Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gazia

Czy na spotkanie przyszłych teściowych i teściów

Polecane posty

.......należy zanieśc np. ciasto, wino czy cokolwiek? Dzieci organizuja spotkanie rodziców. Będa rodzice panny młodej no i ja oraz mój były mąz. Czy powinnam coś zanieśc? Pytam bo nie wiem...On cos przyniesie a ja nie chce wyjśc na skapiradło.

Gość jak sie idzie do kogos
z wizytą to raczej nigdy z gołą ręką :)

Rzadko chodze na wizyty, stąd pytanie, aha co najlepiej zanieśc? Wio proponuje syn, ale to chyba nie na miejscu by kobieta wyskakiwała z winem. Nie lubie alkoholu. To ciasto?

Pewnie, może nie ciasto, ale wino albo czekoladki można :) no i facet obowiązkowo kwiaty dla teściowej.

To, co zaniesie mój były mąz mnie nie obchodzi, pytam o siebie. Co ja mam zanieśc? Wino dla ojca panny młodej? A dla mamy czekoladki? raczej odpada bym dała wino , to chyba ciasto-prawda?

Nigdy nie miałam przyjemności uczestniczyc w takim spotkaniu, a nie hcce wypaśc na sknere. :P

Jak dasz ciasto wyjdzie na to że nie ufasz gospodyni, że niby Twoje ciasto lepsze...:p ja bym zaniosła tylko czekoladki dla wszystkich.

Bo np. kiedy przyszli rodzcie mego byłego to przynieśli.....bimber......Było to dawno temu hehe....

Gość exerter
Hm... nie wiem, trudna sprawa. Tesciowi mozesz np. obciagnac z polykiem, w ostatecznosci dac dupy. Tesciowej butelka jakis perfum.

Gość jak sie idzie do kogos
pierwszy raz słyszę taką interpretację zaniesienia ciasta !!!!

U mnie było akurat tak, że przyszły teść przyniósł flaszkę wódki i bukiet dla mojej mamy i dla mnie, al teściowa nie przynosiła nic, ale oni przyszli razem.

No widzisz oni przyszli razem , a my czyli ja i Były to dwie odrebne sprawy, stąd dylemacik....:)

Nie wiem :p moja teściowa zawsze sie focha jak przywiozę coś do jedzenia od nas z domu, więc myslę że ciasto na wizycie zapoznawczej też by jej nie zachwyciło :p

Dobra, bomboniera zostaje polatam kupie cos na promocji :) hehe