Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mytiglaxo

Urodziny ciężarnej - duży kłopot

Polecane posty

Gość mytiglaxo

Nasza koleżanka z pracy jest w 6 miesiącu ciąży. Wkrótce będzie miała30 urodziny i z tej okazji chcemy jej coś kupić. Część osób woli jej podarować jakieś rzeczy dla dziecka, ale druga część obawia się, że to jednak za wczesnie. Nigdy nie wiadomo, czy dziewczyna ciążę donosi :( Różnie bywa, wiec po co zapeszać. Co wiec można kupić ciężarnej tak by była szcześliwa? Z czego wy byście się najbardziej ucieszyły?

Gość a może po prostu
Eee, szósty miesiąc - moim zdaniem spokojnie można kupować coś dla dzieciaczka:) Poronienia w tym okresie raczej się już nie zdarzają.

Gość gryssbba
a prezent musi być koniecznie związany z ciążą i rosnącym brzuszkiem? :)

Gość idź zawsze to nowe
przecie to jej urodziny na nie pępkowe. ja postawiłabym na prezent nie związany z ciążą

dla dziecka nie kupujcie ale nie na zasadzie zapeszenia :/ ale dlatego że to sa jej urodziny a nie dziecka więc prezent ma być dla niej :P może jakiś fajny zestaw kosmetyków, a może jakiś fajny srebrny wisiorek z łańcuszkiem to wy ją znacie więc wam łatwiej coś wybrać a do tej wyżej owszem 6 miesiąc to za późno na poronienie ale jeszcze są przedwczesne porody, a czasmi nawet dziecko w terminie rodzi się martwe więc różnie to bywa

Gość Monika Pirontowska
Nie dawaj ludziom niepotrzebnie nadziei ztym ze poronienia nie zdarzaja sie powyzej 3 miesiaca. Ja stracilam ciaze w 4 miesiacu, a moja koleznka urodzila w7 i niestety dzieciaczka już nie udalo sie odratowac. rzeczywiscie nie ma sie co spieszyc z tymi wszytskimi dzieciowymi rzeczami. jeszcze jest bardzo duzo czasu na taklie zakupy

Gość mamama27
dla dziecka to kupicie po urodzeniu - to są jej urodziny wiec kupcie coś dla niej - może być bluzka tunika ciążowa, kosmetyki itd - albo zwyczajnie rzecz normalna która jej sie przyda

Gość gx,asjiolws
to prezenty kupuje się przez pryzmat brzucha? :D

Gość moyew
prezent dla koleżanki ma być bo to urodziny. Dla dziecka prezenty to po porodzie będą.

Gość barbarka-tarka7
Jak byłam w 5 miesiącu, to dostałam taki talon na masaże dla ciężarnych - masowali wszytsko. No nie powiem, fajnie to wyglądało.

Gość mama sama w domu...
Ja bym wolała prezent nie związany z ciążą to jej urodziny nie pępkowe prezenty dla dziecka możecie dać jak się urodzi.

Gość gość
Po pierwsze to jej urodziny a nie dziecka więc prezent ma być dla niej a nie dla nienarodzonego dziecka Jeśli to ma być prezent od Was to kupcie jej coś na pamiątkę i np jakiś zestaw kosmetyków dla kobiet w ciąży są jakieś tam żele dla kobiet w ciąży itd A jak urodzi to jej kupicie coś dla maluszka :)

Gość rezerwuarekP
Ale po co przeklinasz? Dziewczyna grzecznie pyta, o opinię innych, więc się nie wsciekaj. Dla mnie to też trochę dziwne, by o prezencie urodzinowym myśleć tylko w kwestii ciąży, no ale różne są ludziska :))) My kupowałysmy zwykle koleżankom podarki takie indywidualne, by spełnić ich marzenia ;)

Gość domenikaczka
a moze kupcie jej jakis bilet do teatru - też bardzo fajny prezent ;)

Gość Pomysłłowa
A może jakąś ciekawą książkę? Jakąś podróżniczą, np. Pawlikowskiej? Lub świece zapachowe... A jesliw iecie jaką lubi muzykę, to można płytę w Empiku kupić. Rzeczywiście na prezent dla dziecka (DLA DZIECKA) jeszcze za wcześnie. SPA jest fajne :D Ale nie wszędzie przysżłe mamy mogą pójść - odpada sauna np. weźcie pod uwagę zainteresowania, hobby dziewczyny i do dziela!

Gość dla dziecka to potem jak
sie urodzi, a na urodziny to na urodziny.

Gość kobieta w ciązy?
ale to dziecko ma urodziny czy ona? może odkurzacz, bo sprząta w domu? :/ kupcie coś tylko dla NIEJ!

Gość gdyby to facet kupował
gdyby to facet kupował, to pewnie żonka dostałaby patelnie lub garnek i to takli prezent "TYLKO dla NIEJ :)

Gość tyle tegoooo
A co byście jej kupili, gdyby nie była w ciąży? To kupcie jej to, co planowaliście. Absolutnie nic dla dziecka, żadnej wyprawki itp. Jakieś fajne perfumy- ale tutaj trzeba znać gust, paleta luksusowych cieni do powiek- oczywiście o ile znacie kolorystykę jaką lubi. tego jest mnóstwo, ale najlepiej znać gust obdarowywanej osoby

Urodziny ciężarnej - prezent powinien być dla niej, dla dziecka możecie kupić jak juz sie urodzi.

Gość urszulka-kurka9
Dla ciężarnej moze być tez jakiś komplet witaminek, lub komplet bielizny. Powinna się ucieszyć ;)

Gość niespotykaniefajna-ola
Ciężarna ucieszy się chyba najbardziej z prezewntu, ktory bedzie spelnial jej pragnienia, potrzeby i oczekiwania, a nie z jakichs pierd dla dziecka. wszytsko w swoim czasie.

Gość poprzednio-ytred
dlamojej ciężarnej przyjaciółki kupiłam komplet olejków kąpielowych, ale bezzapachowych, bo miała duże problemy z przyswajaniem obych aromatów.

Ja uważam że kupowanie rzeczy dla dziecka to głupota. Kto ma urodziny ??? Dziecko czy koleżanka :D :P Ja teraz bym kupiła coś TYLKO DLA NIEJ - książkę,biżuterię,kosmetyki etc. A kiedy dopiero urodzi to coś dla dziecka.

Gość jewy38am
ja nie rozumiem w czym problem? nie można już kobiecie w ciązy kupić np dobrej książki czy plyty? a jak już koniecznie chcecie coś ciążowego - to moze ładną bieliznę, koszulkę itp??

A to przeciez ciezarna ma urodzinki nie dziecko :) Mozna jej kupic cos do pielegnacji wlosow np z serii fryzjerskiej Kadus,Martik jakies revitalizujace kosmetyki "wlosy w ciazy bywaja slabe" Mozna dobry balsam kupic w zestawie z zelem pod prysznic,wyjsc jest tysiace,ja bym byla nie zadowolona gdyby na moja 30 ktos mi spioszki kupil...Wkoncu kazda kobieta chce miec tez cos dla siebie fajnego,tym bardziej w tym trudnym okresie..