Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rozgoryczona Obywatelka

Zróbmy w końcu rewolucję w tym chorym kraju!!!!

Polecane posty

Mowia nam, ze paliwo mamy najtansze w calej Unii. Tylko niech porownaja zarobki z tamtymi krajami. Mowia, ze nie ma u nas kryzysu. My jestesmy w dolku caly czas. My z mezem mimo ze wyksztalceni, ciagle poszerzajacy wiedze, ledwo wiazemy koniec z koncem. Mamy male dziecko. Wszystkie produkty dla dzieci sa coraz drozsze. To nie fair. U nas nie istnieje zadna polityka prorodzinna. Zdecydowalismy sie na dziecko a teraz nie mozemy sobie poradzic. Politycy siedza, nie robia kompletnie nic a biora za to nic niesamowite pieniadze. Karmia nas swoimi klamstwami. Teraz chca ograniczyc nasza wolnosc. Wszystko bedzie drozsze niz bylo bo jak wiadomo ludzie biedni kupuja podrobki, ktorych teraz nie bedzie. Brak mi slow. Chcialabym tak wiele wykrzyczec. Zyjemy w chorym panstwie. No ale macie to czego chcieliscie. Uwielbienie dla PO bylo tak pospolite, ze oczywistym bylo, ze wygrane wybory maja w kieszeni. Zawsze bylam przeciwko Tuskowi i jego partii. Mialam nadzieje, ze ludzie sie opamietaja po pierwszej kadencji. Jestescie marionetkami w jego rekach. Zrobia z nas kolejne Chiny a Wy i tak bedziecie sie cieszyc. Juz teraz na swiecie smieja sie z nas, ze pracujemy za darmo. Skladam ogromne gratulacje hakerom, ktorzy odwazyli sie cos z tym zrobic. Ja sama bede pierwsza, ktora podpisze sie pod tym aby przeprowadzic w Polsce rewolucje. Bez tego sie nie obejdzie. Pieknie nas przeprosza a Polacy oczywiscie wybacza. Ja zapamietam wszystko. Tylko co ja moge. Przykre. Nasi przodkowie walczyli o ten kraj, gineli a teraz rzad Tuska wszystko roztrwoni! Straszne! ;(

Gość bbbbbbbbbbbkkkkkkkkkkkkkkkk
popieram cie całkowicie

Gość straszne co sie w tej
Polsce dzieje. dobrze ze wyjechalam 23 lata temu .

Gość hdjghkdjshgjd
popieram. oboje pracujemy po 1,5 etatu. wynajmujemy mieszkanie. kredytu nie dostaniemy. marze o dziecku ale nie stac mnie. i tak miaja lata a my siedzimy w tej kawalerce. zadnych wakacji, zadnego kina, trzeba liczyc kazdy grosz. i co z tego zycia? ale ludzie jak slepe bydlo zaraz znow zaglosuja na po

Gość fghfgh
trzeba by wogóle nie isc na wybory bo niby na kogo golsować zeby było dobrze? Palikota, PIS, SLD?

My tez wynajmujemy mieszkanie z ktorego za miesiac musimy sie wyprowadzic. Zamieszkamy w 3 pokojowym domu z moimi rodzicami, moja siostra no i my z naszym malym dzieckiem. Nie mozemy wziac kredytu, nie mozemy zarobic wiecej bo maz robi aplikacje radcowska i zarabia grosze, mnie nikt nie chce przyjac do pracy bo brak doswiadczenia, bo male dziecko bo to bo tamto. Tymczasem przegladam bloga Kasi Tusk na ktorym pannica kazdego dnia ma nowe najmodniejsze ciuchy, piekne mieszkanie i wszystko to o czym ja moge tylko pomarzyc. Ja nie chce ciuchow i luksusow. Chce tylko miec gdzie mieszkac, miec pieniadze na chleb i mozliwosc zdobycia pracy. Moglabym pisac i pisac ale co to zmieni. Polacy sa tak bardzo naiwni. Pamietam jeszcze wiele wiele lat wstecz, jak moj tata mowil o PO, ze to bedzie zaglada dla Polski jak oni dojda do wladzy. Nawet nie spodziewalam sie, ile w tym racji.

Trzeba zrobic tutaj chyba kolejny Egipt, zeby ktos sie opamietal. To przykre, ze my Polacy musimy dopuszczac sie takich mysli i posuwac sie do takich czynow. Nadzieja, ze uda sie cos zmienic. Wy ja jeszcze macie?

Gość ijhiuguyguyguy
Wybory musiały byc sfałszowane nie znam nikogo kto chcial głosowac na PO

Moze ludzie ktorych znasz to inteligencja :) Na PO glosuja ludzie nie majacy swojego zdania, ktorzy slepo wierza w slowa dziennikarzy TVN-u ... Przeciez to wstyd zaglosowac na inna partie niz PO. Takie pokutuje przekonanie w malych miejscowosciach i na wsiach. Ludzie, ktorzy choc troche sie znaja i maja odrobine oleju w glowie nie zaglosowali na tych zlodziei. Przykre jest to jacy obywatele sa naiwni i wierza we wszystko co mowia w tv :/

Wierzcie mi, jestem tak rozgoryczona, ze chcialabym zrobic tak wiele a mysl o tym, ze jestem bezsilna przyprawia mnie o bol glowy. Moje rozgoryczenie siega zenitu teraz kiedy sama jestem matka a moje dziecko musi wychowywac sie w prawie, ze nedzy bo nie stac nas juz na nic. Staramy sie jak mozemy zapewniac dziecku wszystko co najlepsze ale dla nas juz czesto nie starcza. Ksztalcenie sie tez kosztuje ale byc moze jest to jedyny sposob na to zeby kiedys wyjsc z tego dolka. Piszemy duzo, wszyscy popieraja ale co z tym zrobimy zalezy tylko od nas!

Rozgoryczona... za złe opinie o PO zaraz Cię tu zlinczują, i wyzwą od Pisowca .... CO robić ludzie ??? Może wymienmy się adresami email i coś wspólnymi siłami szerząc pomysł rewolucji uda nam się coś zdziałać, bo tu nas zaraz zamkną i temat przepadnie

Gość KarolajnaNiebieska
Autorka ma racje.... niestety! PO chcieliscie to macie!

Gość kkkkkmmmm
właściwie to żadna partia nie spełnia moich oczekiwań i na wszystkich sie zawiodlem bo albo są komunistami i chcą palić trawę albo szurnietymi fanatykami religijnymi a na dodatek tego wszyscy kłamią i kradną .

O dziwo poki co wszyscy co solidarni :) Popieram wymiane meili :) A moze zbiorowy meil? Wkrotce jest ACTA wejdzie w zycie to i tak nas zamkna bo ja na pewno milczec juz nie bede! Kto zalozy meila? Bo ja jestem kiepskim "informatykiem" Moze na gmailu?

Mnosto bledow w moich postach znajduje ale to dlatego, ze szybko pisze ;)

Gość hdjghkdjshgjd
no wlasnie, niech jakis znawca zalozy maila! bedziemy pisac o ile acta juz nas potajemnie nie sprawdza :o to chory kraj.. musze wybierac czy kupic buty na zime bo poprzednie sie rozpadly czy leki na grype :o zazdroszcze kobietom w ciazy a sama nie moge sobie pozwolic na dziecko bo bedzie zylo w nedzy. bede przez kolejne 20 lat wynajmowac mieszkanie, pracowac na zlecenie i zarabiac 500zl :o

ja jestem właśnie w ciąży....:) Cieszę się i boję zarazem... mail kafeterianie@gmail.com może byc ??

Gość jdnejkm
nazwij meila po prostu REWOLUCJA

Moze byc ;) tylko teraz trzeba sobie jakos haslo przeslac tak zeby nie bylo powszechnie dostepne bo ktos zaraz skasuje tego meila.

Też zaczynam myśleć, że bez rewolucji nic się nie zmieni. Złodzieje na górze przyzwyczaili się, że nikt nad nimi nie stoi i nie może rozliczyć, więc czują się jak święte krowy. Ale co się dziwić - przykład przyszedł wraz z transformacją ustrojową - jedną wielką degrengoladą, która pokazała, że ludzi na świeczniku zawsze obowiązuje zasada bezkarności.

nie wiem czy widzieliscie bloga Kasi Tusk - http://www.makelifeeasier.pl/ Dziewczyna pracujaca w sklepie z ciuchami. Wy dziewczyny tez sie tak ubieracie? I czy chodzicie kazdego dnia na kawe do knajp?

Myślicie,że gdyby pis lub inna partia wygrała wybory byłoby nam lepiej?;-) nie sądze i uważam,że nie ma co się użalać.Najlepiej siedzieć z tyłkiem w domu i narzekać.Żeby nie było,nie głosowałam na żadną partie i nie jestem szczególnie za PO.Po prostu większość Polaków ma narzekanie we krwi.

Po nicku widze, ze prawdopodobnie masz 22 lata. Nie wiesz nic o zyciu. Zapewne utrzymuja Cie rodzice. Nie masz problemow finansowych i nic Cie nie obchodzi. Owszem, uzalam sie nad soba bo nie po to tyle lat sie ksztalce, zeby teraz zyc w nedzy. Mam tez dziecko, ktore musi zyc w jednym pokoiku gdzie nie ma gdzie ani raczkowac ani uczyc sie chodzic. Nasze panstwo rozkrada nasze pieniadze. Afera z paliwem, afera z lekami, afera z Acta itd. Ja mowie juz temu zdecydowane NIE!

moze teraz podaj tutaj a jak juz kilka osob sie zbierze to zmienimy i wtedy bedziemy udostepniali tylko zainteresowanym. Co Wy na to?