Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość martyna120690

Płodowy Zespół Alkoholowy (FAS)

Polecane posty

Gość martyna120690

Witam serdecznie, Jestem studentką trzeciego roku pedagogiki. Na wykładzie z psychologii został poruszony temat FAS (Fetal Alkohol Syndrome). Byłam bardzo zaskoczona, kiedy dowiedziałam się jak znaczący jest wpływ alkoholu na rozwój dziecka i jak rzutuje na całe przyszłe życie małego człowieka. Do tej pory nie zdawałam sobie sprawy, z konsekwencji jakie niesie za sobą spożywanie alkoholu - nawet jego najmniejszej dawki w różnej postaci (również słodycze) w trakcie ciąży. Nie ma bezpiecznej dawki alkoholu przyjmowanej w trakcie ciąży. Nawet sporadyczne , okazjonalne spożycie alkoholu w krytycznym momencie może być bardzo niebezpieczne. Zarówno matki, które piją przez cały okres ciąży, często rodzące będąc pijane jak i matki, które wypiły symboliczną dawkę alkoholu stwarzają zagrożenie dla życia swojego dziecka. Chciałabym poznać Państwa opinie na ten temat. Stosunek do "wypicia okazjonalnego kieliszka wina" czy spożywania alkoholu w czasie ciąży. pozdrawiam Martyna Więcej informacji na temat FAS na stronie: www.biomedical.pl/ciaza/fas-zespol-alkoholowy-plodu-fetal-alcohol-syndrome-39.html

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować