Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aguś24

Ząbkowanie wypowiedzi coświadczonych mam:)

Polecane posty

Gość aguś24

Witam jestem mamą 14m-c Radzia niestety od 5dni zmagamy się z ząbkowaniem które przechodzi bardzo boleśnie ,praktycznie cały czas płacze a noce to już nie wspomnę :( jest opuchnięty nic nie je oprócz małej ilości mleka, ślina mu leci ciurkiem, usta też spuchły coś strasznego, dodam że pierwsze ząbki dostał w wieku 9m-c i wychodziły bezboleśnie a teraz to horror ma gorączkę 38,2 aktualnie wyszły mu dole dwójki jak długo może to trwać ????do tego mały stał się strasznie nerwowy i my też .

Gość aguś24
Dodam ze przez 4 dni wyszły mu 2 ząbki ,stał się strasznie marudny, wykorzystuje płacz , i nagle gdy tata wychodzi on zaraz płacze ,wcześniej nie robiło mi to różnicy , i do tego od 2 dni zaczął sie puszczać robic samodzielne kroki , jestem wykończona choć to dopiero 5dzień , daje mu co 8godz leki do mleka, czapki ale to nic nie pomaga:((((

Gość gość
Współczuje... Mój syn ma 11 miesięcy pamiętam że 2 dolne ząbki wyszły mu jak miał 7 miesięcy i to była męczarnia gorączka płacz w nocy następne 2 ząbki górne wyszły po 2 miesiącach i też było płaczliwie a dziś zauważyłam że górne oczne mu 2 się przebijają i zero płaczu i jakichkolwiek objawów. Jeśli chodzi o poprzednie ząbkowanie to dawałam mu nurofen i czopki i masowałam dziąsła. Trwało jakiś tydzień. Co do chodzenia to też trzeba mieć oczy wokół mój zaczął chodzić mając 10 miesięcy i się zaczęło wariowanie..

Gość mamama27
mój pediatra poleca smarowac dziąsła tantum verde w sprayu - jest przeciwbólowe nawet znieczulające - słyszałam też o smarowaniu dentoseptem a - a on napewno działa znieczulająco bo stosuje go na afty a i może wybierz się do lekarza bo ja 2 razy zwalałam na zęby gorączke i inne objawy a okazało się za 1rwyszym razem trzydniówką (a zęby swoją drogą szły) a za drugim paskudną anginą a na chodzenie to czeka cie kosmos dopóki synek nie zacznie pewnie sam chodzić - u mnie trwało to jakoś od 9 do 11 m-ca - teraz ma 14 i śmiga aż miło a ja w końcu siedze i patrze tylko

polecam smarowanie bobodentem (jest z lodokaina, wiec działa prawie od razu) i nurofen forte w syropie (raz że przeciwbólowy, dwa - przeciwzapalny) u nas bardzo ciężko idą ząbki - gorączka, wymioty, biegunka, brak apetytu i katar - masakra - ale te dwa leki naprawdę zawsze działają :) a z chodzeniem sie nie martw u nas nas młody sie puścił i zrobił rano trzy kroki - a wieczorem umiał samodzielnie przejśc pokój, dwa tygodnie później juz w miare stabilnie chodził - teraz po 2 miesiącach zaczyna przyspieszać :) liczba upadków, które mnie wystraszyły - 2 liczba siniaków (niestety na główce) - 1 powodzenia

mój mały ma jak narazie 2 dolne jedynki,ale coś chyba idzie, bo marudzi,źle sypia, ma biegunkę... Olkowi akurat pomaga żel Bonjela,nurofen dla dzieci.I chyba poprostu trzeba to przeczekać..

Gość aguś24
mamama27 - coś mi się wydaje że ta angina może w jego przypadku być bo oprócz gorączki śmierdzi mu strasznie z buzi ma ogromne na ustach ogrychy i nie chce śliny przełykać ,buzi nie zamyka , ostatnio jak byliśmy u lekarza w poniedziałek to powiedziała ze ma gardełko nieciekawe , może coś się przyplątało, zobaczymy ,dziękuje wszystkim na odpowiedz pozdrawiam

Gość aguś24
Hej jak tam wasze maluszki? Nam dziś udało się dostać do z małym do lekarza bo coś to jego zachowanie było podejrzane! okazało się ze mały już ząbkowane ma za sobą 2nowe ząbki a teraz nabawił sie ostrego zapalenia gardła, angina i do tego pleśniawki w jamie ustnej i na zewnątrz kupiliśmy masę leków i miejmy nadzieje ze będzie dobrze :)

Gość gość
kobietki, a miałą któraś z Was tą camilię? pomaga?

Gość gość
wyrwij mu te zębiska to przestanie się drzeć jak stare prześcieradło

Gość gość
Mieliśmy camilie ale ja jakiś różnicy nie widziałam. U nas działał dentimox,tantum verde, przeciwbólowy jak trzeba było to nawet co 6 godzin i.czasami viburcol