Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nifka

Niemieckie produkty w Polsce

Polecane posty

Chcialabym Was zapytać co sądzicie o niemieckich produktach sprzedawanych w Polsce? Z których produktow dokładnie jesteście zadowoleni, do których wracacie a ktore nie przypadły Wam do gustu? Co sądzicie o takkich sklepach z niemieckimi produktami? Czy kupujecie tam?

Gość mikikun
chemia ale kupiona w Niemczech nie w polsce

Gość ewfewfewfwe
wszystko uzywamy, co niemieckie mamy boscha, brauna ze sprzetow, telefonu siemensa, ubrania adidasa, kupujemy w rosmanie i jedzieny volkswagenem...

Gość mikikun
tylko ze na rynek niemiecki sa lepszej jakosc a na polski gorszej jakosc wystarczy kupic te same produkty np szampon schauma w Polsce i Niemczech i poruwnac

Gość niestety tak to u nas jest,ze
jak otworzysz sklep w PL i nazwiesz go "produkty z de" to polaczki rasisci i ksenofobii zaraz go obrzuca kamieniami i podpala :O

Gość też żydówka
polaki to jak turki okupują wszystkie wystawki /szpermil/ i rozrywają szfy z odzierzą niemieckiego czerwonego krzyża.chamstwo

Mi chodzi bardziej o chemie i słodycze: co preferujecie z tych działów. Myslisz ze gdyby załozyc taki sklepik to mi go podpala?

Aska po ile jest taka niemiecka czekolada w Niemczech? Co jeszcze sobie cenisz z chemii na przykład?

Gość bgggggggggggggggggggggggggkk
nie wiem czy by to bylo oplacalne, wiele tych produktow jest juz teraz po sklepach w porownywalnych lub tanszych cenach............

To zależy jaka czekolada, za 30 parę eurocentów kupisz już dobra(na mój smak) z chemia kupuje Lenora,proszek płyn do naczyń.Przede wszystkim to po perfumy jeżdżę, reszta to tak przy okazji.Jak jestem zawsze jacobsa muszę tez sobie sprawić oraz kakao:)

-slodycze-milka, -taniej niz w DE kinder country, kinderbueno, sa moze minimalnie tansze w DE toffii jest tansze w DE a inne slodycze sa bezmarkowe... - z kosmetykow..ceny takie same, nie ma tam nic czego bysmy tu niemieli, odkad jest rosmmannn; moze jestem dziwna ale moim zdaniem nivea z DE i nivea z PL sa takie same -z chemii -szczerze nie pamietam zadnej marki proszku ktora by mnie moze jestem dziwna ale moim zdaniem nivea z DE i nivea z PL sa takie same -piwo jest porownywalne/tansze w DE i jest go wiecej rodzajow niz tu ale znowuz akcyza..nie wiem czy oplaca sie w to bawic Poza tym

ale czy znowuz polakom tak zalezy na jakosci, jak wiekszosc ciagnie od 1 do 1go ?

moze przygranicznym to sie opłaca.............

bgggggk i Aska dwie różne osoby i dwie różne opinie, dzieki wielkie za podpowiedz, ludzie sa różni, i maja różne myslenia dlatego włsnie pytam na kafe o opinie. Ja odkad uzylam plynu do prania softlan tylko jego uzywam

Gość Pani ciekawskaa
http://allegro.pl/listing.php/search?category=123&sg=0&string=niemie*&order=bd&change_view=1 zobacz tutaj co ludzie najczesciej kupuja na allegro , zapewne tez do tych produktów naczesciej wracaja , niestety nie ma porownania bo nigdy nic nie zamawiałam ale wiec ze jest duza roznica w jakosci, na nas niestety oszczedzaja :(

Gość gość
Ja używam od jakiegoś czasu i jak na razie jestem naprawdę zadowolona - wcześniej wydawało mi się że nie ma żadnej różnicy pomiędzy niemieckimi i polskimi produktami i że to wszystko ściema, ale okazuje się że różnicę widać praktycznie na pierwszy rzut oka - już po pierwszym praniu :)

Gość gość
Używam niemieckich proszków i płynów do płukania, a w ostatnim czasie też tabletek do prania. Jestem pod dużym wrażeniem tych produktów, bo im dłużej ich używam tym bardziej jestem zadowolona - moje pranie jest zupełnie inne. Nie kupuję na polskich stoiskach tylko w sklepie internetowym, bo to wygodniejsze, szczególnie z moim zapominalskim charakterem :)

Gość gość
Kiedyś wydawało mi się, że wszyscy, którzy mówią i piszą o wyższości niemieckich produktów nad polskimi prowadzi tylko taką propagandę, jednak okazuje się, że myliłam się co do tego bardzo długo. Pytanie tylko gdzie się zaopatrujecie w tego typu produkty? Bo nigdy nie mam pewności, gdzie można nabyć oryginalne produkty, a bardzo mi na tym zależy żeby nie kupować czegoś, z czego nie będę zadowolona

Gość gość
oprócz chemii i kosmetyków nic w DE nie ma dobrego o żarciu lepiej nie wspominać porzygać się można słodycze monotonne nie potrafią niczego innego wpierdalać jak czekolada

Gość gość
ja wspieram polska gospodarke nie kupuje nic niemieckiego..