Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niprozliczenie

RATUNKU RATUNKU, ROZLICZENIE Z PODATKU ! JESTEM ZIELONA W TYCH SPRAWACH

Polecane posty

Gość niprozliczenie

w wakacje (lipiec, sierpien, troche wrzesnia) pracowalam w duzej fabryce gdyby zebrac wszystkie dni w ktorych pracowalam to wyjdzie okolo 27 dni. zarobilam 1400 zl i teraz pytanie czy musze sie rozliczac z podatku... w umowie bylo miejsce na nr nipu i trzeba bylo go dostarczyc do konca ubieglego roku, nie zrobilam tego i teraz nie wiem czy obowiazuje mnie to rozliczenie czy nie ? mam jechac do biura i podac im ten nr czy moze kwota ktora zarobilam jest zbyt mala aby w ogole podchodzila do rozliczenia prosze o podpowiedzi dziewczyny bo nie orientuje sie w tych sprawach :(

Gość ciekawska czytaczka kafe
obowiązuje.

Gość Johny_ze_stanów
nie musisz się rozliczac, ale gdy się rozliczysz dostaniesz całośc podatku który pracodawca odprowadził z Twojego wynagrodzenia.

Gość niprozliczenie
a czy nie obudzilam sie za pozno ? czy jak zaniose jutro im ten numer to jeszcze dostane to rozliczenie ? czy mozna bylo tylko do konca 2011 r to zalatwic ?

Gość Johny_ze_stanów
pewnie nie będzie najmniejszego problemu, pracodawca ma obowiązek wysłac PIT do pracownika najpóźniej do końca lutego nastepnego roku. Czyli jak pracowałas w styczniu i w lutym to PIT dostaniesz do końca lutego następnego roku

Gość to się wyprowadź
dostanie zwrot podatku jak ma co odliczyć...

Gość jest czas jest czas
1400 zł to kwota wolna od podatku. Jeżeli to jakaś umowa zlecenie czy umowa o dzieło to powinno się z niej rozliczyć, ale podatek i tak nie wyjdzie. Kwota wolna od podatku to 3091 zł o ile się nie mylę. Ta firma powinna wystawić Ci PIT-11, na podstawie którego można się rozliczyć za pomocą PIT-37 (w Twoim przypadku). Może jak będą wystawiac PIT (powinnas go dostac do końca lutego) to upomna sie o Twój NIP.