Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marry Janne

Nie ma czaegos takiego jak bezrobocie. Jest lenistwo i brak kwalifikacji

Polecane posty

Kazdy moze zalozyc wlasna firma, nie trzeba miec kokosow - mozna np walczyc o dofinansowanie z UP czy na fundusze unijne. Po prostu czesc Polakow jest leniwa, bez inicjatywy, umiejetnosci.

Gość No to zakładaj
Kto ci broni. I płać na ZUS 1000 miesięcznie. Powodzenia.

jest bezrobocie.. badz praca za ch.. kase. firmy kazdy nie zalozy 🖐️ :O

Wiesz ja bym załozyła taka firme, ale skąd lokal, zaopatrzenie i kasa.No dobra kase mozna wywalczyc z dofinansowania, a potem? Czy sobie dam rade? cZY WYSTARCZY NA PODATKI? i MNÓSTWO CZY, CZY CZY?

Gość Mokra_Włoszka
powiedz to wszystkim tym, którzy załozyli własne firmy, nie przebili się na rynku i w tej chwili mają licytowany dom za zaległości wobec ZUS-u, skarbówki i dostawców :classic_cool:

Gość fxnbrjktnhbrt
w Nas w mieście sklepy co miesiąc się nowe otwierają i po miesiącu zamykają :) bo nikomu nie opłaca się trzymać interesu :) masakra jakaś !!! ostatnio to jakaś plaga :)

Gość No to zakładaj
No i dziwicie się? Jak się można pzebić z czymkolwiek np. w sporym mieście, w którym już raczej wszystko jest. Salony fryzjerskie, sklepy itd.... Mają już swoich klientów i nowe upadają, albo istnieją a właściciel całą kasę przeznacza na ZUS i sam nie ma z czego żyć.

Gość tyrawarynska
Kolejna pusta lala co mysli że strzelisz paluszkami i masz pracę Zal mi takich ludzi Szukam pracy już od roku i nic nie ma A BARDZO chciałabym pracować Firmy nie założę bo w moim zawodzie nie ma jakiej firmy Poza tym potrzebny jest tez wkład własny i gwarancja ze się uda utrzymać firmę i opłacać ZUS Nikt mi tego nie zagwarantuje a nie mając nic od siebie jak potem spłacę dofinansowanie?

Gość No to zakładaj
Praca jest tylko marna i za grosze. I całkowicie rozumiem ludzi którzy za 1000 nie chcą - bo jak odliczą koszty dojazdu, itd, to się okazuje że lepiej ciągnąć zasiłek. Takie mamy czasy. Ja jestem po studiach (fakt, wybranych dość nieszczęśliwie, ale nie o tym teraz) i pracuję na pół etatu za 700 na rękę. I jak mam myśleć o wyprowadzce od rodziców, nie mówiąc już o założeniu rodziny - bo to jest w sferze totalnie nieosiągalnej.

Jaką firmę założyć durniu ? Firm jest od pyty i to różnej maśći i kolorów ! Co może otworzyć sex shop lub sklep z bronią ?

Gość Odezwała się księżniczka
z bogatego domu.

Gość No to zakładaj
Sex shopy i sklepy z bronią też już są :D

znam przykład dziewczyny która studiowała przez kilka lat, robiła różne kursy a jak poszła do banku z podaniem o prace to jej powiedzieli że jej nie zatrudnią bo ma za wysokie kwalifikacje.

Gość dhbfth
a Ty jestes jebnieta w czerep i to tyle w tym temacie

dodam że od dwóch lat szuka normalnej pracy a nie za 1000 zł

Gość exerter
Marry Janne (ilość tematów: 204, ilość postów: 151) I wszystko wiaDOMO