Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co to możebyc...

od tygodnia mam kaszel i dusznosci..

Polecane posty

Gość co to możebyc...

czuje sie strasznie... bolą mnie juz miesnie brzucha od kaszlu..co robić ? :(( lekarz nic nie stwierdził

Gość sardyna5467
oj ja też miałam kaszel i duszności - ZAPALENIE KRTANI I NAGŁOŚNI.

Gość co to możebyc...
jak leczyłaś? dodam,że nie mam innych objawów - nie mam gorączki, gardło nie boli...nic mnie nie boli tylko ten paskudny kaszel a syrop ani tabletki nie pomagają

Gość sardyna5467
no ja też tak miałam, gorączki brak, ewentualnie troche katar. I też sie dlugo zastanawiałam czy isć do lekarza, czy jest sens. A potem nagle obudził mnei w nocy taki atak duszności, ze szczerze, bardzo bam sie o swoje zycie. Nie czekaj bo tylko Ci sie tam pogorszy. Idź nie do ogólnego tylko do laryngologa Leczyłam antybiotykami i dostałam jeszcze na dusznośc taki specjalny areozol do oddychania

Gość Buonasserra
Wizyta u alergologa to.dobry pomysł Mam w domu.takiego.osobnika Typowe objawy lekki katar poswistywanie w piersiach duszności .Mój brat ma astmę na tle alergicznym .Dostaje leki po których czuje się dobrze.Dusznosc pojawia się po kontakcie z alergenem

Gość sardyna5467
ten aerozol nazywa sie Berotec. Chyba bym sie udusiła gdyby nie on

Gość Buonasserra
Moj brat. dostaje alermed tabletki przeciw alergii .Oraz oxiz przeciw duszności

aaa berotec to lek ktory przerywa dusznosci jest tez stosowany w ciezkich stanach dusznosci je nie moge stosowac-myslalam,ze mi serducho wyskoczy lek starej generacji a Ty sardynko jak sie po nim czulas?

Gość co to możebyc...
ale alergie albo astme? mam w domu myszoskoczki, ale to już ponad rok jak je mam i wczesniej mnie nie uczulily...sluchajcie, a może to kwitnienie storczyka? wiem, że to głupie, ale akurat sobie uświadomiłam, że on też już ponad tydzień kwitnie, a ja ponad tydzien mam kaszel :o tyle,że np. w autobusie nie ma storczyka a też mnie dusi coś...

Gość co to możebyc...
astma jest dziedziczna? wspolczuje :( 🌼 ja miewam czasem taki duszności,że też myślałam, że zejdę, nawet mówilam mamie, żeby wrazie co wbiła mi rurkę w szyje czy jakoś tak, jak sie robi tracheotomie (nie pamiętam juz)...czasem wydaje mi sie, że nie doleci powietrze do płuc albo do serca..

Gość co to możebyc...
cholera...a może to refluks żołądkowy? 😭 :(

Gość Buonasserra
Alergolog zrobi ci badanie IEG które wykaże czy jesteś alergikiem a później testy z których dowiesz się ewentualnie co cię uczula.

Gość sardyna5467
No fakt Berotec dosć mocny. Mięśnie mi sie trzęsły, czułam duzy niepokój, dłonie dygotały. No i serce też nienajlepiej. Ale jak pisałam wcześniej - udusiłabym się chyba bez tego. Takie mocne zapalenie krtani mnie wzięło.

ja tez po berotecu czulam sie taka rozstrzesina:(pobudzona:( astma jest dziedziczna:( ja po ostatnim pobuycie w szpitaly-rok temu trafila w wigilie i spedzilam cale swieta,biore leki na stale i nie mialam dusznosci malo tego nawet nie chorowalam-a tak przynajmniej raz w miesiacu zapalenie oskrzeli i antubiotyk:( ale rok temu tak mnie scisnelo w wigilie ze myslalam,ze juz schodze:O pierwszy raz tak sie dusilam ,ze nawet leki nie pomagaly napsikalam sie iles razy i nic:O

musisz pojsc do alergologa dostosuje Ci leki moj syn ma astme ale powiem Ci ze najbardziej pomagaja mu inhalacje jesli nie masz inhalatora w domu to poloz recznik mokry na kaloryfer i kup kropelki do inhalacj nazywaja sie olbas kupisz w kazdej aptece 14 zl i nakroplij 10 kropelek zalezy jakie pomieszczenie jak mniejsze to moze 8 na pewno bedzie Ci lepiej kup sobie tez w aptece jakis alertec i jesli to jest kaszel suchy to mukosolwan albo ambrosol bioerz go 2 razy na dzien ale nei pozniej jak o 16 druga dawke a na noc ku sobie syrop acodin jesli to Ci nie pomoze to idz do lekarza rodzinnego po skierowanei do alergologa a byc moze i rodzinny sprobuje Ci wypisac jakies leki wziewne zycze zdrowka a jeszcze zapytam czy palisz papierosy?

Gość gość
Przy takim kaszlu dobrze jest syrop przeciwzapalny, bo działa nie tylko na objawy, ale przede wszystkim na przyczynę kaszlu, czyli stan zapalny. Ja najczęściej sięgam po fosidal, bo działa szybko i skutecznie