Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ATEISTAaaa

Człeki niech ktoś mi powie jak można wierzyć w jakiegoś tam pana boga?

Polecane posty

Gość ATEISTAaaa

Niiima żadnego pana buczka a nawet jakby był to pierwszy bym go zajebał za te całe kurestwo co się dzieje na świecie!

Wiara pomaga ludziom. Daje zasady moralne (dobro/zło). Daje kodes moralny i etyczny (przykazania). Daje szanse na autorefleksję (pokuta, sumienie). Czemu nie lubisz wierzących? Skrzywdzili Cię?

Wiara daje ludziom zasady moralne. Daje szansę na autorefleksję (pokuta, sumienie). Porządkuje życie. Czemu nie lubisz wierzących - skrzywdzili Cię?

Używając mózgu i czytając jego wpis wnioskuję że jest krytyczny wobec wierzących. Atakuje ich tym wpisem. Atak, to agresja (werbalna). Agresja łączy się z lękiem. Więc stąd pytanie. Poczekajmy co napisze autor ...

Gość ATEISTAaaa
Ja nic do nich nie mam tylko razi mnie ich głupota! "Na świecie głód a świątyń w bród" czy jakoś kurvva tak

Gość kasaa
nie chcę mi się dyskutować z kimś kto nie ma szacunku ale powiem ci tylko że Bog jest i nie można go za wszystko winic bo to ludzie sprawiają że jest takie zło na świecie

ATEISTAaaa - ludzie z Twoimi poglądami doskonale powinni to rozumieć. Bardzo w coś wierzą, jeszcze bardziej się na tym skupiają i wytykają innym odmienne zdanie jako głupotę.

Gość ATEISTAaaa
Tak wszystko co dobre to wasz bóg a co złego to nie on :O ale jesteście omotani :D

Gość kasaa
nikt ci nie każe wierzyć ale czemu tak się irytujesz ze ktoś ma inne poglądy?To jest sprawa indywidualna

Gość sonia4a
tez jestem nie wierzaca, czasami zastanawiam sie jak mozna w cos takiego wierzyc ale kazdy robi co chce i Jacek napisal dobrze przyklady, dopoki mnie nie chca nawrocic moge nawet z nimi do kosciola isc :)

Gość ATEISTAaaa
Ja nie jestem zirytowany tylko wkurvviony dlaczego państwo pozwala na to całe złodziejstwo! "KOŚCIÓŁ"

Gość kasaa
no to masz problem:))frustruj sie dalej

Gość ATEISTAaaa
Nie to wy macie problem bo dajecie się dymać większość tych nierobów związanych z kościołem żyje jak szlachta a w każdym mieście głodujące dzieci,bezdomni... ! Dlaczego się nie podzielą z bliżnimi????

Gość kasaa
no to masz problem:))frustruj sie dalej

Gość kasaa
no widzisz ty mówisz o kosciele o ludziach a nie o Bogu ,a jak już wczesniej mowiłam oni sa odpowiedzialni za zlo ,ja wierze w Boga a nie ksiezy ,koscioł ktory nieraz wykorzystuje ludzi,

Gość ATEISTAaaa
Dobra idzcie dać na tace proboszcz się uraduję bo oponki w mercu mu już się trochę starły :D

Gość kasaa
gadasz głupoty bo juz nie wiesz co powiedziec żałosne

Gość ATEISTAaaa
KASAAA a to że dzieci umierają z głodu i pragnienia to też wina tylko kościoła? Dlaczego ten wasz bóg nic nie zrobi? Małe dzieci już też tak nagrzeszyły że trzeba je zabić? Przecie to bóg on jest wszechmogący!

Gość ATEISTAaaa
I nie piszę głupot tylko to jest naga prawda!

Gość onawi
biedny czlowiek proszacy o chwile uwagi..... :(

Gość kasaa
ja nie jestem Bogiem to ci nie odpowiem ale wszystko ma jakiś cel i sens ja nie będe wyrzywać się na Bogu za to że tyle podłych ludzi chodzi po świecie.Po za tym zobacz ile dobra też jest na świecie patrzysz tylko na złe rzeczy ktore się dzieją

Gość ATEISTAaaa
Dobrze bóg istnieje i jest wspaniały! ZADOWOLENI :O

Gość drogi ateisto
Bóg jest wszechmogacy i dal Ci wolna wole, mozesz robic co chcesz. Krzywdy o jakich piszesz wynikaja z tego iz ludzie zbaczaja z duchowej sciezki, licza sie dla nich tylko dobra materialne. Sa trybami machiny. Nie win Boga za swoje niepowodzenia. Sam jestes sobie winien. :)

Gość hy7edfwyed
nie wiem

Gość znowu ten sam prowokator
ze swoimi nielogicznymi wywodami :D🖐️

Może nie prowokuje tylko szuka prawdy. Niestety, katolicy obecni w necie raczej mogą zniechęcać do wiary niż o świadczyć o Bogu.

Gość ale temat jest
bezsensowny bo dotyczy rzeczy niesprawdzalnej. Brak dowodu na istnienie boga nie dowodzi jego nieistnienia. :P Szczególnie w kontekście problemów naukowych z początkiem wszechświata :P. Zresztą nawet uzyskanie jakichś naukowych dowodów, na istnienie czegoś, nic nie da. Bo jedynie dowiemy się o istnieniu "potężnego kosmity" :P.

Bóg istnieje, a skoro tego nie doświadczyłeś to pustak jesteś i mało uduchowiony. I nie mieszaj Boga w sprawy Kościoła, bo za głupotę niektórych księżulków Bóg nie odpowiada. I nic Ci do tego czy ktoś wierzy, czy nie, to sprawa indywidualna, Jak umrzesz to się przekonasz, że Bóg istnieje i będzie Ci łyso

Gość do ATEISTAaaa
Łk: „Każdemu, kto mówi jakieś słowo przeciw Synowi Człowieczemu, będzie przebaczone, lecz temu, kto bluźni przeciw Duchowi Świętemu, nie będzie przebaczone (Łk 12, 10). ''Kto nie jest ze mną, jest przeciwko mnie, kto nie zbiera ze mną, rozprasza. Dlatego mówię wam: Wszystkie grzychy i bluźnierstwa będą ludziom wybaczone, ilekroć tylko by je wypowiadali, ale jeśli ktoś zbluźni przeciwko Duchowi Świętemu nie dostąpi przebaczenia, lecz winien jest grzechu wiekuistego''.