Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miiiśkaa

*******PAŻDZIERNIK 2012*****

Polecane posty

Jeśli chodzi o poród sn to wiadomo strach jest ja rodziłam 2 razy i raz było na prawdę krytycznie bo już prawie 2 tyg po terminie więc poród trzeba było wywołać kroplówką no i dziecko urodziło się w zamartwicy na szczęście szybko doszła do siebie córeczka ja niestety gorzej dostałam krwotoku, miałam transfuzję, potem zemdlałam i nie mogłam cieszyć się jak inne mamy swoim dzieckiem. Potem jak stan mój się poprawił mogłam zająć się małą ale długo jeszcze ze względu na anemie szybko się męczyłam i nawet pchanie wózka sprawiało mi problem. Mimo takiego porodu zdecydowałam się rodzić sn drugi raz oczywiście już pod kontrolą lekarzy, sprzętu tak na wszelki wypadek. Ponieważ lekarze znali moją historie opiekowali się mną na prawdę super i urodziła szybko ( na chwilę tylko tlen mi podano) no i dziecko miałam od razu przy sobie, połozne pomagały karmić, mogłam siedzieć, jeść no poród jak bajka. Ale za to wszystkie koleżanki rodzące cc mi to odradzają. Koleżanka ma 7 miesięczną córeczkę i do dziś ją szwy ciągną. Generalnie jak dziewczyny mówią najlepiej dużo chodzić i współpracować z położną. Opisałam moje porody nie po to aby straszyć tylko aby przedstawić że nigdy nie wiadomo jak będzie a ból się zapomina szybko wiadomo ja tez się boję, bo wiem że boli niema co się czarować ale dziecko na piersi wszystko wynagradza.

Ja usg mam bardzo czesto raz na 2miesiace,a nawet czesciej bynajmniej z poprzednia ciaza tak było:)

ale z reguły na kazdej wizycie usg jest robione...nawet na NFZ:)mimo ze słyszalam,ze usg czesto robione nie wpływa dobrze na dzidzie....

Gość Agulka76
Witam Ja napisze coś od siebie na temat cc Otórz miałam je wykonywane 3 razy a jeden poród sn Gdybym mogła wybierać wybrałabym zdecydowanie sn Przy ostatniej cesarce reanimowali mnie na sali ... zaburzenia rytmu ... Ledwie mnie odratowali W szpitalu spędziłam 9 dni i ciągle mi tętno mierzyli Pierwsza cesarkę miałam dlatego iż córka ułożyła się nie tak jak powinna ( ułożenie miednicowe zupełne) Tak jakby po turecku siedziała A ja miałam wtedy 60 kg do porodu ...wykonali cesarkę w znieczuleniu ogólnym .. rozwalili mi brzuch od pępka w dół Drugie cięcie miałam ponieważ po 20 minutach bóli partych dziecko nie chciało się główką ustawić do wchodu no i w tych bólach partych znów znalazłam się na sali operacyjnej Znów miałam znieczulenie ogólne Potem rodziłam naturalnie No i ostatni poród to już wiedziałam że będzie cc Ciąża od samego początku zagrożona itd Cesarka to jednak operacja Chciałabym rodzić naturalnie ale niestety po 3 cięciach to niemożliwe Lekarz mówił że 4 cesarka to już bardzo poważna operacja a ciąża zagraża mojemu życiu :-( (macica się może rozlecieć) Nigdy bym się sama nie zdecydowała na cc , ponieważ wiem jakie komplikacje mogą być w kolejnej ciąży Ale się rozpisałam , przepraszam Was za to ale musiałam

Gość Ania3107
Agulka to super że nam to opowiadasz, do tego służy to forum:-) Mój narzeczony nawet nie chce słyszeć o cesarce, tym bardziej że chciałabym ją na własne życzenie. Ale myślę, że i on i wy macie rację - warto spróbować porodu sn...to moje pierwsze dziecko, gdybym urodziła je przez cc to każdy kolejny poród musiałby się raczej tak właśnie zakończyć. Czyli nici z drużyny piłkarskiej:-)

Gość Agulka76
No niestety mówią że 4 cięcie to już ekstremalne jest Teraz siedzę na zwolnieniu lekarskim i tak będzie już do końca ciąży ale żeby tylko wszystko się dobrze skończyło ... Wizytę mam 3 kwietnia zawsze się strasznie boje czy będzie ok Dziś obudziłam się z potwornym bólem głowy Nie wiem jak sobie z tym poradzić

Agulka ty to się namęczyłaś. Na ból głowy mi wczoraj pomogła kawka :)

hihihihi myślisz o drużynie piłkarskiej :) A ja słyszałam ,że po pierwszej cesarce można rodzić naturalnie - to zależy dlaczego wcześniej była robiona cesarka. No ale niech każdy decyduje, ja bym na życzenie nie chciała cesarki - jeśli trzeba to ok, nie ma wyjścia i tyle. Poprałam te kurtki,możliwe ,że przydadzą się jeszcze bo pogoda zmienna. A teraz mam mała siostrzenicę na godzinkę do pilnowania, ma 2 latka prawie, w zasadzie sama się pilnuje, ciągle gada więc jest mi wesoło :D jest urocza :) Co do państwa Waśniewskich wolę się nie wypowiadać i siebie samej nie denerwować - jak na razie są to jedyni ludzie, którzy potrafią mnie swoim zachowaniem zdenerwować. Odstawiaja niepotrzebną szopkę, zero żałoby po tak małej istotce, tylko flesze, kamery i co raz nowy program ... no mówię brak słów .

Czy to dzis maja byc rozmowy w toku z udzialem wasniewskich?czy juz było???tak brak słów na tych ludzi:/zal mi tej malutkiej istotki,potworne to co sie stało:/ja pomidorowa akurat gotuje na obiadek,troche ogarnełam...maluchy sie bawia,a ja mam chwilke dla siebie:D

Agulka podobno szklanka soku grejpfrutowego pomaga. Ja też się męczę z bólem głowy ale nie mam siły wstać z łóżka, żeby pójść do sklepu. Dziś o 5 się obudziłam i od razu wymiotowałam. Jestem potwornie zmęczona :(

Gość Agulka76
Warto było bo teraz mam ich 3 ( córeczka Ewusia zmarła dwa tygodnie po porodzie ale to gdzieś pisałam już) Najstarsza córka Justyna w tym roku 19.11 kończy 17 lat(liceum,chora na celiakie) Kamil w tym roku 30.12. kończy 14 lat(gimnazjum) A najmłodszy 14.04 kończy 8 lat(podstawówka) Przynajmniej mam wesoło w domu Ciuszków jeszcze nie mam do dzidziusia... kupie pod koniec ciąży dopiero Mam nadzieje że mimo iż to będzie 4 cc to dość dużo czasu minęło od ostatniego Musze wypróbować tą kawę bo zaraz zwariuję Na samym początku ciąży miałam operacje (ZESPÓŁ CIEŚNI NADGARSTKA) Nie wiedziałam ze jestem w ciąży strasznie się boje że coś mogło zaszkodzić choć lekarz mówi ze jak na razie wszystko ok jest

Hej ;) Co do przeczuc to ja mowie ze bedzie chlopak a wszyscy w kolo ze dziewczyna wiec juz nie wiem ale imiona juz mam wybrane mniej wiecej ;) Co do porodu to fakt duzo chodzic oddychac i wspolpracowac z poloznymi a jesli wszystko jest ok to porod naprawde bedzie przyjemny i szybko sie o nim zapomni :)

Agulka napij sie najpierw troche soku z cytryny albo zjedz kawalek powinno pomoc

Agulka...podziwiam cie:)Kurcze naprawde nie mialas za wesoło:/ja mam dwójke malych rozbujnikow 11miesiecy roznicy miedzy nimi:PLenka 13maja skonczy 3 latka,a Marcel 16kwietnia 2:)i teraz 3 w drodze,a 1 dziecko ur w wieku 19lat,teraz mam 23,mimo tego ze taka młoda jestem nic bym w swoim zyciu nie zmieniła:)

Gość Agulka76
Zaraz pośle mojego najmłodszego na zakupy (uwielbia je robić) i wypróbuje ten sok grejfrutowy. Ja nie wymiotuje tylko ciągle mam mdłości takie że bym wolała zwymiotować:-( ale to może też od tabletek które biorę cały czas A co do państwa Waśniewskich to brak słów ...zero uczuć Ja sama straciłam dziecko i wierzcie że strasznie to przeżyłam ,,nerwica itd.

Gość Ania3107
kobity poradźcie mi... Miałam ostatnią wizytę 22.03 a następną mam dopiero 15.05, a to dlatego że moja gin idzie na operację i nie będzie jej jakiś czas. CZy poczekać spokojnie do następnej wizyty, czy może w międzyczasie iść do innego lekarza tak dla swojego spokoju?

Vivii czemu myślisz, że Moniś będzie miała córunie? Ja czuję, że będe miała córeczkę mąż by chciał synka klasycznie he he Dziewczyny mam taki dziwny ból w dole brzucha jakby mnie ciągle coś tam ugniatało zastanawiam się nad łyknięciem no spy bo boli w sumie od wczoraj tak nie jest to silny ból ale uciążliwy i mam nadzieję , że nie groźny.

Gość Agulka76
Tez urodziłam pierwsze dziecko w wieku 19 lat i nie zmieniłabym tego I mąż ciągle ten sam od tylu lat tez bym go nie zmieniła :-) Choć może jak mnie czasem zdenerwuje.... hiihhi

ja mysle ze jesli masz jakies obawy to zmien lekarza,ale ja sama chodze raz w miesiacu do gina....teraz ide w srode i potem az w maju.....

Ania macica sie rozciaga to jest taki bol .... Mysle ze monis bedzie miala corke bo wskazuja na to jej wymioty mdlosci itd To typowe na dziewczyne ;)

Gość Agulka76
Ania3107 Ja bym tak długo nie czekała Załatw sobie jakąś jedna wizytę przynajmniej w miedzy czasie ania_k26 Biorę no-spe forte dwa razy dziennie ale to lekarz mi przepisał Jak cie mocno boli to może zadzwoń do swojego gin. ale no-spe spokojnie możesz zażywać

ale sie ciesze juz jutro zobacze maleństwo!!! :) Diana musimy wytrzymac ja dzisiaj z tej podniety obudziłam sie o 6 rano :) zmykam na zakupy ( pomidorówka dzisiaj na obiad mam dośc ziemniaków) ;) i muszę iśc do przychodni odebrać wyniki moczu. jak narazie wszystkie badania w porządeczku nawet cytologia mnie zaskoczyła bo Igr z delikatnym poczatkiem IIgr ( Igr/IIgr ) bo mam lekki stan zapalny nie wymagajacy leczenia trzymajcie się cieplutko odezwę się jeszcze u mnie brzydka pogoda wiatr i przelotne opady deszczu aż sie nie chce wychodzić

Agulka ach te nasze chłopy.....chyba kazda z nas potrafia zdenerwowac:)ale tez bym mojego nie zmienily na lepszy model...mimo sprzeczek kocham go tak samo jak 4lata temu przed ślubem:P

Ja pierwsze dziecko urodzilam jak mialam 20 lat i bylo to najpiekniejsze co mnie w zyciu spotkalo i powiem wam ze dzieki temu nie popelnilam duzo bledow w moim zyciu Bog mi zeslal tego mojego synka zeby mnie ustrzac przed niektorymi decyzjami i jestem za to wdzieczna. Mam kochajaca sie rodzine i to jest najwazniejsze ... :)

Ania ja myślę, że jak nic się z ciążą nie dzieje to spokojnie poczekaj na kolejną wizytę a zawsze gdy coś cię będzie niepokoić to wtedy udasz się na wizytę do innego lekarza.

Ania mowia ze drugi trymest ciazy jest najlepszy i najspokojniejsze wiec mysle ze nie ma obaw ze jak nic sie nie dzieje to mozna poczekac ... Ale jesli masz sie denerwowac ....

Vivi tak myślałam, ze ze względu na wymioty tak myślisz ale ja w poprzedniej ciąży wymiotowałam codziennie, miałam mdłości i od niektórych zapachów mnie odrzuciło ( np miałam problem z myciem zębów) a urodził się synek :) Agulka lekarka przepisała mi no spe jakby mnie coś bolało więc faktycznie nie będę się dłużej męczyć.

Dziewczyny jak sie wstawia te podteksty?Bo chciałabym tez cos umiescic ...ale nie wiem jak to sie robi...:P

Gość Ania3107
Jak narazie nic sie niedzieje i oby tak dalej:-) dzięki dziewczyny, chyba nie ma co panikować ale z ciekawości bym poszła he he Jak u was z pogodą? bo u mnie szaro i ponuro, nic sie nie chce:-P A tak poza tym czy przybiercie coś na wadze? ja mam 2kg do przodu, tłumaczyłam to sobie tym że troszkę podjadałam bo rzuciłam palenie, ale widzę że brzuszek zaczyna odstawać i jeansy jakieś takie ciasne:-) no a szczególnie to bluzki w biuście:-)