Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak na początku samym

Jakie badania żeby dobrać odp. tabletki?

Polecane posty

Dziewczyny, mam nadzieję, że spotkam się to ze zrozumieniem, jestem osobą młodą, chcę zacząc brać tabl. antykon. byłam kiedyś u gina i przepisał mi pierwsze lepsze tabsy, po których źle się czułam, teraz znów chcę iśc do gina, ale chciałabym zrobić badania pod katem doboru tabletek... i tu pytanie: - na czym polegają takie badania? - czy lekarz moze mi odmówic takich badan? proszę was o pomoc :)

Gość i tak ci przepisze
te które jemu się bardziej opłacają. Tak na prawdę dobranie odpowiednich tabletek to jest na zasadzie eksperymentowania co ci podpasuje. Zresztą przy tabletkach skutków ubocznych nie powoduje to że sa niewłaściwie dobrane ale ilość hormonów które kilkadziesiąt krotnie przekraczają poziom naturalnych hormonów w organizmie. Mówi się o badaniach hormonalnych przy tabletkach bo tak sie utarło ale tak naprawdę są one potrzebne tylko przy schorzeniach które powodują jakieś problemy z cyklem a na które najczęściej od ręki przepisuje sie tabletki.

dziewczyny, wyczytałam na innym topicu, jakas dziewczna tez o to pytała i zamieścila takie badania przed doborem tabletek: * próby wątrobowe * FSH * LH * Estrogeny, progesteron i testosteron * Płytki krwi * Fibrynogen (czynnik krzepnięcia) * INR - też krzepnięcie * AT III czy takie badania robi się z krwi????????????????????????????????? bo jak tak to poszłabym prywatnie na morfologię krwi