Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwionaMAMA8787

Czy ktoś może mi pomóc, doradzic w sprawie bolu ucha u 5 latka?

Polecane posty

Gość zmartwionaMAMA8787

Mój synk chodzi co tydzien z pprzedszkola na basen, dzień po basenie pojawił sie ból ucha, na szczescie mialam krople Otinum i przeciwbolowe, ale ból nie minał szybko, nie ma goraczki, w sumie nic sie nie dzieje, w nocy tylko nie mógl spac. Zawsze jak chodził na basen miał tylko od czasu do czasu problem z kupka, przewaznie nałykał sie wody z chlorem ae dałam mu wegiel leczniczy i było dobrze, pierwszy raz mam problem z uchem.Zastanawiam sie czy to przez to ze pojechał na basen z małym katarkiem i to dało swoje, czy moze przez nurkowanie (syn mi powiedzail ze nurkowali) moze woda zastała mu w uchu? No a co innego.Uwazam na niego, czapka,szalik itd Moze w ogole nie puszczac go w sezonie zimowym na basen?ale znowu na wiosne jezdza a w lecie juz nie, bo jest duzo ludzi na basenie wiec przedszkole rezygnuje.

Gość proszek masz dobry
zawsze możesz podać coś ogólnie przeciwbólowego np. nurofen dla dzieci albo paracetamol

Gość ckhjnfgekjdbmwel
Mój 5 latek kilka dni temu miał przewiane ucho. Dostał stanu podgorączkowego. Spróbowałam na początek sama mu pomóc więc dałam Nurofen w syropie na zbicie temp i ból. Następnie maścią rozgrzewającą VickVaPoRub nasmarowałam za uszkiem i dodatkowo watę też a potem włożyłam mu do uszka. Przez cały dzień co 2-3 godziny powtarzałam smarowanie maścią i wkładanie waty do uszka. na drugi dzień ucho zdrowe ! Zero bólu i temp.

Gość ckhjnfgekjdbmwel
Skonsultuj swoje wątpliwości z Waszym pediatrą. Może coś doradzi

u nas zawsze pomaga troszkę olejku kamforowego na watę i do ucha. Poza tym 5 latek może się dobrze nie wytrzeć, może zostać jakaś woda w uszach. Na prawdę wiele nie trzeba, żeby coś zaczęło boleć. Dlatego właśnie moje dziecię na basen z przedszkola nie jeździ, bo wiem jak każda taka wizyta by się kończyła. Jak z nim idę sama, to mam pewność, że wychodzi suchy i porządnie ubrany.

Gość zmartwionaMAMA8787
Tyle ze pediatry nie ma dzisiaj, dopiero w poniedz. bedzie. Ja mam nadzieje ze sama wylecze, w sumie nic sie nie dzieje, tylko boje sie kolejnej nocy :( Ja pytalam raczej o przyczyne bolu tego ucha, czy basen ma cos do tego, moze te nurkowanie?Nie wiem czy go posylac, on tak uwielbia jezdzic na basen..