Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pewna 27latka:)

Jak myslicie kiedy przypadają mi pewne dni płodne?

Polecane posty

A wiec tak drogie Forumowiczki, ostatnie okresy mialam nastepująco: 13,08, 9.09 (28 dni) 9.10 (31 dni) 4.11, (27 dni) 30.11, 1.12 (27, 28 dni) 29.12 (29 dni) i teraz lewy jajnik boli mnie od 6.01 (czyli od 9dc), co to oznacza? Zazwyczaj boli mnie ok 7,8 dni... Jak według Waszych obliczeń, na kiedy przypadają te pewne dni, według moich miesiączek? Staramy się od września i nic;/ próbujemy tak od 10dc do 17 dc.

Gość wyglądają na
12 stycznia i 13 stycznia (owulacja)

Gość naimma
po pierwsze to obserwuj swój cykl -śluz, szyjkę i temp. Na tej podstawie możesz potem wnioskować o dniach płodnych. Ból nie koniecznie musi równać sie owulacji. Ostatecznie owulacje potwierdza monitoring cyklu. Możesz też wspomóc się testami owulacyjnymi,

Dzieki dziewczyny. Okazało sie ze jajnik bolał mnie dlatego ze miałam zaparcie ale juz jest ok.

Niestety mierzenie temp itp nie wchodzą w grę, bo wstaję nieregularnie i mam troszkę nieregularny tryb życia... Obserwacja śluzu? Niezabardzo się na tym znam;/ Tzn wiem, jak powinien wygladać sluz plodny, przezroczysty rozciagliwy, mam taki ok 5 dni...