba i nadal boli! - co mi jest!!!!

Polecane posty

Gość pytanie do specjalisty!!!!

Mam pytanie, na gorze odczuwałam ból zwlaszcza podczas jedzenia zimnych potraw. Nie bylam wstanie określic ktory dokladnie zab mnie boli. Poproszono mnie wiec o zrobienie prześwietlenia, okazało się, że 6 ktora juz byla wypełniona emalgatam jest posuta. Stomatolog usunał emalgat i zrobil nowe wypełnienie. Niestety nadal odczuwam niesamowity ból zwlaszcza przy zimnym. Niestety nie jestem w stanie stwierdzic ktory zab mnie boli, czy ten ktory zostal zrobiony czy ktorys obok. Obok 6, 7 - ma wypelnienie emalgat i 5 - wypelnienie "białe". Na pewno gdzies w tym rejonie jest ten bol. Zastanawiam sie nad jednym faktem, gdy stomatolog usunał mi emalgamat poprosil o wyplukanie tego zeba zimna wodą, gdy to robilam czulam niezmierny bol - co to znaczy, moze ten ząb powinien byc kanalowo leczony??? Bardzo prosze o porade!!!!! Przepraszam, ze tak dlugo.

Gość lec do innego dentysty
powaznie

Gość ddastr4ewrt
Może masz nadwrażliwość na wytrawiacz. Mnie przez dwa miesiące po tym bolało i musiałam się przerzucić na pasty typu elmex zielony. Następne robiono mi już bez wytrawiacza i nic mnie nie bolało, ponad to co "dopuszczalne".

Gość pytanie do specjalisty
no własnie nie wiem, co robic, czy mam isc do innego, ale na tego wydalam pieniądze, jesli udam sie do kogos innego to strace, z drugiej strony boje sie isc znow do tego samego stomatologa skoro, cos źle zrobil.

Gość taka prawda....
samo wypełnienie nic na ból nie pomoże:o być może nalezaloby zrobic kanałowe...

Gość ból po zabiegu można
odczuwać nawet kilka tygodni przecież to zabieg na kości jest gdyby Ci to bardzo przeszkadzało nadal idź do dentysty i poproś o prześwietlenie - tak się sprawdza co się dzieje w kanałach i pod plombami. Poza tym są osoby szczególnie wrażliwe na ból, być może że nadwrażliwość zębów masz po prostu - trzeba stosować specjalne preparaty, ale o tym już Ci powie dentysta

Gość ból po zabiegu można
a jeśli ząb reaguje na zimno, to znaczy po prostu że jest żywy, martwe trute zęby nie reagują

hm, uzywam juz od jakiegos czasu pasty do nadwrażliwych zębów.

Gość llkkka
powinien najpierw dać trutkę a potem dopiero plombę>

jesli dalby trutkę to nalezaloby wykonac leczenie kanalowe chyba.

Jezeli po wypelieniu Cie boli to moze byc to uciesk ze wzgledu na nierownomierne rozlozenie wypelnienia..co powoduje nadwrazliwosc, ale to powinno minac po tym az troche sie 'spiluje' podczas jedzenia.. chociz moze byc to zwiazane z dziaslem, kup elmex i smaruj sobie w miejsce gdzie boli Mialam bardzo podobnie,, u mnie okazalo sie ze dziaslo sie obsunelo i niestety moge to niwelowac tylko elmexem