Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miiiśkaa

*******PAŻDZIERNIK 2012*****

Polecane posty

Gość Agulka76
W szpitalu jak leżałam to nawet mi relanium podawali ... synuś zdrowiuteńki się urodził

Gość eljotka
jakies witaminy

Gość eljotka
tzn wzielam od niej opakowania i schowalam do szafki zeby jej nie bylo przykro, ( sory troche namieszalam :))

No w sumie racja, moja teściowa to daje mi często przed lotem taki mały "pakunek" do kieszeni, w środku jakaś sól leczniczo-opiekuńcza.... Też biorę,żeby nie sprawiać przykrości.

No nic dziewczyny, uciekam trochę pospać, bo coś mnie znów brzuch boli i czuję się dziwnie :( zapewne później się odezwę , miłoego popołudnia :)

Gość Agulka76
mamusia Te leki muszę brać żeby się szyjka nie skracała ,zapobiegają skurcza macicy które niby cały czas mam

Gość Agulka76
Tez uciekam sie połozyć Bede póżniej

Aha , no jak trzeba to trzeba :) ale dzięki temu będziemy miały piękne i zdrowe dzieciaczki - wszystkie :)

Gość eljotka
ano spijcie i odpoczywajcie, duzo teraz tego potrzeba, ja za chwile wybieram sie na wizyte, trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo ok

Ja też otrzymałam wiele rad od teściowej: nie brać kąpieli, brać witaminy, pić siemię na obolały brzuch, smarować sutki spirytusem i wiele innych ale już nie pamiętam. Grzecznie wysłuchałam i nawet szukałam info w necie na ten temat. Kąpieli nie powinno się brać ale tylko długich i gorących ale to nie tylko w ciąży. Witaminy biorę dlatego, że lekarz zalecił bo cały czas wymiotuję i z pożywienia mało rzeczy wspomaga dzidzię. Siemię - raz spróbowałam i od razu pobiegłam do łazienki... Smarowanie sutków - to mi się wydaje bardzo kosmiczne ale może któraś z Was coś takiego słyszała. jak byliśmy u teściów to co chwilę dostawałam coś do jedzenia (nawet jak mówiłam, ze nie chcę). Rozumiem, że chcą się troszczyć ale bez przesady. Byłam zmęczona tymi radami ale po rozmowie męża z mamą jest już ok :)

WITAJCIE. Apropo tematu porodu to ja sie panicznie boje. Tak od dziecka juz mam ze dla mnie to cos masakra i jestem slabo wrazliwa na bol i nawet u dentysty mam zawsze silny zastrzyk nawet jak jest mala dziurka bo sie biala robie. Nie bylam z niczym w szpitalu, nic nie mialam zlamane i blady strach mnie dopada jak mysle o porodzie. Wezme kazde znieczulenie jakie jest mozliwe ale cesarki raczej nie chce chyba ze bedzie trzeba. Czekam teraz na te USG na sprawdzenie wszystkich wad miedzy innymi syndromu downa. TU w UK to bedzie moje drugie USG a jestem w 12 tyg i 2 dniu. Nic mi nie dolega jedynie cycki z A wskoczyly na C ku uciesze mojego chlopaka hi hi. Nie mam mdlosci ani bolu piersi. Mam pytanie do mam ktore juz maja dzieci. Kiedy poczulyscie ruchy i jak to sie czuje na poczatku? Ja juz sie nie moge doczekac :) Tu dzis piekna pogoda. Lato, slonce grzeje siedze sobie w ogrodzie na laweczce i do was pisze ze sloneczka i wysylam je i do was :)

ruchy dziecka sa jak bys miala motylki w brzuchu...albo jakby cos ci sie przelewalo;)...takie bylo moje odczucie...jak dobrze pamietam takie delikatne ruchy pojawiaja sie juz w 4 miesiacu..ale pod koniec ciazy przeradzaja sie w boks;)...dziecko ma juz ciasno, wiec jak sie ruszy i walnie ci w zebro, to juz nie jest tak smiesznie...aha odnosnie paniki przed porodem, to tez ja mialam, nigdy wczesniej nie bylam w szpitalu, ale jak juz jest sie w 9 miesiacu, brak ci powietrza, nie mozesz spac na brzuchu, plecach i boku i generalnie nie mozesz siedziec, lezec, stac, nogi ci puchna itd...to tylko modlisz sie o porod;)

ruchy czuje sie od 16-20tc,pierwsze ruchy sa delikatne,tak,cos w stylu motylkow:P

dziewczyny ratujcie ugotowałam pomidorówke i smakuje jak woda!!! Nie mam wogóle smaku obiady jak ugot6uje to zadem ni nie smakuje mimo tego że mąz mówi że sa dobre.... mam nadzieję że mi to minie ;( bo do badań to odebrałam mocz i wszystko w porządku zostaje mi czekac do jutra do 10,15 :) hurarara juz niedługo nie mogę się już doczekać

z obiadami to ja mam problem ostatnio juz sama nie wiem co gotowac ...... choc na jutro juz wymyslilam ale sama nie wiem juz co na te obiady robic ;)

Gość magnolia2811
Witam Chciałabym dowiedzieć się ile z Was robiło usg genetyczne? Jestem w 12 tygodniu i właśnie zastanawiam się jak ważne jest dla mnie to badanie? Co zrobiłabym jakbym poznała wynik? Powodem który mnie skłonił do takiego myślenia jest fakt że koleżanka robiła sobie usg genetyczne oraz badanie krwi, wyniki były rewelacyjne a mimo to dziecko urodziło się z zespołem Downa

dziewczyny,nie wiem co to moze byc,robiłam dzis pisiu i dziwny skurcz mnie złapał,a bolało jak cholera ale tylko przez pare sekund....myslicie ze to moze byc od wstrzymywania,bo wstrzymywałam chwile,bo akurat synka przebierałam....pierwszy raz taki dziwny ból poczułam:/

Tzn.ze nie ma sie czym martwic?jeju,bo juz sie troche zmartwilam tym bardziej ze nigdy tego nie miałam

Magnolia ja jutro mam usg genetyczne jestem w 13 tyg napewno warto zrobic takie usg chociaż dla mojego lekarza to jest standardowe badanie w 13tyg i potem robi jeszce w 21tyg czy jakos tak wydaje mi sie że teraz to powinno byc podstawą

Magnolia takie badanie jest niepotrzebne gdyz lekarz na zwyklym usg robi takie same pomiary i to samo jest w stanie zobaczyc

magnolia2811 ja przy kazdym dziecku robilam takie badanie teraz tez zrobie...gin mi powiedzial, ze jezeli wynik jest nie korzystny wiele kobie decyduje sie na aborcje...podobnie z badaniem na toksoplazmoze.. zastanawiam sie czy tego badania nie przeprowadzic w polsce bo bede w maju..bede wtedy w 14-15 tygodniu ciazy.

Nie no 6 stron w jeden dzien poszalalyscie...:) Moze wyda sie wam to glupie ale czuje cos no ja nic co mnie tak delikatnie puka w brzuchu to nie bol ani wzdecia gazy bo znam dobrze te uczucia... To jest takie delikatne i dokladnie w miejscu gdzie babka mi robila usg .. Kurcze czy to mozliwe ???? Nie jakies tam kopy tylko takie musniecia i ciagle w tym samym miejscu .. Nie jestem wariatka i nie pisalabym gdybym nic nie czula..! To moj 13 tydzien ..

Ja tam bym aborcji nie zrobila.... Mala Fu ja gotuje codziennie ... lubie gotowac :) ale czasem juz poprostu nie wiem co :)

zreszta nie trzeba takiego usg zeby lekarz mogl okreslic wade :)

Dziewczyny, czekam na relacje z wizyt - mam nadzieję,ze u każdej z was wszystko ok :) rzodkiewa - może to pierwsze ruchy ??? hmmm kto wie :) obserwuj siebie :) moze za wcześnie, ale kto wie, każde ciało jest inne.

co do genetycznego badania to ja nie wiem, na razie lekarz nie proponował, może zapytam na następnej wizycie, właśnie robię listę pytań - co raz coś dopisuję,żeby nei zapomnieć :)

mi tez sie wydaje ze czuje ale tylko jak leze w wannie i sie kapie ;)

Bardzo możliwe, że czujecie juz dzieciaczki :) fajnie hihi przypominam sobie pierwsze ruchy córci, to myślałam,że problem z żołądkiem coś mam.A potem hmmm fajne uczucie :D no w końcówce juz mniej fajne,bo się wierciła hihihi