Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zarazsiezacznie

koniec38 tyg twrdy brzuch-czy to zaraz?

Polecane posty

Gość zarazsiezacznie

jestem w 38 tyg, od 3 dni mam sytuację, ze mam bardzo twardą górną częsc brzucha-pod piersiami (chyba to sie nazywa dno macicy), tak do jego połowy, podbrzusze czasem tylko tez ale w wiekszosci miekkie. ta twradosc utrzymuje sie czasem i godzine, nawet jak leżę. Jakw stane z kanapy to mam uczucie jakby mi góra brzucha miała eksplodowac jest tak napiety. czy to juz oznaka ze cos sie zaczyna?

Gość zarazsiezacznie
podn

a masz bóle jak przy okresie>? dziecko się rusza normalnie? mi w dzień porodu rano jakoś nie bardzo sie ruszał, poszłam na ktg, niby nie ma skurczy, ale wieczorem odszedł czop -niewielka ilosc wdzieliny lekko podbarwiona krwią, miałam tez bóla jak przy okresie, wieczorem juz coraz bardziej regularne..i o 21.50 urodziłąm (ale przez cc nieplanowaną) generalnie pierwszymsymptomem u mnie była mniejsza ilosc ruchów dziecka...no i lekkie bóle jak na okres. twardy brzuch miałamczęsto ale mnie jakos nie niepokoił za bardzo...

Gość zarazsiezacznie
tak troche mnie pobolewa jak na okres ale tak leciutko, moze z pół godziny... no maluch tak leciutko mnie smyra, nie jakos drastycznie ale on czasem miał takie dni...

Gość zarazsiezacznie
up

mnie rano pobolewało leciutko, nawet jakos wtedy nie uswiadamiałam sobie ze te bóle to juz skurcze...a wieczorem pobolewało juz regularnie...urodziłam w 39 tc, mysle ze moze sie uciebie zblizac poród

Gość zarazsiezacznie
o jej! ale te okresowe to mam juz pare dni

Gość zarazsiezacznie
up