Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość icozturobic

infekcja po goleniu intymnych

Polecane posty

Gość icozturobic

hej dziewczyny! mam taki problem. zawsze kiedy ogole cala tzipke to zaraz mam jakas infekcje. swedzi mnie potwornie itd. macie podobny problem? jak sobie z tym radzicie?

Gość icozturobic
help!

Gość OPINIAOBOP
grzybica idz do ginekologa!

Gość icozturobic
moze i grzybica ale nie o to chodzi chodzi o to ze to sie pojawia zawsze po goleniu. a lubie miec lysa :) i co zrobic zeby uniknac tego w przyszlosci :)

Gość jakalsak,lcmskfs
tez mam ten sam problem i nie wiem co zrobic

Gość ghhges
Moze golisz za szybko . Gól powoli . 5 minut potem przerwa godzine i daj odpocząc skórze . I znowu 5 minut tak by ogolić reszte .

Gość icozturobic
nie wiem.. to sie pojawia tak na 2 dzien po goleniu gole sie spokojnie, nie mam podraznien itd. a na drugi dzien robi sie wrecz bordowa i swedzi niemilosiernie. nie chce rezygnowac z depilacji a jednoczesnie nie ma ona sensu skoro potem cierpie przez kilka dni :/ jedno co moge wam dziewczyny polecic to spray octenisept bez recepty. pomaga na swedzenie.

Gość dlatego ginekolodzy stanowczo
odradzaja golenie tych miejsc. Jednej nie zaszkodzi, innej tak. Poza wszytkim nawet tam, gdzie na oko wszystko jest w porzadku tworza sie mikrootarcia od golenia, bakterie maja lepszy dostep. Jest to jadna z głupszych i bardziej niezdrowych mód.

Gość alkokotka
To nie jest grzybica! To sie robi od przymieszkowego zapalenia wlosa. Domowym sposobem na to jest nasiusiac na reke i nasmarowac to wlasnym moczem. pomaga gdy infekcja jest umiarkowana. Jesli jest silna to pomoze tylko dermatolog, ktory pewnie powie by sie nie golic. Ja tak mialam i gole sie nadal a pomaga mi wlasnie smarowanie sie moczem. Plus dobra pianka do golenia. Plus trzymanie maszynek w czystosci i dbanie by byly suche.

Gość icozturobic
mi tez ginka doradzala kiedys zeby sie nie golic. ale tak szczerze mowiac - nie chce zeby mojemu facetowi wlosy w zeby wchodzily :/

Gość icozturobic
up

Gość Ja też lubię być wydepilowana
i polecam woskowanie lub depilator.Trochę boli przy zabiegu ale później miesiąc spokoju bez odrostów i podrażnień.Ten stan zapalny jak nazywasz to nic innego jak tylko odrastające włosy,które przebijają naskórek,po goleniu są twarde i jest tego taki efekt.

Gość Lisavieta
A po co tam golić? Nie dość, że wygląda to przekomicznie, to jęszcze męczarni jak zaczyna odrastać plus infekcje. No i po co robić sobie dodatkową robotę. Jakby to miało jakieś znaczenie czy tam jest łyso, czy nie. Moda rzeczywiście bezsensowna...

Więc masz do wyboru - albo golenie i wrastające włoski,stany zapalne i swędzenie ale zadowolony facet albo przestań się golić i mieć spokojną głowę Może chłopak przeżyje Nie każda kobieta może depilować miejsca intymne bez skutków ubocznych Ty do takich widac nie nalezysz więc nie powinnaś się golić i tyle Albo cierp Może spróbuj iść na kompromis - przycinaj włosy bardzo krótko ale nie gol na zero - nie bedziesz miała przykrych dolegliwości a chłopak nie będzie loków z zębów wybierał:P

Gość eresse
. Jakiej maszynki używasz do golenia ?

Gość fdsfds
A po co tam golić? Nie dość, że wygląda to przekomicznie, to jęszcze męczarni jak zaczyna odrastać plus infekcje. No i po co robić sobie dodatkową robotę. Jakby to miało jakieś znaczenie czy tam jest łyso, czy nie. przekomicznie wygląda jak jesteś tam nie ogolona . Sciagniesz majtki i co ? Facet będzie niezle zdziwiony ze masz tam las .