Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gugugaga

Jakie macie pozostałości po ciąży?

Polecane posty

Gość gugugaga

Chcę wymienić się doświadczeniami co przyniosła wam ciąża i poród oprócz dziecka oczywiście, z czym się zmagacie od czasu porodu? Pewnie większość z was z dodatkowymi kilogramami. Ja oprócz tego bardzo często mam wzdęcia, prawie codziennie, muszę bardzo uważać na to co jem. Poza tym moje zęby stały się bardzo wrażliwe i słabe:( No i wypadające włosy...

olbrzymie problemy z zębami :/ to raz a dwa aż wstyd sie przyznać przy kichaniu czy kaszlnięciu zdarza się że kilka kropelek moczu wypłynie :/ co do kilogramów to z tymi nie ma problemu obie ciąże na minusie zakończyłam :)

mi nie pozostalo nic, schudlam wiecej niz przytylam, nie mam rozstepow wlosy mi sie sypaly prze pierwsze pol roku. w ciazy hormony sprawiaja ze wlosy ktore normalnie by wypadaly, nie wypadaja, gdy rodzisz, przestajesz karmic piersia i horony statkuja sie , te wszystkie wlosy zaczynaja wypadac. wyglada jakbys gubila cale garscie, a tak naprawde ilosc jest normalna. teraz jestem w drugiej ciazy, moze tym razem cos mi zostanie.

Gość gugugaga
Ja problemów z popuszczaniem nie mam, bo miałam cc, ale za to blizna dość duża i ciemna, która często swędzi:/

Gość mamama27
hmm ja zęby ok - w ciąży dużo mleka ale efekt dziecko ze skazą - piersią karmiłam bardzo krótko włosy - co mialo wypaść to wypadło.. brzuch super - a jestem po cc rozstępów zero waga - jak przed inne dolegliwości - niezauważyłam

Gość gugugaga
Mamama27 a ja wygląda Twoja blizna? Moja jest ciemnoróżowa, wypukła i często swędzi (poród był prawie 6 miesięcy temu). Lekarz zalecił mi stosowanie maści Cepan, ale nic nie pomaga

powinnyście dodac ile jestescie po ostatnim porodzie, bo to tez zależy od tego ja 4 miesiące po porodzie: blizna po cięciu nadal boli, cycki zwiotczałe-bo juz nie karmię, kg-ok, ale figura już nie ta....może za jakiś czas będzie lepiej

Gość mamama27
hehe własnie sekunde temu założyłam taki temat - ja jestem 1,5 roku po cc i blizna jest czerwona, wypukła choć są miejsca że jest gładka.. i też swędzi często - aż głupio się tak drapać..

Gość gugugaga
Moja właśnie też swędzi. Mój lekarz, kiedy zobaczył że jest taka ciemna i wypukła powiedział że nie może tak być i kazał mi smarować tym Cepanem (bez recepty). Apropos cycków - odkąd nie karmię, nie są już takie jędrne jak były:/

Gość oha
No cóż, chyba tylko lekko odstający brzuch, miałam kiedyś ładniejszy :( wklęsły i taki umięśniony, teraz taka gąbka, wkurza mnie to. Nie przytyłam specjalnie, nie miałam więc co gubić. Rodziłam naturalnie, na początku bolało jak się kochaliśmy, ale za wcześnie zaczęliśmy, bo po 3 tyg. Teraz już jest super. Piersi takie jakby mniejsze, nie podobają mi się tak jak przed porodem. Biodra szersze, tak twierdzi mój men, ale mu się to podoba, mi mniej.

Gość gugugaga
Też mam problem odstającego brzucha, przed ciąża był wklęsły

Gość mama dwojeczki
Po dwoch porodach (synek 2,5 roku, corcia 3 miesiace) widze: - wlosy wypadaja garsciami i pelno ich wszedzie ( a mam dlugie, wiec masakra :o ) - jeszcze 9 kg na plusie - zwiotczaly brzuch, ale rozstepow nie mam nigdzie - prawie caly tluszcz zebral mi sie na biodrach i tylku :O, wiec trzeba bedzie sporo popracowac, zeby to zrzucic - boli mnie miednica i kregoslup i chyba bede musiala wybrac sie z koncu z tym do lekarza, bo myslalam, ze z czasem bedzie lepiej, a nie jest I to tyle. Na reszte nie narzekam :)

Gość maka mamuska
a u mnie!! szkoda gadac, mały ma 9 miesęcy a mnie po nim został wielki brzuch którego nie nawidzę, dzielacy sie na pół wręcz, przypominający dwa ugotowane jabłka ;/ grube uda, rozstępy na brzuchu i udach i piersiach, troszke wiszące cycuszki, a krotko karmilam ehh i brodawki takie większe i wysuszone ze tak to nazwę,,zęby ok, włosy też no i wagaaaaaa to jest koszmar,, tyle ruchu w ciagu dnia ale nie ćw, i co i tak jest 6 za duzo ;( jednym slowem lipa, spadlo mi libido, czuje lekkie zgrubienie po zszyciu po naturalnym porodzie musze na nie czasami uwarzyc przy goleniu, co jeszcze.. lekko obwisly tylek,,ale wraca do normy,,nie lubie swojego ciala teraz,,, zawsze mialam rozmiar 38, a nawet 36 a teraz ehh 40 ledwo co wejde ;( ehh

Gość Mama Nasturcja
rok po porodzie: obecnie wszystko w normie, w zasadzie tak jak przed ciązą. Brzuch - wrócił do stanu sprzed ciąży szybko ok 3 miesiące po porodzie. Kilogramy - w sumie 2 kg więcej niż było przedtem. Włosy - wypadały przez kilka miesięcy garściami, dramat! Hemoroidy - niestety miałam. Nie życzę nikomu. Teraz już jest OK. Cera - w ciąży mi się wygładziła i tak zostało. juppi.

Gość Jestem 3 lata po porodzie
ROZSTĘPY:piersi,uda,łydki,ramiona,brzuch,plecy. Przytylam w ciazy 40 kg i zrzucilam tylko polowe,reszta to wielka,obwisla skora na brzuchu.Jestem tym zalamana. Dziewczyny ja wam powiem,ze nie moge na siebie patrzec:( Nie sypiam z mężem bo sie wstydze swojego ciała.Jest mi z tym bardzo zle.Rozważałam nawet plastyke brzucha,ale mialam cesarkę i jak sobie przypomne o tym bolu to mi sie odechciewa. No i wyszly mi zylaki.A rozstepy mam okropne,cycki mi zwisają.Nienawidze swojego ciaała a mam dopiero 22 lata:(

Mama Nasturcja - wyleczyłaś farmakologicznie? Ja mam skier. na kolonoskopie, a potem jakiś zabieg, tak się boję, ale nie da się już wytrzymać :-(

Gość chyba jaa
obwisłe piersi

Gość chyba jaa
Jestem 3 lata po porodzie - Spoko, mam to samo. Trzeba jakoś żyć. Ja najchętniej nie zdejmowałabym stanika przy mężu. Tak się ich wstydzę. Nie mogę na nie patrzeć w lustrze.

waga - jak przed, zaczynam cwiczenia zeby poprawic jędrnosc i lepiej sie czuć rozstepy- nawet pół mi sie nie zrobiło brzuch - jak przed ciazą włosy - jak przed ciaza, na poczatku wypadały zęby- naprawde super az sie sama zdziwiłam po wizycie u stomat.