Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lullinka

Czy związek z mężczyzną dużo starszym ma sens?

Polecane posty

Gość Lullinka

Witam:) Potrzebuję obiektywnej opinii i rady, ponieważ ja nie potrafię sobie sama pomóc> Otóż od roku spotykam się z mężczyzną 17lat(ja mam 22lata) starszym ode mnie. Na początku nic do niego nie czułam, wręcz przerażała mnie różnica wieku między nami. Spotykałam się z Nim, bo mnie fascynował, interesował, był "odmiennością" w moim życiu. Niestety z czasem coraz bardziej zaczęło mi na Nim zależeć i go pokochałam. Zastanawim się tylko czy taki związek ma sens? Martwię się, że on nie traktuję mnie jak swojej przyszłej żony, lecz jak atrakcyjną pannę do towarzystwa:(. Mimo, że mieszkamy daleko od siebie, on często do mnie przyjeżdża, jest zawsze pomocny i szczery. Dzwoni do mnie codziennie, pojechaliśmy razem do Paryża, codziennie myślę o Nim i z utęsknieniem czekam na kolejne spotkanie. Jednak mam wątpliwości, czy on ma szczere intencje...Boję się go zapytać wprost. Od początku jak go poznałam, widać było po jego zachowaniu, po tym jak na mnie patrzy, że on mnie pożąda. Po prostu to czuję, niestety obawiam się, że on prócz fascynacji i pożądaniem nie czuję do mnie miłości. Proszę wypowiedzcie się, czy taki związek ma sens? I jak Wy oceniacie jego zachowanie? Z góry dziękuję za komentarze.

Gość tgggggggggggggg
to tylko 5 lat :) och

Gość Lullinka
On jest starszy ode mnie 17 lat. ja mam 22 on 39

Gość punkt pierwszy
Ma sens. Znam związek, w którym facet starszy jest o 20 lat. Oboje mają się bardzo dobrze i niejeden rówieśniczy związek wiele mógłby się od nich nauczyć. Poza tym doskonali rodzice.

Gość znamto
lullinka moj narzeczony jest ode mnie starszy o 11lat ja mam takze 22 on 33.mysle ze musisz z nim porozmawiac na temat waszego zwiazku.powiem tak roznica wiekowa nie musi oznaczac zakonczenia zwiazku,uwazam ze jesli jestes osoba dojrzala psychicznie to jest mozliwosc udanych relacji miedzy wami.

Gość ttttttuuuuuuuulleeee
soory to tymbardziej tak !

Gość Lullinka
Tak, ale czasami mam wątpliwości czy jego zachowanie świadczy o miłości, czy może czuję do mnie jedynie pożądanie.

Gość popuściłaś już mu szpary
sprawdziłaś co potrafi ?

Gość migacia
gorzej gdyby ona była starsza, uuuuu jeszcz 3 lata to max , ale nie wiecej , zdecydowanie to uszczerbek na psychice

Gość znamto
mysle ze jestes na tyle dorosla ze powinnas wiedziec na czym mu zalezy

Gość rujkkkkkkkkkkkkkkikh
a nawet jesli nie ma w sobie miłości , to warto nawet dla tych przysłowiowych 11 minut poświecić sie :)

Gość to wspaniale jesli tak
a była juz kopulacja :P

Gość Lullinka
17 lat różnicy to chyba nie taka tragedia... Znamto- jestem dojrzała, ale nie będę ukrywać, że sprawia mi frajdę zachowywać się trochę infantylnie w jego towarzystwie..

Gość znamto
rozumiem cie.powiem ci tak moj facet lubi we mnie szalenstwo.ale sa takie momenty ze usiadziemy i rozmawiamy o zyciu o przyszlosci o naszych problemach..uwierz mi to cos niesamowitego a wiek nie ma zadnego znaczenia.

Gość Lullinka
Nie wiem...czasami mam wrażenie, że on mnie bardzo pożąda i sprawia mu przyjemność spotykanie się z młodą dziewczyną, mam obawy że to nie jest miłość z jego strony

Gość to wspaniale jesli tak
ja kocham takie pary, bo facet jakos kojarzy mi sie z takim odpowiedzialnym ( w dobrym słowa tego znaczenieu) i też fizycznie aktywny i to takie jak u kobiety sexapil nie wiem dlaczego tak juz mam

Gość Lullinka
Właśnie to jest dziwne, że my NIGDY nie rozmawiamy o NAS. Często poruszamy poważne temeay, ale nigdy nie rozmawialiśmy o tym, co jest między Nami.

Gość nie ma sensu
za parę lat ty będziesz miała najwieksze potrzeby a on będzie juz do niczego.

Gość amazonek
szkoda ,nierozumiem o tym powinno sie od razu porozmawiać

Gość znamto
napewno porzada,bo jestes mloda wiec dziwne bylo by jak bys go nie pociagala.ja ze swoim o tym rozmawiam mowi ze takze pociagam go bo jestem mloda i piekna kobieta ale zawsze dodaje ze nie sex jest wazny a to ze sie kochamy

Gość amazonek
moze sex zwbudzi w was czy nim miłośc , tak najczęsciej jest po przespaniu sie :)

Gość znamto
mysle ze sama powinnas z nim o tym porozmawiac.usiadzcie spokojnie w domu i powiedz mu jakie ma plany zwiazane z toba

Gość dokładnie :)
świata prawda :) przeciez kazdy facet tak ma , po przespaniu sie i seksie zakochuja sie

Gość Lullinka
Dlatego czasami mam wrażenie, że on nie traktuję tej naszej znajomości serio:( Ostatnio jak się widzieliśmy, powiedział mi że się mnie boi. Nie wiem o co mu chodziło, czy o to że boi się uczucie do mnie?

Gość znamto
ja ze swoim planujemy juz slub i dziecko...wiec u nas juz o sam sex nie chodzi a o wieksze plany jak zalozenie rodziny

Gość Lullinka
My już ze sobą spaliśmy.

Gość znamto
spytalas sie chociaz dlaczego sie boi?

Gość Lullinka
znamto- wiesz zazdroszczę Ci:) Jak On nie odwzajemni moich uczuć, to będę musiała zrezygnować z tego związku.