Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość synneve

zapuszczam włosy NA GŁOWIE :p Ktoze mną?

Polecane posty

Gość synneve

obecnie mam takie ledwo do ramion i okropną grzywkę, którą wyciachała mi wstrętna fryzjerka :o marzę o włosach za łopatki bez grzywy, a ciągle mam manię podcinania. Ta sobie pomyślałam, że w grupie będzie łatwiej a więc KTO ZE MNĄ? Uprzedzając głupie pytania: włosów na tzipie i dupie nie zapuszczam 🖐️

Gość mamusia synusiaaaaa
ja zapuszczam, mam teraz do ramion czyli najgorsza nijaka długość :-( ani sie nie układają ani fajnej kitki nie ma :-(

Gość synneve
to witaj w klubie :) ale podziwiam Cię za taką długosc! ja jak będę mieć za łopatki to będę mega szczęśliwa:D

Gość synneve
no ja takie też własnie mamido tego grzywa:o czyliwyglądam jakby mnie piorun strzelił:o

Gość synneve
zazdraszczam lilou :) za kilka miesięcy też tak będę pisać :classic_cool:

Gość kielecki_scyzor
synneve pochodzisz z Bydgoszczy ?

Gość synneve
nie, a skąd ten pomysł, że stamtąd pochodzę?

Gość natalya;)
mi brakuje okolo 7 cm do pasa, tyle ze tp tylko taki ogon mam dlugi:( wlosy sa nierownej dlugosci a szkoda i podciac, do tego sa cienkie, ale zaczelam brac tableki, pic pokrzywe i plukac nia wlosy i stosuje maske wax i zero malowania mam nadzieje ze do czerwca beda w 100 razy lepszym stanie i sie wzmocnia i urosna :)

Ja też zapuszczam, mam do łopatek :) Ale są pocieniowane, więc najkrótsze (grzywka) są do połowy szyi. Piję drożdże, w miesiąc urosły mi o 3 cm! :)

ja tez zapuszczam :) mialam dlugie, obcielam do boba, bo chcialam zmiany, potem fryzjerka spalila mi wlosy i musialam czekac az odrosna a teraz mam boba ale rownego i zapuszcam do loba a potem na jeszcze dluzsze.

Gość bvb
drozdze tak dzialaja?w tabletach czy zwykle?

Gość synneve
to i tak dziewczyny macie długie :( ja piję te wszystkie ziółka, pokrzywe etc, szampon z czarnej rzepy i ponoć sok z pomidora działa a porost ale nie próbowałam, a te drożdże to jakie?

Gość a ja mam w doopie
zapuszczanie ziółka z kozich bobków,papki,maski duperele wszystko to o kant dooopki pobić za tą kasę wole sobie zagęścić i mam szybko,ładnie dużo,zdrowych włosów :)

Mi się nie chciało wierzyć, dopóki efektów nie zobaczyłam, a tutaj nie dość że szybciej rosną to: zmniejszyło się wypadanie, stały się mocniejsze, no i poprawiła mi się cera i paznokcie. Najzwyklejsze mokre drożdże, 1/3 kostki zalewam połową kubka wrzątku, czekam z 10 minut żeby je dobrze zabić (bo jak się nie zabije to drożdżyca czeka). I dodaję albo barszczyku/rosołku z winiar, takiego na łyżeczki, albo mleka z kakaem, albo banana zmiksowanego z mlekiem i kakaem. Piję raz dziennie taką miksturę, trzeba się do smaku przełamać, ale warto. A, i u wielu osób po tygodniu jest wysyp pryszczy, który po kilku dniach przechodzi, u mnie akurat nie było ale podobno tak się zdarza :) Oprócz drożdży łykam vitapil, i olejuję włosy i skórę głowy Amlą :)

Gość natalya;)
hahah zdrowych i nie twoich ... wiem ile kosztuje zgeszczenie bo kiedys mialam 500zl za wlosy i 100 zl za podciaganie a te wlosy po roku trzeba wymienic a ziola mnie kosztuja moze 50 zl na rok ;p i wlosy sie wzmacniaja a po zdjeciu tych wstretnych doczepow to nic nie mialam na glowie.. a uczucie kiedy ukochany glaszcze mnie po glowie a tu te doczepy... bezcenne

Gość synneve
muszę spróbować te drożdże :P a wcześniej ile na miesiąc ci rosły? bo mi to jakiś 1 cm

Gość pokręconaaaa
Ja miałam zapuszczać, ale rezygnuję. Mam kręcone i marzy mi się fryzura loki conajmniej do łopatek. Niestety zapuściłam nieco za ramiona i wyglądam jakby mnie piorun strzelił i jakbym nigdy się nie czesała. Nie mogę mieś długich włosów, bo się brzydko układają i nie tworzą się ładne loki tylko nastroszona szopa. W tygodniu idę do fruzjera.

Nie chcę zagęszczać i przedłużać u fryzjera, to bardzo niszczy i obciąża włosy... Zwłaszcza że moje wypadały ostatnio, więc dodatkowe obciążenie w postaci klamerki i pasma włosów spowodowały by to, że by wypadały bardziej. Wolę naturalne metody, naturalne kosmetyki :) Odkąd stosuję w miarę naturalną pielęgnację to nawet nie muszę podcinać, bo końcówki są w stanie idealnym.

syneve - wcześniej 1-1,5 cm maksymalnie rosły :) Pokręcona - znajdź w swojej okolicy fryzjera, który umie ścinać KRĘCONE WŁOSY, i który je ścina nie degażówkami, a normalnymi prostymi fryzjerskimi (degażówki to te z grzebykiem, do cieniowania - nie zamykają loka i lok się strzępi na końcu), niech Ci obetnie odpowiednio do kręconych (większość fryzjerów ścina kręcone jak proste, a to błąd, i się taka szopa właśnie robi). Poza tym kręcone trzeba odpowiednio układać po myciu, żeby się kręciły, i żeby loki się ładnie zdefiniowały, a nie były szopiaste i każdy w inną stronę :)

Gość czarny kubek
Ja zapuszczam od sierpnia, miałam bardzo krótko sciete, przod dłuższy tyl krotki, pózniej jedna str dłuższa druga krotsza, obecnie mam wszystkie jednej długości, nawet udało mi sie grzywke zapuscic :D Teraz mam wlosy przed ramiona, a marZe o takich do lopadki :) Ostatnio długie włosy miałam w szkole podstawowej, a mam 27 lat :) Czikiczikitka a ty na serio z tymi drozdzami? Jak je wypijasz?

Tylko powiedzcie mi drogie Panie co zrobić,żeby włosy nie wypadały,bo ja swoje zostawiam wszędzie gdzie się da:o

Gość AlicjaJot
dla kogo zapuszczasz? jak dla Małysza to robisz błąd kochana - tu chodzi o wąsy a nie o włosy

A i kręcone muszą być ścieniowane, żeby trapezu nie robić - na 4 albo więcej warstw, tak żeby się ładnie na siebie nakładały :) Kubek - mi się marzą loki do połowy pleców, no ale teraz jak się skręcą to są tak 2 cm za ramiona tylko, więc dużo czasu zanim zapuszczę do takiej fajnej długości na kręcone :( I jak najbardziej serio :) Na początku piłam ze ściśniętym gardłem, potem zaczęłam kombinować nad smakiem - i z kakaem się da wypić nawet normalnie ;)

Na wypadanie są dobre ampułki placenta mil mil (z allegro), wcierasz w skórę głowy co 2 dni :) No i po nich dodatkowo wyrastają takie dziecięce włoski, więc zagęszcza się fryzura :)

Gość kielecki_scyzor
pokręconaaaa poczekaj z cięciem, nadchodzi moda na ładne dlugie pokręcone włosy na owieczkę :) uwierz proszę facetom bardzo się podobają dziewczyny z długimi kręconymi włosami , więc może jakoś na lakierze włosy kręcone ułożysz ale błagam nie ścinaj :)