Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ukjykky78686

czy dziecko muszę zapisywać do przychodni?

Polecane posty

Gość ukjykky78686

??

Gość kasienka 28
Nie musisz :)

Ja musiałam. W czasie uczęszczania do szkoły rodzenia (a te które nie chodziły to tuż po porodzie w szpitalu) musieliśmy wpisać w rubrykę jaką przychodne wybieramy i lekarza.Dokumenty przekazywał szpital.

Tzn. jeśli chcesz żeby tam trafiła szpitalna karta szczepień i żeby dziecko było zgłoszone do pediatry (wtedy możesz się np. telefonicznie rejestrować) to tak. Mi w szpitalu powiedzieli tylko żebym podała do jakiej przychodni będziemy chodzić i oni wyślą tam kartę szczepień, podałam adres najbliższej i myślałam że to tyle, a tylko przez zbieg okoliczności przychodnia skontaktowała się ze mną i zapytała czy będę dziecko u nich rejestrować, normalnie bez zgłoszenia odesłaliby kartę szczepień bo nic o takim dziecku nie wiedzą i musiałabym potem za tym biegać.

Gość zsdfghyjukilop
Ja nie wyobrażam sobie zeby dziecko nie było zapisane. Gdzie będziesz szukać pomocy lekarskiej ?? W szpitalu ? Tam z kolei skierowanie musisz mieć. Nawet w prywatnej przychodni dziecko jest zapisane, ma swoją kartę..

Mi sami przypisali syna do najbliższej przychodni. Nie mam pojęcia czemu, bo wcześniej nic nie wypełniałam. Po prostu przyszła położna na wizytę i mi oznajmiła gdzie zgłosić się na szczepienia. Potem Go przepisałam do innej.

Gość pa,an abs
Położna zapisała Cię do najbliższej przychodni w Twoim miejscu zamieszkania. taki jest ich obowiązek. Chyba, ze sama zasugerowałabyś, że chcesz do innej. Tak czy siak zapisać muszą !!!

Gość gość
Ja jak wyszłam ze szpitala to poszłam zgłosić syna do przychodni którą wybrałam i poinformowałam że jestem w domu w związku z tym przychodzi do Ciebie potem położna sprawdza dziecko i szwy ściąga itd A skąd takie pytanie czy musi ?

Gość Mam synka:)
No z tym zapisywaniem przez szpital,to różnie bywa,bo ja rodziław w szpitalu poza moim miejscem zamieszkania i oni mi po prostu dali kartę szczepień do łapki. Jedyne gdzie zgłosili mi syna,to USC i wraz z wypisem ze szpitala dostałam kartkę z informacją kiedy się zgłosić po odbiór aktu urodzenia. Nie musisz zapisywać jeżeli miałaś taką sytuację jak ja,że dostałaś kartę szczepień. W innym przypadku już gdzieś Cię zapisali. Ale warto mieć lekarza rodzinnego tak na wszelki wypadek.

Gość kolejna nawiedzona
Wiecie o co autorce chodzi? nie chce szczepić dziecka i tyle! będzie chodzic prywatnie do lekarza do domu na lewo bez wizyt w gabinetach. kolejna z ruchu nawiedzonych antyszczepieniowców. a za kilkanaście lat odra będzie dziesiątkować ludzi!!!!!

no przecież nikt Ciebie nie zmusi ani pewnie nikt tego nie sprawdzi bo teraz nie ma rejonizacji ale to do czasu bo jak przydarzy się jakieś nieszczęście to będziesz w brodę sobie pluć . U nas też w szpitalu dają kartę szczepień wraz z wypisem niczego nie wysyłają .