Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poGGodynka

ile na chrzciny - chrzestny ojciec ? ...

Polecane posty

Gość poGGodynka

proszę o normalne odpowiedzi :) nie prezent bo dziecko i tak jeszcze nic nie wie co dostaje ... ani ile kasy

Gość u nas ojciec placi za
chrzest, kupuje swiece, pamiatke chrztu, srebrny lancozek i jakis drobiazg.

Gość poGGodynka
a ten łańcuszek nie przesada ? 3 miesięczne dziecko będzie co chodziło w tym srebrze czy jako karuzelka :P

Gość gizelta
1000zl

Gość u nas ojciec placi za
to taki gest ze to chrzest. Dla dziewczynki z medalikiem dla chlopca z krzyzykiem. Noromalnie ze nie bedzie chodzic, ale potem 1 komunis sw, bierzmowanie.

Gość poGGodynka
1000 zł ? przy jakich zarobkach ? 10 000 zł ? bo ja mam 2000 zł ... na ręke połowe na czynsz i opłaty ... a co drugą połowę rodzicom żeby jeździli po mcdonaldach ... i mamusia buciki będzie kupowała za tydzień ? o nieeeeeeeeeeeeeeeeeee ... ale i tak dzięki za odp

Gość kup co uwazasz
tez masz problem:O

Gość poGGodynka
nie ja mój mąż ! :o każdy ma jakieś problemy ... a dziecko nic nie winne że takich rodziców ... mam wątpliwości ile dać kasy bo po prostu to rozpier... i tyle w temacie :o

Gość niestety;//////
dałabym 200 zł starczy

Gość 787878787
Mój mąż dał 500 zł i medalik. Może Cię dziwić dawanie medalika na chrzest, ale ja ze swojego chrztu mam do dziś i darzę go ogromnym sentymentem.

Gość poGGodynka
ano właśnie ... ja myśle od 100 do 200 zł przecież co zajrzą w koperte i powiedzą '' o jak mało'' ? ? naplułabym w twarz :P co głowa to teoria

Gość 787878787
Wydaje mi się, że Ty jesteś większą matrialistką niż rodzice chrześnicy/chrześniaka. Jeśli Was nie stać na bycie chrzesnym, to zwyczajnie odmówcie, bo chccę Cię uprzedzić, że wypadałoby pamiętać o urodzinach, komuni i ślubie...

Gość niestety;//////
wiesz teraz jest tak,że ludzie liczą na kase i prezenty.ja mam złe skojarzenie z chrzestną nie doszłą dla mojego dziecka odmówiła bo miała remont i powiedziała ze nie ma kasy na Chrzciny:(zabolało mnie to niesamowicie mówiliśmy jej ze nie chodzi o kase tylko o to aby dziecko miało matke chrzestną i tak odmówiła.:(wzieliśmy

myśle że 300-500 plus pamiątka. Oczywiście jeżeli Cię w miarę stać - bo w dzisiejszych czasach każdemu nie jest łatwo.

Gość Było tak ,heh
200 zł, i tyle i tak to idzie do kieszeni rodzica ,

Gość 787878787
Boże, to nie dawajcie kasy, kupcie książke z pamiątki z chrztu św, medalik, nie wydasz za to wiecej niż 200 zł a za to do mcDonalda nie pojadą. Ludzie Ci podpowiadają a ty sie bulwersujesz na każda odpowiedz. Wez się przespij, pomysl, czy zalezy wam na byciu chrzestnym dla dziecka czy dla rodziców na pokaz. Pierwsze słysze o zmuszaniu do bycia chrzestnym, ale cóż, wasz wybór...

Gość sensitive23
a ja mysle ze jak na ojca chrzestnego to troszke malo te 100///200 zl niestety. 500zl tyle sie teraz wklada w koperte.przynajmniej w moim rodzinnym miescie. Lancuszek z medalikiem zawsze sie dziecku kupowalo to juz taka tradycja. Autorko po co twoj maz podaje to dziecko skoro juz na wstepie wyliczasz mu ile ma dac na prezent????

poza tym na allegro mozesz zamówić piękną pamiątkę w formie otwartej książki (ze zdjęciem maluszka)- i z dedykacja jaką podyktujesz sama. Po latach super pamiatka a i rodzice pewnie docenią wysiłek.

Gość nie wiem,
moze krzesełko do karmienia?albo mate edukacyjna?najepiej dowiedziec sie czy dziecko ma taka zabawke

Gość jakie wy jestescie
pojebane z tymi krzyzykami i serduszkami. kupcie cos normalnego!

Gość wykorzystywany przez siostrę
A ja nie chciałem odmawiać kiedy siostra poprosiła mnie o bycie chrzestnym i teraz żałuję, że tego nie zrobiłem. Na każdą okazję wymagają drogich prezentów... Dziecko ma 3 lata i za każdym razem gdy mnie widzi pyta się co mam dla niej. Nie chcę psuć stosunków z siostrą, ale mam już dość! Co mam zrobić?

Gość dziecina
Po co pytasz skoro wiesz już ile dasz?Każdą odpowiedź krytykujesz, to po co to?

Gość gość chrzestny
Ja dałem ręcznie zrobionego anioła z dedykacją znaleziono go na necie prosto od artysty.anioł zrobił furrore w dodatku wygląda na droższe go niż jest w rzeczywistości