Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieznajaacaaee

Czy wyjasni mi ktos kto sie zna na Polityce / Ekonomi.......????

Polecane posty

Gość nieznajaacaaee

Jest kryzys... Polska ma dlugi... ludzie nie maja kasy, a politycy dalej coraz bardziej z nas zdzieraja coraz wiecej kasy. Dlatego mam pytanie Dlaczego panstwo nie dodrukuje pieniedzy????? Ureguluje choc czesc zaciganietych pozyczek wsrod innych krajow, obnizy podatki, i ceny?? Wiem, ze dazymy do wprowadzenia Euro ale skoro naas na to nie stac to dlaczego sie tam pchamy!?? Czy jesli nie bylibysmy w Unii to wtedy takie DODRUKOWANIE kasy pomogloby???

Gość znowu tu pisze jęcząc
hehe, to nie takie proste, wziąć dodrukować i rzucić w tłum :)

Gość nie wiem durny jestem
na podstawach ekonomii uczyli że dodrukowanie pieniądza powoduje wzrost inflacji ale jak to jest naprawde to chu go wie...

Gość ty poważnie jesteś taka
głupia, czy to prowokacja? :-O

Gość wystarczy obniżyć
podatki i od razu wbrew pieprzeniu tych w rządzie wpływy do budżetu zwiększają się bo konsumpcja się zwieksza i mniej przedsiębiorców kombinuje na lewo. ale co tu gadać

jakby tak dodrukowywali przy każdej potrzebie tobyśmy utopili się w mega inflacji- dla przykładu ser który kosztuje teraz 25zł/kg kosztowałby 250000zł/kg (bo przecież byłoby więcej pieniędzy na rynku) poza tym poziom inflacji jest uzależniony od któregoś czynnika - chyba poziomu publicznego zadłużenia? I nie może go przekraczać, a dodrukowując kasę tak się właśnie dzieje. No i coś ma tez wspólnego ze stanem papierów państwowych typu obligacje itp które są akurat w rękach obywateli. Generalnie to nie takie proste, cała machina zarządzana przez Radę Polityki Pieniężnej

Gość pieniądz to nie papierek
kretynko, pieniądz to tylko forma płatności za usługę czy towar, żeby było łatwiej - czyli kupując od kogoś np samochód nie przynosisz mu za to laptopa i nie kosisz trawnika przez tydzień, tylko płacisz pieniądzem. kiedyś było usługa za usługę, towar za towar, potem płacono np złotem, a teraz zrobili papierki. naprawdę tego nie rozumiesz?

Gość zdaniefaceta
:D Niektórzy miażdżą system :d i aż strach pomyśleć, że taki drukarz ma szanse zostac posłem bo ma poparcie tłumu :D