Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DEMONIKAS

PLAMIENIA NA TYDZIEN PRZED @- JAKIE BYLY?????

Polecane posty

Gość DEMONIKAS

WItam, wiem, ze ten temat byl przerabiany juz po stokroc i wybaczcie mi, ale musze dopytac. Z tego, co wyczytalam z tysiaca juz stron plamienia na tydzien przed @ moga byc spowodowane albo zagniezdzaniem sie jajeczka, albo zbyt niskim poziomem progesteronu. OK. Szkoda tylko, ze nie mozna tego wyklarowac, co jest czym, lub rozroznic te 2 zjawiska. Moj problem polega na tym, ze od jakiegos czasu miewalam brazowe plamienia na 2-3 dni przed @. Nie bylam w tej sprawie jeszcze u gina, bo szczerze powiedziawszy o problemie z faza lutealna dowiedzialam sie dopiero kilka dni temu. Ale od ok 1 miesiaca staramy sie z mezem o dzidiusia. Zaczelam przyjmowac witaminy i kwas foliowy. Co dziwne, zauwazylam, ze ostatnia @ przyszla normalnie- bez poprzedzajacych ja plamien. Czy moze miec to zwiazek z przyjmowaniem witamin i kwasu? Tak czy inaczej teraz juz zglupialam, bo: Ostatni okres dostalam 1 stycznia. Dni plodne zaczynaly mi sie mniej wiecej ok 12-13 Stycznia, bo czulam po sluzie. Dlugosc mojego cyklu to 28-31 dni. Gdyby przyjac, ze bedzie to 30 dni to owulacja wystapilaby ok 16, 17 stycznia. No i wlasnie 17 stycznia doszlo do konkretnego przytulanka. Teraz, dokladnie 7 dni po tym zdarzeniu zauwazylam blade brazowe slady wydzieliny na papierze (geste, brazowo-bezowe). Jest ich naprawde bardzo niewiele i trwa to juz 3 dzien. Nie pojawiaja sie nawet na wkladce. I nie wiem czy to juz? czy to moze jednak wstreciucha @? bo przeciez dotad pojawialy sie u mnie te plamienia ale w zasadzie dopiero w dniu przewidywanej @ i dopiero potem sie rozwijala. A teraz jest to jednak duzo wczesniej. Zaznaczam, ze zadnych boli nie mam. Piersi tez nie sa ani nabrzmiale ani nie bola. Jak rozroznic plamienie implantacyjne od zwyklej nadchodzacej @? Czy ktoras z was, mimo iz wczesniej miala przed okresem plamienia zaszla bez problemow w ciaze ? bez dodatkowego wspomagania sie luteina? Napiszcie prosze co sadzicie o moich plamieniach i ile one u was trwaly jesli byly to faktycznie implantacyjne.. PLISSSS PS.wczoraj zamowilam 10 x testow. Pewnie dotra jutro wiec sie przetestuje.

przeczytaj na co jest kwas foliowy a potem pisz ze to "moze" przez niego kobieta to tylko kobieta,bez twardego dysu :D wiele z nas ma plamienia/brudzenia przed okresem,ja tez je miewam,jakies brudzenie a potem okres sie rozręca... jesli przeczytalas az tyle stron to powinnas wiedziec,ze po sluzie nie koneicznie poznasz dni plodne,ja kilka razy a nawet wiekszosc na dni plodne mam tzw.dni suche ;) sluz rozciagliwy keidys mialam juz po owulacji,owulacja potwierdzona w 100% (objawy,monitoring cyklu mialam) dzieki monitoringowi cyklu dowiedzialam sie ze nie zawsze "mokro" oznacza dni plodne ja mialam na kilka dni przed owu "mokro" lub po owulacji,nigdy podczas Co do plamienia podczas zagniezdzenia nie ma tego wiele i jest na ogol przeoczone,bo ile moze byc krwi z tego ze komorka mniejsza od ziarenku maku moze spowodowac krwawienia ? Malo kobiet ma takie plamienie plamienia.brudzenia w srodku cyklu czy przed okresem swiadcza...skoro czytalas o tym 10000 str to powinnas wiedziec Wrzuc na luz,poczatek staran a ty juz shcizujesz ;) tak sie nei zachodzi w ciąze,powaga,ja "dzięki" takim obserwacjom i stresowi staralam sie od ziecko 1,5 roku i jeszcze poronilam,potem to wszystk oolałam i zaszlam w ciaze