Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ncyexrn

Jesteście za tym zeby pozostały spółdzielnie mieszkaniowe czy żeby powstały

Polecane posty

Gość ncyexrn

zamiast nich wspólnoty mieszkaniowe?

Gość kafeteryjny prześmiewca 007
jeden pies:D

Gość spóldzielnie to relikt
czasów, które odeszły i powinny jak najszybciej ulec rozwiązaniu na rzecz własności

Gość bontomja
ja jestem za tyle pieniedzy to w zadnym przedsieorstwie nie zarobię

Gość ncyexrn
jutro mają chodzić ze spółdzielni z ankietą czy lokatorzy są za czy przeciw likwidacji i nie wiem co mam zrobić. Słyszałam głosy za i przeciw likwidacji spółdzielni i nie wiem co mam robić.

Gość ruanda
Porównaj czynsze w spółdzielniach i domach zarządzanych przez wspólnotę - i będziesz miec odpowiedź. W Warszawie za takie samo mieszkanie w spółdzielni placi się 700-800 zł czynszu, a w domach, gdzie dziala wspolnota - nawet 350. Mając spółdzielnię - praktycznie nie ma się wpływu na poczynania administracji (np. u mnie placi się dodatkowo za rozliczenia co i wody, choć powinny to robić dziunie w ADM), firmę administrującą wspólnotą łatwo zmienić jeśli się nie sprawdza. Prezesi społdzielni są nie do ruszenia, to chory relikt PRL-u, gdzie nikt za nic nie odpowiada.

Gość ncyexrn
ruanda - ale ja mam znajoma która mieszka w bloku którym zarządza wspólnota i ma większy czynsz niż w mieszkaniach spółdzielczych natomiast inna znajoma mieszka też w bloku pod zarządem wspólnoty i jest zadowolona.Już sama nie wiem co robić:( U nikogo nie była przeprowadzana taka ankieta? Przecież spółdzielnie chcą likwidować w całym kraju...