Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fnjdogore

Jak przemówić do rozumu teściowej?

Polecane posty

Gość fnjdogore

Czy wy też macie problem ze swoimi teściówkami? Moja jest okropna. Wiecznie wtrąca się w nasze życie, w wychowywanie dzieci. Chce decydować do jakiej pójdą szkoły, co będą jadły na śniadanie, z kim się będą kolegowały, a z kim nie, bo nie wypada. Przesiaduje u nas od rana do wieczora, w ogóle nie zajmując się swoim domem. Teść siedzi ciągle za granicą, widocznie ma jej dosyć i wcale mu się nie dziwię. Razem z mężem już wiele razy z nią rozmawialiśmy na ten temat, ale to nie pomaga, nic do niej nie dociera. Wiecznie się obraża, a po godzinie przychodzi i wydziera się na mnie, że córce założyłam taką sukienkę a nie inną! To już jest jakaś paranoja. Potrafi przyjść o siódmej rano, żeby sprawdzić, co dałam synkowi na śniadanie i czy go porządnie ubrałam do szkoły. Jak z nią rozmawiać? Dajcie jakieś rady, bo ja już psychicznie nie wytrzymuję.

Gość malpa synowa
ty też będziesz małpą teściową jak nią zostaniesz

Gość jdhfhd
Współczuję. Ale jak to przychodzi o 7 rano??? Mieszkacie razem? Nie da się zamknąć drzwi?

Pobliskie nadlesnictwo, wziac filnte i strzelic w leb

moja wrecz przeciwnie, uwaza ze jej nic nie dotyczy zyje swoim zyciem i niczym sie nie przejmuje, czasem to troche smutne ale coz...

fnjdogore - musisz sie wyprowadzic... tak jak jej maz, niestety. tez mam walnieta tesciowa i niestety wiem ze takie sa niereformowalne. Zostaniesz tam to zwariujesz lub rozwiedziesz sie z mezem, bo ona bedzie wiecznie przyczyna konfliktow. Pakuj manatki - lepiej na skromnym a swoim niz razem z tesciowa... Chyba ze zupelnie nie macie wyjscia - wtedy - wspolczuje. Pamietaj, ze nie zreformujesz juz jej. Ona zawsze taka bedzie a teraz muszisz wybierac co z tym zrobisz

Kochana autorko teściowej nie da się przemówić do rozumu bo go niema:):):) wspołczuję Ci bo ja mam identyczną z tym że mieszkamy razem w dodatku,do wszystkiego się wpiepsza ,a jak się mały urodził to juz sajgon się zrobił,szkoda gadać:(