Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wilikikijka

Ile godzin przed badaniami krwi ostatni posiłek

Polecane posty

Gość wilikikijka

Witam, jutro mam morfologię, jestem w ciązy i tak mi sie chcialo jeść, ze o 22ej zjadlam 3 kanapeczki i pół jogurtu, czy to nie za póxno? jutro o 9:00 ranej mam morfologię krwi i nie chce żeby wyniki były przekłamane

Gość tasty
Nie musisz byc na czczo. Mozesz zjesc normalne badanie i isc do labu. W jaki sposob posilek moze wplynac np na poziom bialych krwinek? Co? Pomysl troche:O

Gość koniec swiata opr
mysle ze 6 godzin wystarcza, acz kolwiek badania powinny wyjsc takie same o kazdej porze dnia

a wcale nie idiotyczny nie wiecie, że np. wypicie jakiegokolwiek płynu przed pobraniem "rozrzedza" krew i wychodzą zakłamane wyniki, np. nizsza hemoglobina niż jest w rzeczywistości po to m.in. badania robi się na głodniaka

ja zawsze chodzilam na czczo na badania gdy żułam gumę chwilę bo było mi mdło-jechałam na krzywą cukrową to krzywa wyszła wysoka,musiałam powtarzać i miałam karę,bo piłam znowu to paskudztwo i to w większej dawce :D

Lekka kolacja nie powinna mieć żadnego wpływu na poranne badania. Oczywiście nie powinnaś jeść śniadania. Przed badaniem napij się jedynie niegazowanej wody mineralnej.

Lekka kolacja nie powinna mieć żadnego wpływu na poranne badania. Oczywiście nie powinnaś jeść śniadania. Przed badaniem napij się jedynie niegazowanej wody mineralnej.