Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bubbbello

jaki rozmiar ubranek noszą wasze dziewczynki między 9-12 miesięcem?

Polecane posty

Gość bubbbello

moja córka ma teraz niecałe 4 miesiące i ma 62 cm, nosi rozmiar 62 który jest na styk i zastanawiam się czy mogę jej na lato kupic ubranka w rozmiarze 74?

Gość bubamara
nawet 80

Moja ma 5 miesięcy i nosi 74, a nie jest 'klocem' lecz wręcz przeciewnie, tyle że jest długa :) Czasem mieści się w 68, ale to zależy od producenta. Ja na Twoim miejscu bym się wstrzymała.

zależy jakie ubranka- jak np sukienkę lub spódniczkę to możesz jak bluzeczki to możesz i dłuzsze kupić. Moja w rok chodziła w rozmiarze 74-80 w zależności od jakiego producenta i jaka to rzecz. Teraz ma 1,5roku i jeszcze chodzi w letnich rzeczach np ,leginsy,krótkie spodenki,sukienki i spódniczki.

moja ma prawie 12m i nosi 74, ale jest drobna i szczupła - poczekałabym na Twoim miejscu, bo dzieci w Tym wieku to i ponad 80cm potrafią mieć a z ciuchami też jest dziwnie - ostatnio dostała komplet - bluza i spodnie na 6-9m.i były za duże i to sporo

Gość bubbbello
Cobyeta -> no moja raczej w miesiąc nie przejdzie z 62 na 74 :-) na razie to nawet 68 na niej wisi jak się urodziła to ważyła 3070 i mierzyła 54 cm

Gość mam do was pytanie
kurcze a moja tez miala 54 cm , 3150 , etraz ma 3 mies i 2 tyg i ma spiochy rozmiar 80 :(

Gość bubbbello
ale taka klucha się zrobiła czy tyko jest taka długa?

Gość mam do was pytanie
jest na piersi cały czas. nie jest gruba. Ma kilka faldek na nozkach i raczkach ale nic pozatym . wazy 6,5 kg

Gość mam do was pytanie
ale tez firmy maja rozne rozmiary np siochow 64. roznią sie długoscią

Gość bubbbello
moja przy 62 cm waży 6 kg i jest chudziutka, nawet się chcę zapytać pediatry na następnej wizycie czy nie jest za szczupła

to moja córka chyba była najmniejsza: nosiła wtedy 68-74, teraz ma prawie 2 lata i nosi (góra) 86, w rzeczy na 80 też wchodzi, ale np. rękawy są za krótkie, ale już nogawki, są ok. waży teraz 11,6 kg.

Gość mam do was pytanie
bylam z moja ostatnio na szczepieniu i lekarka nic nie mówila ze waga jest nie tak. ale gdyby nawet to co mam dziecku nie dac jesc???

Gość bubbbello
ja myslę, że jest ok, bo nawet jak troszkę za dużo to jak zacznie chodzić to zrzuci wszystko

bubbbello- każde dziecko rozwija się indywidualnie- skoro 62 są jej małe, to nie męcz jej w tych ubrankach, tylko ubieraj 68 (czy większe) i luz :)

Gość mam do was pytanie
ale ja sie nie spodziewalam ze dziecko az tak szybko urosnie. ma dopiero 3 mies a nie juz rece bolą jak ja trzymam

Gość bubbbello
patty -> nie rozumiem o co Ci chodzi? przecież ja nie męczę dziecka w za małych ubrankach tylko zadałam pytanie czy na lato kupić rozmiar 74... akurat znalazłam na allegro fajne kompleciki i zastanawiam się nad kupnem...

Gość bubbbello
mam do was pytanie-> a sprawdzałaś czy się mieści w siatkach centylowych?

Gość nie czy się mieści tylko
czy wzrost ma na tym samym centylu co wagę, i jeszcze jedno: ona nosi rozmiar 80 czy ma 80 cm wzrostu, bo te rozmiarówki to dziwne czasem są...

Gość mam do was pytanie
na siatkach nie sprawdzalam.

Gość no to sprawdź, masz je w
w książeczce zdrowia, i ponawiam pytanie: ona ma 80 cm wzrostu? mierzyłaś ją? czy tylko nosi rozmiar 80, a cm ma mniej?

córa koleżanki nosiła na etapie 9-10 74 a potem 80 do około 16 mca i do 2 latek 86 Cobytea a potarfisz czytac 9-12 a nie 5,jesli nosi Twoja córka 74 to masz jakieś zawyzone,bo mój syn mając 10kg i 7,5 mca nosił rozm 74

ale nie ma znaczenia,że dziewczynka bo czasy gdy dziewczynka była mniejsza minęły,teraz dziewczynki niektore sa większe od chłopców

Gość bubbbello
i chyba ma znaczenie to, że chodzi o kompleciki na lato pod które nie zakłada się tak jak w inne pory roku body

Gość jakby nie miało znaczenia
to by nie robili osobnych siatek centylowych dla chłopców i dla dziewczynek...

Wstrzymaj się. Na pewno trafi się jeszcze okazja. Ja ma córcie, która teraz skończy 7 miesięcy i nosi rozmiar 80 na 86. Nie jest ani gruba ani chuda tylko jest długa. Każde dziecko rozwija się inaczej.