Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chora na głowe

choruje ktoś na zapalenie sluzówki zolądka?

Polecane posty

Gość chora na głowe

Wczoraj miałam robioną gastroskopie i własnie diagnoza jest taka jak w temacie. Troszkę czytałam o tym w internecie, a niewiele wiem o tej chorobie. Moze są osoby, które to miały, bądz chorują nadal? JA chyba mam to od dawna, bo bóle zaczeły się pare miesiecy temu i sa czasami nie do wytrzymania, nie umiem normalnie funkcjonować. Na gastroskopie poszłam prywatnie, dostałam wyniki i jutro dopiero ide do mojej pani doktor.

Gość przelot_em
Ja na to chorowałam, kilka lat temu miałam taką diagnozę. Co chcesz konkretnie wiedziec?

Gość bfgbraaa
po lekach tak masz?

Gość WERTYU
ZARAZ ZACZNIE CI CIEKNĄC ŚLUZ Z ODBYTU

Gość chora na głowe
Czy to poważna choroba? Bo brzmi groznie, a jednak nigdy o tym nie słyszałam. I od czego to jest? Z tego co wyczytałam to potrzebna jest dieta.

Gość chora na głowe
WERTYU-tyłeczek jest w porzadku:-P

Gość przelot_em
Najważniejsza jest w tej chorobie dieta. Odrzuć natychmiast alkohol, papierosy, wszelkie przyprawy, nie jedz nic goracego ani zbyt zimnego. Jedz małe ilości co 2 - 3 godz. Ogólnie wszystko co jesz ma być mdłe. Słodycze również wykluczone. Nie wyglada to dobrze na poczatku ale jak się zastosujesz objawy mogą zostać przytłumione i pózniej bedziesz mogła sobie od czasu do czasu "zgrzeszyc". Chyba tego się nie wyleczy ale można z tym zyć i nie cierpieć zbytnio. Ja prawie przez rok byłam na ścisłej diecie i jest ok.

Gość chora na glowe
Naprawdę czasami ten ból jest tak silny, nie daje rady. Mój facet myślal,ze udaje, a ja zwijałam się z bólu:-( Alkoholu nie pije, ale najgorsze papierosy, bo palę:-( No ale rzuce i to już w sumie ograniczyłam, nie mam tak ochoty, jak boli. Zdrowie najwazniejsze. Dziekuje za informacje:-)